Український портал » Сучасна Україна » Відомі місця » 5 унікальних термальних джерел в Карпатах

5 унікальних термальних джерел в Карпатах

admin
  5 103   0    
5 унікальних термальних джерел в Карпатах
5 унікальних термальних джерел в Карпатах

5 унікальних термальних джерелах в Карпатах, де можна чудово відпочити і оздоровитися.

Карпати - це українські пляжі і моря в яких можна купатись навіть взимку.

Термальні води - це круто. Тим більше у Карпатах...

Берегово

На території курорту в Берегово є багато джерел і басейнів з термальними водами, купатися в яких можна як влітку, так і взимку.

Термальні води в Берегово

Закарпатська сірководнева термальна вода – надзвичайно цілюща. Вона багата на залізо, натрій, калій, йод і фтор. Таке поєднання елементів є лише в чотирьох куточках світу: Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островах і в українському Берегово. Мінералізація води тут становить 24%.
Ціна за проживання в готелі "Закарпаття" з людини становить 70 грн, відвідування басейну – 70 грн, дітям до 7 років – 20 грн.

Довге

В Іршавському районі Закарпатської області розташоване одне з найбільших родовищ термальних метанових йодо-бромних вод типу "Хайдусобосло", що в Угорщині, з численними виходами цих вод у селах Велика Розтока, Мала Розтока, Дубрівка, Гребля, Кам'янське.

Термальні води в Довгому

Прямих аналогів термальних метанових йодо-бромні води цього родовища в Україні немає.
Зараз тут вода використовується зовнішньо у вигляді ванн в санаторії "Боржава" (вул. Січових Стрільців, 15) в селі Довгому для лікування серцево-судинних захворювань, органів опорно-рухового апарату.
Проживання в санаторії коштує 200 грн з людини, ванна – 35 грн.

Велятино

У селі Велятині Хустського району розташований профілакторій "Теплі води".
Його термальні джерела в першу чергу привертають увагу підвищеним вмістом брому і йоду (бром має заспокійливі властивості на людське тіло).

Термальні води в Велятино

Вода надходить зі свердловини глибиною понад кілометр, при температурі 40-40 ° С Перед використанням її охолоджують до прийнятної для людського тіла температури (30-38 ° С).
На поверхні з води активно виділяється вуглекислота. Тут лікують захворювання опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної та нервової системи.
Ціна за проживання за 2-місний номер – від 300 грн, відвідування басейну – 60 грн, ванни – 50 грн, дітям зростанням до 140 см – 30 грн.

Мукачево

Мукачівський район багатий на сульфідні термальні води – азотно-метанові, крем'янисті і хлоридно-натрієві. У місті в лікувально-оздоровчому комплексі "Латориця" відкритий басейн з термальною водою.

Термальні води в Мукачево

Поруч з комплексом розташована свердловина з термальною водою, яка безпосередньо з джерела надходить у ванне відділення. Температура води в ньому – 35 ° С Її рекомендують для лікування захворювань шкіри і серцево-судинної системи.

Косино

У селі Косині Берегівського району розташований оздоровчо-рекреаційний комплекс "Термальні води Косино". Ці термальні джерела за складом є унікальними не тільки в Україні, але й у всій Європі, за винятком води у всесвітньо відомому санаторію в Угорщині.

Термальні води в Косино

За хімічним складом вони хлоридно-натрієві середньої мінералізації. Вода в купальні має жовто-коричневий колір, її температура 60-80 ° С.
Води добре підходять для лікування захворювань опорно-рухового апарату, наслідків травм кісток і м'язів, серцево-судинних, нервових і шкірних захворювань, а також є ефективною у виведенні солі з нирок.
Перебування в комплексі для дорослих 3:00 коштує 200 грн, наступні 30 хв – 40 грн, дітям зростанням до 120 см – безкоштовно. Діють абонементи.



Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua