ДЕРЖАВНІ ПРАПОР І ГЕРБ УРСР 1949 р.

admin
  6 677   2    
ДЕРЖАВНІ ПРАПОР І ГЕРБ УРСР 1949 р.
ДЕРЖАВНІ ПРАПОР І ГЕРБ УРСР 1949 р.

За рекомендацією Президії Верховної Ради СРСР упродовж 1949 - 1954 років були впроваджені нові державні прапори союзних республік. їхня особли­вість полягає у розрізнювальних кольорових сму­гах, вміщених на полотнищі загальносоюзного прапора.

Лазурову смугу прапора УРСР, затвердженого 21 листопада 1949 року, пов'язують у літературі з уособленням величі і краси, з кольором знамен часів Богдана Хмельницького, природними багат­ствами, кліматом республіки, її особливістю як морської держави. З 1949 року на прапорі і в гербі УРСР вміщено червону зірку - емблему Червоної Армії (з 1918 ро­ку).

П'ятикутна зірка є традиційною військовою емблемою, що виникла на основі старовинного знаку магічного оберегу ("пентаграми"). Червоний колір символізує революцію. Як елемент герба СРСР (з 1923 року) зірку пов'язують також з девізом єдно­сті пролетарів п'яти континентів.

Мирослава Шевченко
Мирослава Шевченко  Сірома 
№:1
Флаг готорый был ранше лучше.Украина житница всей европы колосочки и солнце как символ новой лучшей жизни.А тризуб как вилы дьявола хотят вернутся в старину так пересадить всех незалежных на волов и на повозки пусть катаются.Гимн вобще жопа ще не вмерла а что должна была умиреть возникает вопрос?.Все так и называют українці а ще не вмерліПохоронный марш или гимн не поймеш
1   відповісти цитувати скарга
admin
admin  Гетьман 
№:2

Мирослава Шевченко, wink І чому все нахрен розвалилось з колосочками?

--------------------
«Юрбу людей перетворюють у націю дві речі: спільне велике минуле і спільні великі плани на майбутнє». Жюль Ренар
1   відповісти цитувати скарга

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua