Український портал » Сучасна Україна » Культура козака » Фестиваль “Бандерштат-2012″

Фестиваль “Бандерштат-2012″

admin
  3 389   0    
Фестиваль “Бандерштат-2012″
Фестиваль “Бандерштат-2012″

Фестиваль "Бандерштат-2012″ приурочений до 70-ї річниці від створенняУПА.

Відбудеться у Луцьку, Волинської області,

протягом 3-5 серпня.

 

"Бандерштат" це - активний відпочинок, гарна можливість провести літні вечори в хорошій компанії під музику національно-патріотичних пісень.

Тож треки присвяченні національно-визвольній боротьбі української нації будуть перевагою для участі, але не є обов’язковими.

Цьогорічний фестиваль відбуватиметься протягом трьох днів – 3, 4 та 5 серпня. 

 

  Сайт фестивалю: http://bandershtat.org.ua

Бандерштат 2012

 Гурти, які будуть на Бандерштаті 2012:

 

3 серпня


Кому Вниз
O.Torvald (Київ)
Брем Стокер (Рівне)
Веремій (Київ)
R I Z U P S (Львів)
Механічний Апельсин (Дрогобич)
Переможець конкурсу №1
Переможець конкурсу №2

 

4 серпня


Kozak System (екс-Гайдамаки)
Оратанія (Львів)
Орест Лютий (Київ)
Фіолет (Луцьк)
Akute (Білорусь)
Ріплей (Луцьк)
Алоїзій Карамболь (Тернопіль)
Переможець конкурсу №3

 

5 серпня


ТНМК
Тінь Сонця (Київ)
Серцевий Напад (Чернівці)
SWEETLO (Київ)
Безодня (Хмельницький)
Де Сенс (Львів)
Переможець конкурсу №4

 

Історія фестивалю:

В 2007 році, ініціативна молодь Волині вирішила започаткувати проведення Всеукраїнського фестивалю української альтернативної музики „Бандерштат-2007”, на якому відбувся виступ багатьох українських гуртів та було проведено майстер-класи різного спрямування, котрі пропагували проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо.

В 2008 році традицію вирішили і далі втілювати в життя, і тому 9-10 серпня в с. Гаразджа поблизу м.Луцька пройшов ІІ-ий «Бандерштат», проведений на багато вищому організаційному рівні. В програмі фесту була потужна історико-пізнавальна, мистецька та спортивна частини; в музичній частині «Бандерштату» взяло участь понад 20 гуртів, серед яких були присутні і такі команди як «Анна» та «Кому Вниз».

В 2009 році організатори фестивалю, ВМГО «Національний Альянс» та Культурно-мистецька агенція "Арт-ЗАХІД”, незважаючи на економічну кризу в державі поставили перед собою завдання – провести фестиваль на вищому рівні. І це вдалося реалізувати! Підтвердженням є 7 тисяч відвідувачів фестивалю. Хед-лайнери заходу – гурти "Роллікс” та "Тартак”, а також спеціальні гості з Білорусі "Mauzer”. Вперше за історію фесту було проведено історичну реконструкцію бою УПА з НКВС.

В 2010 році четвертий фестиваль зібрав менше учасників, але від того не став гіршим. До традиційних для фесту пунктів програми додалися гутірки з людьми різних сфер суспільного життя (культура, політика, релігія, історія тощо). Розважали учасників десятки гуртів, а завершували фестивальні дні гурти: "Тінь Сонця” та "Роллікс”.

 2011 року хед-лайнерами дійства стали команди: «Хорта», «Димна Суміш» та «Тартак». А гутірки для учасників фестивалю провели: громадські та політичні діячі Юрій Шухевич, Олесь Доній, Тарас Стецьків та В’ячеслав Кириленко; українським економістом Андрій Новак; письменник Василь Шкляр; президент Благодійного фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич, член УНА-УНСО Ігор «Тополя» Мазур, блогерка Олена Білозерська, лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський, учасники «справи Сталіна» та ветерани ОУН-УПА. 


------ фестивалі

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua