Український портал » Історія України » Визначні постатті » Дмитро Донцов. "Зоряний інтеграл" (2003) TVRip

Дмитро Донцов. "Зоряний інтеграл" (2003) TVRip

ancher
  3 472   0    
Дмитро Донцов. "Зоряний інтеграл" (2003) TVRip
Дмитро Донцов. "Зоряний інтеграл" (2003) TVRip

Такі люди народжуються раз на століття, аби здійснити революційний переворот, переоцінити всі цінності, висунути нові ідеї або дати нові скрижалі. Такі люди завжди пливуть проти течії, ніколи не вагаються виступити проти думки більшості чи взятися за ніби безнадійну справу. І тому саме такі люди визначають повороти історії.

Якість: TVRip
Формат: AVI
Тривалість: 00:22:11
Відео: MPEG-4 Visual at 502 Кбіт/сек, 320 x 240 (1.333) at 25.000 fps
Аудіо: MPEG Audio at 224 Кбіт/сек, 2 канал(-и,-ів), 44.1 кГц
Мова: українська
 

Розмiр: 117,2 Mb

Режисер: Ольга Ларіонова
Телекомпанія: Запорізька державна телерадіокомпанія, 2003

Завантажити -  http://tab.net.ua/sites/files/site_name.UkrHistory/id.161277/

 

Фільм про Дмитра Донцова - це людина, яка наклала відбиток свого духу на цілу епоху. Міжвоєнні 20-30-ті роки XX ст. в Західній Україні можна було назвати ерою Донцова.

Це була людина, що не завагалась вийти проти безвартісних святинь XIX ст., повстати проти фальшивих кумирів і натомість принести скрижалі нових цінностей. Людина, яка своїм словом запалила до боротьби ціле покоління, виховала незламних націоналістів-революціонерів, борців "на сталь перекутих в огні".

Світогляд Дмитра Донцова виріс на трьох джерелах: Святе Письмо, Тарас Шевченко, Фридріх Ніцше. У його ідеях чутне грізне рокотання біблійних пророків, пульсує глибинна закоріненість в українську стихію, підкреслений волюнтаризм і схильність "філософувати молотом".

Насамперед Донцов дав безжальний аналіз причин, які привели національну революцію 1917-21 років до поразки. Для нього було очевидним, що без відвертих відповідей на пекучі питання: чому? як так сталося? хто винен? - рух вперед -неможливий. Його діягноз був безжальний. Причина поразки визвольних змагань, причина всіх негараздів України лежить у невідповідності української еліти своїй місії і тим завданням, які поставив час. У годину революції, в часи, коли слід було наступати, нав'язувати, ставити перед фактом, в часи, які вже самі собою вимагали рішучости, твердости, наступальности, - тодішня українська еліта показала щось зовсім протилежне. Вожді Центральної Ради діяли за принципом "гей, українець просить немного", запобігали перед недругами, намагались домовитися з ворогами, толерували зраду - і в остаточному результаті втратили все.
 

 

 

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua