Українська кухня

"Рецепти та страви української кухні"

Вхід
Закрити
Привіт Сірома
Вхід для козаків:
Зареєструватись
Звичайна реєстрація Зареєструватись за допомогою мереж:

2016р.
13-03-2013
admin
3126
0

Українські страви


  • Не нравится
  • -1
  • Нравится
Книжка знайомить читачів зі стравами української кухні, рецептура яких розроблена на підставі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер у Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.

Мова: українська
Формат: pdf
Кількість сторінок: 256

Книга ставить собі за мету описати страви і напої, які споживає населення України, і допомогти приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні. Розрахована на широке коло читачів.

" data-top1="150" data-top2="20" data-margin="0" data-path="/templates/SICH-2016/js/" data-image="http://kampot.org.ua/uploads/posts/2013-03/1363203966_kyhna.jpg">
Українські страви

Книжка знайомить читачів зі стравами української кухні, рецептура яких розроблена на підставі поєднання відновленої рецептури старих українських страв з найпоширенішою тепер у Київській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях.

Мова: українська
Формат: pdf
Кількість сторінок: 256

Книга ставить собі за мету описати страви і напої, які споживає населення України, і допомогти приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні. Розрахована на широке коло читачів.

Українська кухня з давніх часів відзначалася великою розмаїтістю страв і їхніми високими смаковими й поживними якостями. Використання для страв різнома­нітної тваринної і рослинної сировини і раціональні способи приготування їх "'роблять ці страви поживними, смачними, соковитими і пахучими.

 

Велика кількість страв (крученики, завиванці, фаршировані птахи й городина, шпікова- не салом і часником м'ясо і т. д.) готують фаршированими або шпікованими. Ці страви апетитні і мають високу поживність. Дуже багато продуктів для других страв зазнають складної обробки — спочатку їх смажать або варять, а потім тушкують або запікають. Це зберігає їхній запах і надає їм соковитості.

 

Як свідчать археологічні розкопки, населення, яке проживало в далекі часи на території України, мало змогу завдяки географічним умовам харчуватися як рослинною, так і м'яс­ною їжею. Уже в період трипільської культури (8 тисяч років тому), населення Правобе­режної України вирощувало зернові культури — пшеницю, ячмінь і просо. Пізніше з'яви­лося жито, яке майже повсюдно вирощували у стародавній Русі.

 

Поруч з хліборобством, українські племена тримали велику й дрібну рогату худобу, свиней, а також займалися полюванням і рибальством.

 

В наступні часи хліборобство і скотарство дедалі більше розширювалося на території, яку займає сучасна Українська Держава.

 

Для приготування їжі українці робили різний глиняний посуд, який обпалювали в спе­ціальних печах.

Українські страви

 

Літописи та інші писані пам'ятки, а також археологічні розкопки свідчать про багатство і різноманітність їжі, що їх споживало населення Середньої Наддніпрянщини в період Київської Держави. Крім продуктів переробки зерна і різної городини (капусти, ріпи, цибулі, часнику), до складу їжі входило м'ясо свійських тварин (свиней, овець, кіз, корів і телят) і птахів (курей, гусей, качок, голубів, тетеревів і рябчиків). З диких звірів найчас­тіше вживалися для харчування дикі свині (вепри), зайці та ін., що їх добували полюван­ням. Є також відомості про вживання молока, коров'ячого масла і сиру.

 

Українські страви

 

 

Мітки до сторінки: Книги

Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Схожі новини:
Українські рингтони Українські футбольні команди
Чат для козаків:
  • Полужирний
  • Похилий
  • Підкреслений
  • Закреслений
  • |
  • Смайли
  • Силка
  • Зображення
  • Вставка відео
  • Цвет текста
  • Цитата

    Останні повідомлення на форумі

    ФорумТемаАвторВідповіло
    Історія України » Україна Кам’янець-Подільський - місто петля! admin 0 (1885)
    Україна » Спорт в Україні Вихід Усика під пісню Скрябіна admin 0 (3006)
    Україна » Вибори та політика Скандал. Офшори української еліти! admin 0 (6733)
    Україна » Українська культура Мовна мапа України admin 0 (5965)
    Україна » Вибори та політика Українці на яких насрали наші політики! admin 0 (6009)

    Війна на сході України. Фото.4 червня 2016 року один з кращих вітчизняних фотографів Дмитро Юрійович Муравський, офіцер департаменту преси Міноборони, відзначав свій день народження оригінальним чином - працював в селищі Широкино під Маріуполем, яке знаходиться на самій передовій. Селище утримують вояки батальйону морської піхоти.

    Війна на сході України. Фото.
    Українське радіо Телеканали онлайн Українські інформери Стартова сторінка Анекдоти Тости та привітання мапи України Український гороскоп Антисуржик Український інтернет магазин Джерела з історії України Історія УПА