"Севастополь"

Іван Сірко
  2 997   0    
"Севастополь"
"Севастополь"

"Севастополь"

«Севастополь» — футбольний клуб Прем'єр-ліги України з одноіменного міста. Футбольний клуб «Севастополь» почав писати свою історію 5 липня 2002 року. Саме в цей день у всіх інституціях футбольної України з'явилися офіційні відомості про те , що Севастополь повертається на футбольну карту країни

Новостворений клуб був покликаний стати духовним спадкоємцем попередніх славних футбольних поколінь міста , послідовником знаменитих в різні роки « Суднобудівника » , « Атлантики » , «Чайки » , «СК ЧФ » та інших представників Севастополя у всесоюзних та всеукраїнських турнірах , хранителем традицій столітньої історії міського футболу , при цьому почавши писати свою клубну історію з чистого аркуша.   Засновником і президентом клубу став відомий севастопольський підприємець і меценат Олександр  Красильников . Команда була зарахована в другу лігу Чемпіонату України з футболу. Тренувати команду був запрошений відомий і досвідчений фахівець - Валерій Петров. Також був запрошений ряд відомих і досвідчених гравців , таких як Сергій Лєженцев , Андрій Опарін , Олександр і Геннадій Кунденки , Сергій Єсін , Дмитро Назаров та інші.Сезон 2002/2003 став дебютним в історії ПФК «Севастополь». Початок видався дуже важким , відчувався недолік ігрових зв'язків , взаєморозуміння між гравцями. І , як наслідок , чотири поразки в чотирьох стартових матчах , найбільш прикрим з яких стало домашнє - в кубковій грі з одеським « Чорноморцем » з рахунком 0:6. Хто б міг тоді уявити , що через вісім років - влітку 2010 року , коли « Севастополь » буде дебютувати у Прем'єр - лізі , «Чорноморець» розпочне сезон у 1-ій лізі.  

 

 Фото команди:

Повна назва: Заснований: Форма:
«Севастополь»
український футбольний клуб, що представляє місто Севастополь.
2002 рік.
     
 Шарф вболівальника:  Перелік фансайтів:  

 

 http://fansfcsevastopol.com

 http://vk.com/fcsevastopol

 http://vk.com/fc_sevastopol

Перший серйозний успіх прийшов у сезоні 2006/ 07 років. Спочатку севастопольці успішно виступили в розіграші Кубка України . По черзі були пройдені : представники 1- ї ліги охтирський « Нафтовик » (2:0 ) і луцька « Волинь» ( 3:0). А представляв вищу лігу донецький « Металург» був і зовсім розгромлений з рахунком 4:1. Лише в 1/ 4 фіналу ПФК «Севастополь » за сумою двох матчів поступився донецькому «Шахтарю ». У цьому кубковому розіграші ПФК «Севастополь » встановив два , непобитим і сьогодні , рекорди України. Став першою командою з 2- ї ліги , яка дісталася до стадії 1 /4 фіналу. І став першим колективом 2- ї ліги , який обіграв представника еліти з великим рахунком. Що стосується першості країни , то в тому сезоні севастопольці стали переможцями в групі « Б» другої ліги , і через 15 років Севастополь знову потрапили в першу лігу. Старт у першій лізі (сезон 2007/ 08) став вельми схожим з дебютом у другій лізі п'ятьма роками раніше. Ті ж чотири поразки на старті , але потім поступовий підйом вгору по таблиці. У підсумку клуб з міста- героя зайняв всього лише 15- е місце , зберігши за собою право , виступати в першій лізі. Свій другий чемпіонат серед команд першої ліги ( сезон 2008 /2009) професійний футбольний клуб «Севастополь » проводив на порядок сильніше . Тренерський штаб Пучкова і футболісти врахували досвід дебютного сезону в першій лізі і значно додали у грі. Всю турнірну дистанцію севастопольці провели в числі лідерів чемпіонату. Успішна гра ПФК «Севастополь» виглядала несподіваною для фахівців , тим більше на тренерському містку в самий розпал сезону відбулася зміна рульового . 1 жовтня Сергій Пучков був запрошений до сусідів по півострову - в сімферопольську « Таврію». А севастопольців «тимчасово » очолив тренер молодіжної команди Олег Лещинський . У весняній частині першості клуб очолив новий керманич - Сергій Дієв , але і це тривало недовго . Після нічиєї з овідіопольським «Дністром » та програшем в Бурштині аутсайдеру « Енергетику » , виконуючим обов'язки головного тренера був знову призначений Олег Лещинський , а Сергій Дієв прийняв у нього молодіжну команду. ПФК «Севастополь» домігся достатнього прогресу в грі, але три поразки на фініші відкинули команду за межі п'єдесталу : на фініші севастопольці були лише четвертими.  

 Один з найпринциповіших матчів - Кримське дербі - "Севастополь" - "Таврія"

Севастопольські ультрас 

 

 

 

 

 

Головний тренер

Геннадій Орбу

 
Домашній стадіон:

 

  СК «Севастополь»   

Загальний вигляд 

Ультрас

     

 

 

 

 Найкращі відеомоменти:

Всі голи Сергія Кузнєцова:

 

 

 Офіційний сайт клубу http://www.fcsevastopol.com

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua