Українська кухня

"Рецепти та страви української кухні"

Вхід
Закрити
Привіт Сірома
Вхід для козаків:
Зареєструватись
Звичайна реєстрація Зареєструватись за допомогою мереж:

2016р.
11-07-2013
admin
7881
5

Як приготувати український борщ?


  • Не нравится
  • +3
  • Нравится
Як приготувати український борщ?

Як приготувати український борщ?

Рецепт українського борщу – однієї з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі.

Український борщ готують на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні. Також можна приготувати борщ на грибному відварі або курячому бульйоні. Щоб надати борщу специфічного кислуватого присмаку до бульйонів (зазвичай готових) додають квас-сирець, сік квашених буряків, бурякову закваску (настої) тощо.

Завантажити рецепт борщу у форматі ворд для друку.

ua_borsh.doc Розмір файла: 368 Kb

Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:

  • яловичина - 600-700 гр.
  • буряк - 500 гр.
  • картопля - 500 гр.
  • морква - 200 гр.
  • цибуля - 200 гр.
  • помідори - 300 гр. або 3 ст.л. томатної пасти
  • капуста - 300 гр.
  • часник - 3-4 зубчики часнику
  • лавровий лист - 3-4 шт.
  • оцет - 1-2 ч.л.
  • сіль, перець
Інградієнти для приготування борща
   

М'ясо відварити протягом 1,5 години.

мясо
   

Потім нарізати м'ясо кубиками.

відварене мясо
   

Додати в каструлю.

мясо для борщу
 

Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці.  Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою.

цибуляморквабуряк
   

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Капусту нашаткувати соломкою. 

різані помідорикапуста
   

Буряк обсмажити на соняшниковій олії.  Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.

 

Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити.

   

Картоплю нарізати кубиками.
У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити.
Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв.

Картопля
   

Тоді додати буряк і варити ще 10 хв.
Потім додати цибулю і моркву.
Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити.
Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.

   

При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень.


Ось і все. Борщ готовий!
Готовий український борщ
   

 

Цікаво:

У кухнях країн Заходу немає борщу. Культурний шок американців, які вперше куштують український борщ, показаний у фільмі «Поліцейська академія 7: Місія в Москві».

Найсмачніший борщ – борщ, який був приготовлений учора.

Коментарі:
Иван


Сірома
Дуже корисний сайт !!!
02-08-2015
0
0

Ганна


Сірома
Є одна серйозна таємниця про борщик. Викажу безкоштовно: скільки господинь, стілки і рецептів борщу. Розповім свої: Борщ буває смачним і без м"яса. В такому разі буряки і моркву потрібно натерти на найбільші вічка в тертушці ( моєї- 4 розміри отворів), моркву підсмажити на олії, бажано на нерафінованій, з початку без кришки, поки трошки підрум"яниться а тоді під кришкою до напівготовності. Буряки теж обсмажити, але без "ентузіазьму"а потім додати перекип"яченої води кілька ложок, перекип"яченої, бо вона не клекотить в розжареній олії на сковорідці а колір бурячка не змінюється.Тут же на сковороду додати кислоту, яка є-лимонна, кислий томат , в трохи гіршому варіанті-оцет, і нехай ще хвилинку-другу покипить. ПЕршими варимо квасою, попередньо замочивши на 10-12 год. Я замочую квасолі багато, варю всю а потім зайву витягаю з води і заморожую. Наступного разу готову вкидаю в борщ. Потім, кладемо капусту і як вода закипить- картопю, підсмажену моркву, сиру цибулю, як усе буде майже варене- буряк. Обов"язково приправи, сіль пізніше, щоб швидше все зварилося, цукор, і невеличкий шматочок (грам 15-30)від кількості варива, старого жовтуватого сала стовчемо з часником. Такий борщ обов"язкок повинен бути дуже густим "щоб ложка в ньому стояла" Смачного!
16-11-2015
0
0

danielsav


Сірома
Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.
15-09-2016
0
0

deraa


Сірома
Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.
23-11-2016
0
0

mamo4ki.su


Сірома
Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.
05-12-2016
0
0

Ім'я:*
E-Mail:
Коментар:
Схожі новини:
Українські шпалери
Чат для козаків:
  • Полужирний
  • Похилий
  • Підкреслений
  • Закреслений
  • |
  • Смайли
  • Силка
  • Зображення
  • Вставка відео
  • Цвет текста
  • Цитата

    Останні повідомлення на форумі

    ФорумТемаАвторВідповіло
    Історія України » Україна Кам’янець-Подільський - місто петля! admin 0 (2051)
    Україна » Спорт в Україні Вихід Усика під пісню Скрябіна admin 0 (3133)
    Україна » Вибори та політика Скандал. Офшори української еліти! admin 0 (6864)
    Україна » Українська культура Мовна мапа України admin 0 (6096)
    Україна » Вибори та політика Українці на яких насрали наші політики! admin 0 (6135)

    Карта України 1950 рр.

    Один з можливих ескізів нижнього вестибюля станції "Вокзальна", намальований на початку 1950-х років.

    Карта України 1950 рр.

    Війна на сході України. Фото.4 червня 2016 року один з кращих вітчизняних фотографів Дмитро Юрійович Муравський, офіцер департаменту преси Міноборони, відзначав свій день народження оригінальним чином - працював в селищі Широкино під Маріуполем, яке знаходиться на самій передовій. Селище утримують вояки батальйону морської піхоти.

    Війна на сході України. Фото.
    Українське радіо Телеканали онлайн Українські інформери Стартова сторінка Анекдоти Тости та привітання мапи України Український гороскоп Антисуржик Український інтернет магазин Джерела з історії України Історія УПА