Український портал » Історія України » Визначні постатті » Голівудські зірки родом з України

Голівудські зірки родом з України

admin
  7 686   0    
Голівудські зірки родом з України
Голівудські зірки родом з України

 

Українська земля подарувала світові чимало зірок світового кіно,

 

імена яких увічнені на Алеї слави Голлівуду.

 

І хай вони самі ніколи не жили в Україні,

 

їх коріння починається саме в нашій країні.

 

 

Наталі Вуд   Вайнона Райдер
Наталі Вуд

Справжнє ім'я колись визнаної королеви Голівуду - Наталія Захарако. Її батьки під час Лютневої революції втекли з Харкова під Владивосток, потім у Китай, а звідти в Сан-Франциско. На її рахунку більше 60 ролей, серед яких фільми «Вестсайдська історія» та «Великі перегони», які увійшли до золотого фонду світового кіно.
Вайнона Райдер

Прізвище її предків (іммігрантів з Харкова) - Томчин. Вайнона Райдер мріє зняти фільм про свої українських родичів і про Другу світову війну.
Сільвестр Сталлоне Леонардо Ді Капріо
Сільвестр Сталлоне

Скромна єврейська дівчина з Одесси з колоритним ім'ям Роза Рабінович, напевно, і не повірила б, що її правнук буде відомий на весь світ.
Леонардо Ді Капріо

Безліч авантюр і пригод довелося пережити бабусі актора, поки не з'явився на світ сам Лео. Після революції 1917 року вона виїхала з Одеси до Німеччини, де вийшла заміж. Однак шлюб тривав недовго, і незабаром одеситка вже іммігрувала до США, де відразу ж закрутила роман з італійцем. Однак той залишив її вагітною і зник, після чого жінка залишилася одна зі своєю дочкою Оленою - майбутньою матір'ю знаменитого Леонардо.
Стівен Спілберг Харісон Форд
Стівен Спілберг

Дідусь легендарного режисера по лінії матері родом з Одеси, а дід по батькові - з маленького українського села. У сім'ї Спілберга, за словами метра кінематографа, досі любимою стравою залишається український борщ.
Харісон Форд

Напевно, найбільш стримано серед всіх інших до свого походження відноситься саме цей актор. Незважаючи на українське коріння по лінії матері, Харрісон Форд уникає всяких згадувань про це.
Кірк Дуглас Гвінет Пелтроу
Кірк Дуглас

Батько всім відомого Майкла Дугласа народився в Одесі. До того як Кірк опинився в США, його звали Іссур Данілович Демський. За свою кар'єру він зіграв більш ніж у 90 фільмах і був удостоєний почесного «Оскара» за внесок у кінематограф.
Гвінет Пелтроу

Предки актриси і її батька, режисера Брюса Пелтроу, носили прізвище Палтровіч.
   
Девід Коперфільд Девід Коперфільд

в дитинстві був сором’язливим єврейським хлопчиком Девідом Коткіним. Його дідусь – одеський емігрант, який і показав Девіду перший у житті фокус. Коли хлопцю було шість років він вже знав сім фокусів (з картами, кубиками, стрічками).
   
Міла Йович ольга куриленко
Міла Йовович

Народжена в 1975 році у Києві, Міліца Наташа Йовович в п'ятирічному віці з сім'єю виїхала за кордон.
Ольга Куриленко
Народилась у місті Бердянськ 14 листопада 1979 року. Коли дівчині було 13 років, вона разом із матір'ю поїхала до Москви.  Вона з'явилась на обкладинці журналу Glamour коли їй було лише 18. Одразу після цього її фото прикрасили обкладинки журналів Elle, Madame Figaro, Marie Claire, Vogue, незабаром вона стала «обличчям» компаній Lejaby, Bebe clothing, Clarins and Helena Rubinstein. У 2000 році Ольга вийшла заміж за французького фотографа Седріка Ван Моля.
Згодом Ольга пішла до акторської агенції і відмовилась від кар'єри моделі на користь кінематографу.
Джордж Дзундза Міла Куніс
Джордж Дзундза

Народився 1945 року в Німеччині в родині українця і польки, які були вивезені на примусові роботи в часи війни. У 1956 році з батьками потрапив до США. З кращих кіноробіт — ролі поліцейських в «Закон і порядок», в оскароносній драмі «Мисливець на оленів», у трилері «Основний інстинкт».

Міла Куніс

Мілена Марківна Куніс.
Народилася наша Міла 14 серпня 1983 року в прекрасному містечку Чернівці.  Батьки Міли не були заможними людьми та завжди понад усе бажали, щоб їхні діти, Міла та її старший брат Михайло,мали краще життя ніж вони, тому без вагань вирішили взяти участь у програмі "«Diversity Immigrant Visa" та згодом виграли"зелену карту", яка дала змогу виїхати до Лос-Анджелесу.
Вупі Голдберг Дастін Хоффман
Вупі Голдберг

До речі, Одеса була рідним містом і для прабабусі Вупі Голдберг.
Дастін Хоффман

Батьки актора жили в Києві. Сім'я виїхала до США після того, як бабусю і дідуся розстріляли більшовики. За деякими даними, актор веде своє генеалогічне древо аж від запорізьких козаків.

 

Найпершими зірками, які Україна дала Голівуду були: актор Джек Пеленс (народ. 1919 р. в багатодітній шахтарській родині як Володимир Палахнюк). Джек став легендарним у 50-х та 60-х роках ХХ століття завдяки виконанню ролей ковбоїв, злочинців і «міцних чоловіків» у мелодрамах. Мав три номінації на «Оскара», але отримав одну за роль у комедійному вестерні «Міські піжони» (1991). Він є активістом українського життя Америки. Кілька років тому перебував у Києві проїздом до Криму на зйомки в телесеріалі «Марко Поло».

Другим був кінорежисер Едвард Дмитрик (1908—1999). Він входить до списку 10 кращих кінорежисерів за всю історію американського кіно. Народився у родині українських емігрантів у канадській провінції Британська Колумбія, але дитячі та юнацькі роки провів у Сан-Франциско. Знімав знаменитих кінозірок як у США, так і у Великобританії. Все життя мріяв приїхати на землю своїх батьків. Незадовго до його смерті на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» демонструвалася коротка ретроспектива його кращих стрічок. З цієї нагоди Едвард Дмитрик записав відеозвернення до українських глядачів.

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua