"Динамо" Київ

Іван Сірко
  5 510   0    
"Динамо" Київ
"Динамо" Київ

 "Динамо" Київ

ФК «Динамо» засновано у 1927 році, це найстарший на сьогоднішній день професійний клуб міста. Єдиний клуб, який провів всі сезони у найвищій лізі СРСР, а потім України. Є найтитулованішою командою України, вигравши 13 чемпіонських титулів, 9 національних Кубків, 5 Суперкубків України, 1 Суперкубок УЄФА і два Кубки володарів кубків. Крім того, за радянський період історії «Динамо» завоювало 13 чемпіонських титулів, 9 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, що робить «Динамо» найтитулованішою командою в історії радянського футболу. Є першою немосковською командою, що здобула титул чемпіона СРСР, та першим представником Радянського Союзу, який завоював європейський трофей.

13 травня 1927 було офіційно зареєстровано Статут Київського пролетарського спортивного товариства «Динамо» міжвідомчою комісією зі справ громадських організацій та союзів Київського округу. Під прапором «Динамо» зібралися представники ОГПУ, краші футболісти якого захищали кольори клубу «Совторгслужащие». Тому спроби керівництва «Динамо» створити під час сезону свою футбольну команду успіхом не закінчилися, так як «Совторгслужащие» були одними з головних претендентів на призові місця в чемпіонаті Києва і створення «Динамо» було вельми ризикованою справою. Тому перша згадка про футбольний клуб «Динамо» з'явилась лише 5 квітня 1928 року. І лише 1 липня 1928 року клуб провів першу офіційну гру. Проте саме 1927 рік, як рік заснування, знайшов своє відображення на сучасній емблемі клубу та зафіксований в офіційних документах і довідниках ФІФА й УЄФА.

 

 Фото команди:

Повна назва: Заснований: Форма:
«Динамо»
український футбольний клуб, що представляє місто Київ. Бронзовий призер сезону 2012-13
1927 рік.
     
 Шарф вболівальника:  Перелік фансайтів:  

 http://dynamo.kiev.ua

 http://www.dynamomania.com

 http://fc-dinamo.kiev.ua

Уболівальники «Динамо» — одна з найчисленніших спільнот в українському футбольному середовищі. «Динамо» — найпопулярніший футбольний клуб в Україні; опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведене 2011 року, показало, що «синьо-білих» підтримують 40,4% українських футбольних уболівальників. Окрім зацікавленості грою киян місцевих уболівальників, частково цей показник пов'язаний і з високою виїзною активністю фанатів «Динамо», другою у Прем'єр-лізі. Клуб має відомого «суперфана» — Парамона, що відвідує всі ігри команди. Існує офіційна громадська організація «Фан-клуб ФК „Динамо“ Київ», а також ряд неофіційних фанатських угрупувань. З 2009 року середовище фанатів «Динамо» розділилося на дві частини: члени офіційного фан-клубу уболівають та київські ультрас. На цих секторах фанати завжди підтримують команду стоячи. Кількість активних уболівальників становить 4—4,5 тисяч осіб. Вони дотримуються правих політичних поглядів. Під час оформлення банерів використовується зображення Святослава Хороброго. Ім'я князя носить і журнал «Святослав» — друковане видання динамівських ультрас. Фанати «Динамо» підтримують дружні стосунки з уболівальниками «Дніпра», «Карпат» (ця трійка — так звана «коаліція», «тріада») та «Оболоні». Традиційними стали переклики між ультрас-секторами цих клубів «Слава Україні!» — «Героям слава!» під час кожної зустрічі. Основне протистояння на внутрішній арені — з фанатами «Чорноморця» та київського «Арсенала» (київське футбольне дербі), а також донецького «Шахтаря» (українське футбольне дербі), запорізького «Металурга», «Ворскли», «Металіста», «Кривбаса» та «Волині». З радянських часів триває ворожнеча із московським «Спартаком».

А ось які відносини "хохлів" з іншими командами:

ДРУЖБА: Дніпро, Карпати

НЕЙТРАЛІТЕТ: Зоря, Таврія, Оболонь, Іллічівець, Десна Ч., Суми, Дніпро Ч., Севастополь, Арсенал БЦ.

ВІЙНА: ЦСКА Київ, Арсенал Київ, Чорноморець, Металіст, Шахтар, Металург З., Ворскла, Волинь, Кривбас, Нива Вінниця.

Загалом середня кількість всіх "динамівців" на домашніх матчах в сезоні 2012-2013 складала 22, 296 особи. Це 2 результат з 16 команд Прем’єр-ліги. Поступаються кияни лише донецькому "Шахтарю"

 Українське ель-класико - "Динамо" - Шахтар"

Ультрас "Динамо"

 

 

Чемпіон СРСР:

Володар Кубку СРСР:

Чемпіон України:

Володар Кубку України:

Володар Суперкубку України:

Володар Суперкубку УЄФА:

Кубок Володарів Кубків УЄФА:

13 разів

9  разів

13 разів

9 разів

5 разів

2 рази

2 рази

 

Головний тренер і легенда "Динамо"

Олег Блохін

 Рекордсмени за кількістю зіграних матчів: 
Олег Блохін - 582
Олександр Шовковський - 547
Анатолій Дем'яненко - 439
Леонід Буряк - 408
Володимир Веремєєв - 401
Володимир Мунтян - 371

Володимир Безсонов - 367

Сергій ребров - 360

Владислав Ващук - 357

Олег Лужний - 348

Домашній стадіон:

 

 НСК «Олімпійський»   

Загальний вигляд 

"Не згасне полум'я надії" (напис на банері)

Ось що таке підтримка рідних стін

     

 

 

 

 Найкращі відеомоменти:

"Динамо" - "Шахтар":

 

 Офіційний сайт клубу http://www.fcdynamo.kiev.ua/ua

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua