Український портал » Сучасна Україна » Поради господарям » Як швидко навчитись друкувати

Як швидко навчитись друкувати

Kalmir2012
  6 446   0    
Як швидко навчитись друкувати
Як швидко навчитись друкувати

Якщо ви хочете зекономити свій час і сили, почніть використовувати не 2-3 пальці, а усі свої 10, адже щось надрукувати  сучасній людині потрібно по кілька раз на день.

Думаю, ви не раз споглядали сумну ситуацію, коли адміністратор або секретар намагаються відшукати чергову букву на клавіатурі, щоб потім акуратненько натиснути її своїм наманікюреним ногтиком. Вам же доводилося лише скрипіти зубами і чекати цього «дива».

Якщо ви друкуєте двома-трьома пальцями, швидкість вашої роботи дуже мала. І я вже не кажу про те, що постійне напруження одних і тих же пальців може призвести до захворювань в суглобах.Саме тому наука друку наосліп не тільки добре позначиться на вашій нервовій системі,а й стане вигідною перевагою в вашому резюме. Також авторитет людини набагато зростає, коли вона швидко і спокійно друкує, дивлячись в монітор, а не під ноги.

Отже якщо ввас з'явилося бажання навчитися десятипальцевому методу набору наосліп, радимо не відкладати своє рішення в довгий ящик, а приступити до його здійснення негайно. Для початку потрібно визначитися з вашим рівнем, тобто з чого потрібно починати. Перший етап - потрібно навчитися друкувати взагалі, другий рівень - ви друкувати вмієте, але робите це дуже повільно (значить потрібно вчитися друкувати швидше), третій - сліпий метод набору. Перші два етапи зазвичай не викликають жодних складнощів, а ось набір тексту десятьма пальцями наосліп вимагає деякого навчання та практики. Що вдає із себе швидкий набір тексту? Це, по-перше, використання всіх 10-ти пальців наших обох рук, а по-друге, це метод набору тексту, при якому ви дивитеся на екран, а не на клавіатуру.З чого почати? Сьогодні на допомогу вам прийде незліченна кількість різних спеціальних програм.

Їх по суті можна розділити на 2 види - платні та безкоштовні. Функції однакові у всіх, а додаткові можливості, такі як ведення статистики, підсвічування і т.д., відрізняються лише незначно. Від себе можу порадити програму-тренажер Stamina і Клавіатурний тренажер АК.

Але для цього ці програми вам можуть бути не потрібні, головне, як і в будь якій справі це ПРАКТИКА, чим більше ви друкуєте ти швидше у вас це буде виходитиме, і звичайно це дотримання кількох правил про які розповім далі: 1.Тримайте руки в правильній позиції (ФІВА ОЛДЖ). Ліва рука (мізинець, безімянний, середній і вказівний) на буквах ФІВА, права - ОЛДЖ. Не дивіться на клавіатуру. Повинна працювати не зорова пам'ять, а ваші пальці. Всю роботу тут виконує м'язова пам'ять, використовуючи тактильні відчуття пальців. Якщо пальці запам'ятають розташування клавіш, друкувати буде набагато простіше. Якщо вам важко стриматись і ви час від часу все таки поглядаєте на клавіатуру, радимо скористатися маленькою хитрістю. Візьміть самоклейний папір (який потім можна легко зняти) і заклейте всі клавіші. Тоді ви швидко відвикнете поглядати вниз, бо все одно нічого там не побачите. На малюнку нижче пальці і їх «відповідальна зона» виділені одним кольором.

 

Великі пальці використовують пробіл по-черзі, тобто, якщо останню клавішу (букву, знак у реченні) ви натиснули лівою рукою, то і лівий великий палець натискає пробіл і навпаки. У «періоді спокою» великі пальці зависають у повітрі над клавішею пробілу. Натискання клавіші проводиться найближчим пальцем, при натисканні зміщується тільки один палець, після чого він повертається в початкову позицію. Таким же чином вводяться і перші букви, однак при цьому мізинець вільної руки утримує затиснутою клавішу Shift. Не ставте перед собою мету запам'ятати, де яка буква розташована на клавіатурі, головне - запам'ятати, яким пальцем і який рух потрібно зробити, щоб набрати потрібний символ. У своїй підсвідомості ви повинні з'єднати рух пальців з певною буквою. Є також спеціальні сервіси, які дозволяють друкувати наосліп онлайн.

Якщо ви будете дотримуватись цих правил і приділете хоч трохи часу практиці, в найблищий час ви зможете вільно користуватись клавіатурою, вам потрібно трохи терпіння, часу і у вас неодимінно все вийде!

:smailuk10: Сприйміть це відео з гумором:

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈


Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua