Українська кухня

"Рецепти та страви української кухні"

Вхід
Закрити
Привіт Сірома
Вхід для козаків:
Зареєструватись
Звичайна реєстрація Зареєструватись за допомогою мереж:

2016р.
03-05-2013
дмитро Гайдамака
3198
0

Готуємо вареники


  • Не нравится
  • +2
  • Нравится
  Подають вареники гарячими.

" data-top1="150" data-top2="20" data-margin="0" data-path="/templates/SICH-2016/js/" data-image="http://kampot.org.ua/uploads/posts/2013-05/1367613400_varenuku.jpg">
Готуємо вареники

Вареники - українська національна страва.

Суто українські начинки для вареників — вишні, сир, цибуля, вишкварки тощо. Як начинку використовували також капусту, картоплю, гречану кашу, мак, варені і дроблені сухофрукти, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий з калиною. Готову страву подають зі сметаною чи олією зі смаженою цибулею. Вареники з вишнями, маком, яблуками та сливами посипають цукром, або подають в ягідних сиропах, або в меді. Сметану подають окремо.

smailuk3  Подають вареники гарячими.

Інгредієнти:

  • 3,5-4 склянки борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 склянка рідини ( молоко + вода),
  • 1 ч. л. солі,
  • Картопляне пюре.
  • Вершкове масло.

робимо вареники Спосіб приготування:

Відміряти в миску борошно, додати сіль і все добре перемішати.

В склянці виделкою збити яйце.

Сюди ж додати тепле молоко і воду (води трохи більше, ніж молока), перемішати виделкою.

Виливаємо цю суміш в борошно і замішуємо руками тісто. Можливо внаслідок різниці в сортах борошна доведеться додати ще трохи води або ж зменшити кількість борошна.

робимо вареники

І на пару годин розмістити тісто в поліетиленовий пакет (нехай полежить на столі при кімнатній температурі).

 

Воно там добре вiдлежиться, стане м'якше і після цього вимісити до однорідності його буде простіше. М'яке тісто виходить, еластичне.

робимо вареники

Все тісто розділити на порції ( можна ковбаску скачати і розрізати її на 4-5 частин ) і знову відправляємо в пакет.

Потім з кожного порційного кусочка зробити корж.

І після цього качалкою розкатати його в пласт і чашечкою чи стаканчиком вирізати кругляшки. Робити їх великими ( діаметром 8-9 см ) , оскільки при защіпі "косичкою" розмір вареників зменшиться.

робимо вареники

Накладаємо начинку і ліпимо вареник як звичайно.

робимо вареники

 

Потім ще раз пройдемося по защипу вареника, роблячи його (защипами ) ширше і тонше . Це для того, щоб косичка дуже товстою і грубою не вийшла .

робимо вареники

 

Однією рукою тримайте вареник, а іншою робимо косичку. Працюють великий (зверху вареника ) і вказівний (під вареником ) пальці.

Великим пальцем піднімаєте куточок вгору.

Придавлюйте його добре!

 

Щоб новий защіп не був товстим ще раз придавіть його подушечками пальців і одночасно відтягує вушко (назвемо його так умовно ) .

робимо вареники

 

Великим пальцем піднімаємо вушко вгору, загортаємо.

робимо вареники

 

Притискаємо.

робимо вареники

 

Після загинання куточка, притискаєте його сильно як би раздавлюючи подушечками вказівного і великого пальців , одночасно відтягуючи його в бік . Виходить як би вушко, що вам знову треба загортати . І не забувайте, що рухається не рука, яка плете кіску, а рука, що тримає вареник повертає його.

робимо вареники

 

Коли всі вареники зліплені, відварюємо в киплячій підсоленій воді кілька хвилин та змащуємо маслом.

робимо вареники

 


Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Схожі новини:
Українські рингтони Українські футбольні команди
Чат для козаків:
  • Полужирний
  • Похилий
  • Підкреслений
  • Закреслений
  • |
  • Смайли
  • Силка
  • Зображення
  • Вставка відео
  • Цвет текста
  • Цитата

    Останні повідомлення на форумі

    ФорумТемаАвторВідповіло
    Історія України » Україна Кам’янець-Подільський - місто петля! admin 0 (1741)
    Україна » Спорт в Україні Вихід Усика під пісню Скрябіна admin 0 (2888)
    Україна » Вибори та політика Скандал. Офшори української еліти! admin 0 (6616)
    Україна » Українська культура Мовна мапа України admin 0 (5847)
    Україна » Вибори та політика Українці на яких насрали наші політики! admin 0 (5895)

    Війна на сході України. Фото.4 червня 2016 року один з кращих вітчизняних фотографів Дмитро Юрійович Муравський, офіцер департаменту преси Міноборони, відзначав свій день народження оригінальним чином - працював в селищі Широкино під Маріуполем, яке знаходиться на самій передовій. Селище утримують вояки батальйону морської піхоти.

    Війна на сході України. Фото.
    Українське радіо Телеканали онлайн Українські інформери Стартова сторінка Анекдоти Тости та привітання мапи України Український гороскоп Антисуржик Український інтернет магазин Джерела з історії України Історія УПА