Український портал » Сучасна Україна » Цікаво почитати » Справжння таблиця Менделєєва 1906 року

Справжння таблиця Менделєєва 1906 року

admin
  4 732   0    
Справжння таблиця Менделєєва 1906 року
Справжння таблиця Менделєєва 1906 року

Менделєєв і Тесла проводили свої основні експеременти з єфіром, якой важали основним елементом.

Найцікавіше те, що Нютоній зник з таблиці після смерті Менделєєва!

Головне спотворення Таблиці Менделєєва - перенесення «нульової групи» Таблиці в її кінець, вправо, і введення т.зв. «Періодів». Підкреслюємо, що така (лише на перший погляд - нешкідлива) маніпуляція логічно зрозуміла тільки як свідоме усунення головного методологічного ланки у відкритті Менделєєва: періодична система елементів у своєму початку, початку, тобто у верхньому лівому куті Таблиці, повинна мати нульову групу і нульовий ряд, де розташовується елемент «Х» тобто світовий ефір ...

Більш того, будучи єдиним системоутворюючим елементом всієї Таблиці похідних елементів, цей елемент «Х» є аргумент всієї Таблиці Менделєєва. Перенесення ж нульової групи Таблиці в її кінець знищує саму ідею цієї першооснови всієї системи елементів по Менделєєву.

Для підтвердження вищесказаного, надамо слово самому Д. І. Менделєєва:

 

«... Якщо ж аналоги аргону зовсім не дають сполук, то очевидно, що не можна включати жодну з груп раніше відомих елементів, і для них має відкрити особливу групу нульову ... Це положення аргонових аналогів в нульової групи становить строго логічний наслідок розуміння періодичного закону, а тому (приміщення в групі VIII явно не вірно) прийнято не тільки мною, а й Браізнером, Піччиіі та іншими ... Тепер же, коли стало не підлягати ні найменшого сумніву, що перед тією I групою, до якої має вміщувати водень, існує нульова група, представники якої мають ваги атомів менше, ніж у елементів I групи, мені здається неможливим заперечувати існування елементів більш легких, ніж водень. З них звернемо увагу спершу на елемент першого ряду 1-ї групи. Його означаючи через «y». Йому, очевидно, будуть належати корінні властивості аргонових газів ... «Корона», щільністю близько 0,2 по відношенню до водню; і він не може бути жодним чином світовим ефіром. Цей елемент «у», однак, необхідний для того, щоб розумово підібратися до того наиглавнейшим, а тому і найбільш швидко рухається елементу «х», який, на мою думку, можна вважати ефіром. Мені б хотілося попередньо назвати його «Ньютоній» - на честь безсмертного Ньютона ... Задачу тяжіння і завдання всієї енергетики (!!! - В.Родіонов) не можна уявити реально вирішеними без реального розуміння ефіру, як світового середовища, що передає енергію на відстані. Реального ж розуміння ефіру не можна досягти, ігноруючи його хімізм і не вважаючи його елементарним речовиною »(« Спроба хімічного розуміння світового ефіру ». 1905, стор. 27).

 

 

 

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈


Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua