Український портал » Сучасна Україна » Відео про Україну » Українські майдани та революції

Українські майдани та революції

admin
  2 712   0    

Особисто я переконався, що лише майдани - мирні революці змінюють наше життя.

Багато хто з учасників майданів дуже швидко розчарувався.

Але запитайтесь себе - Якби ви не вийшли? Як би зараз ви жили?

Революція на Граніті

Ці акції та голодування відіграли важливу роль у становленні Незалежності України.

Цей фільм про те, як українські студенти у 1990 році відстояли право на гідність, право на свободу, право на власну державу. Фільм-спогад про студентську політичну акцію в Україні у жовтні 1990 р., голодування студентів на Майдані Незалежності (тоді - площа Жовтневої революції) та відкритий виступ проти останнього комуністичного уряду радянської України. Ця подія стала початком кінця радянської дійсності.

Україна без Кучми

Це документальна сповідь про події зими-весни 2000-2001 років в Україні, яка з хронологічною точністю розповідає про зародження руху "Україна без Кучми", зведення і знесення наметового містечка на Хрещатику в Києві, походи до адміністрації президента і, нарешті, про події дня і вечора 9 березня 2001 року.

Фільм представляє собою напрочуд добрий зразок документалістики, з короткими, але влучними інтерв'ю, відсутністю пропаганди, і унікальними кадрами. У стрічці представлені точки зору як революціонера Володимира Чемериса, так і міліціонера Олександра Савченка, так що глядач самостійно може зробити висновок про те, чия позиція мала більше рації.

Хронологічний перебіг подій перемежовується розповідями людей, для яких рух "Україна без Кучми" став частиною особистого життя. Тут і родина Лисюків, які познайомилися у наметовому таборі й побралися після його знесення, і студентка Київського політехнічного інституту Світлана Гребець, яка два місяці кожного дня варила їсти протестуючим, і селянка Надія Ковтун, яка приймала у себе в хаті учасників пішого походу із Житомира до Києва.

 

Помаранчева революція

"Революція" - чотири частини фільму "Майдан", який був показаний у передачі "Велика політика", що вийшла в ефір на телеканалі Інтер в ніч на 26.11.2011. Перед самим фільмом короткий розповідь Кисельова про створення фільму.

Сам фільм показує чотири точки зору на події кінця 2004 р в Україні.

 Частина 1:

[media=https://www.youtube.com/watch?v=cHV6Q_Jk-YI]

 

 Частина 2:

[media=https://www.youtube.com/watch?v=Y7Fs61efaGM]

 

 Частина 3:

[media=https://www.youtube.com/watch?v=pAFihlHwjVQ]

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua