Народна архітектура України

admin
  7 485   0    
Народна архітектура України
Народна архітектура України

Книга присвячена народній архітектурі України у всій її різноманітності і самобутності. Більше 600 графічних ілюстрацій, виконаних самим автором дають вичерпну картину народного житла, господарчих будівель та дерев'яних культових споруд в різних регіонах України. Може бути корисною архітекторам, мистецтвознавцям, етнографам та людям, що цікавляться своєрідністю та неповторністю української культури.

 

Видано в авторській редакції при сприянні фірми «Аркада-ТЕРМОДОМ».

На нашій землі є особистості, які присвятили усе своє життя одній справі і своєю відданою працею збагатили світ чи то у галузі мистецтва, чи то науки. До таких особистостей належить і Віктор Петрович Самойлович.

Його улюблена справа — народна архітектура України, дослідження якої він почав ще зі студентських років і захопився нею на все життя, показавши світові у своїх численних публікаціях її особливості та своєрідність. Це видання знайомить читача з кращими зразками народної архітектурної творчості України — житлом, господарськими та виробничими спорудами, а також монументальною дерев'яною архітектурою (церкви, дзвіниці). Ці споруди побудовані руками народних майстрів на основі традицій, що склалися протягом багатовікового досвіду в кожному регіоні та передавалися від одного покоління народних будівельників до іншого. Як свідчить запропонована праця автора та інші його публікації з питань народної архітектури України, у всіх її аспектах (об'ємно-просторова композиція споруди, її елементи, архітектурні деталі та засоби декору, а також її регіональні особливості), дають право розглядати народну архітектурну творчість України як складову частину національного народного фольклору, поряд з іншими його різновидами. Слід пам'ятати про художню цінність пам'яток народної творчості в архітектурі, як і інших видів народного фольклору, що є неоціненним внеском в скарбницю національних надбань мистецької культури сьогодні.

Скріншоти з книги Народна архітектура України:

 

 

 

 

 Самойлович В.П. Народна архітектура України в ілюстраціях. — К.: Абрис, 1999. - 281 с.: іл. - Бібліогр.: с. 281.


------ Книги

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua