Український портал » УПА » Відео про УПА » Отець Андрій Бандера
 
Дата:     Переглядів: 3 001    Коментарів: 0   |  

Отець Андрій Бандера

оцінило: 0 люд.
 

Отець Андрій Бандера
Отець Андрій Бандера

Фільм про отеця Андрія Бандера - батько, що виховав Степана Бандеру.

Розповідь про священика-патріота та його дітей може бути багато в чому повчальною Бандера і бандерівці -- тема, що жваво дискутується у суспільстві. На жаль, дуже часто розмова, особливо з боку опонентів визнання ОУН-УПА, зводиться до повторення поширених штампів, напрацьованих ще радянською пропагандистською машиною для дискредитації українського національно-визвольного руху.

З початком окупації України нацистськими військами один із загонів опору очолив молодший брат Степана — Богдан. Він загинув у 1942 чи 1943 році.

5 липня 1941 у Кракові Степан Бандера був заарештований. За ним до Берліна поїхала дружина Ярослава з тримісячною донькою Наталкою, щоб перебувати близько до чоловіка. Бандеру утримували спочатку у в'язниці, потім — у концтаборі Заксенгаузен, де він перебував до 1944 року. Братів Олександра (доктора політекономії) та Василя (випускника факультету філософії Львівського університету) у 1942 році вбили польські наглядачі-капо у концтаборі Аушвіц Андрія Михайловича Бандеру — батька Степана, було вбито радянською владою.в тюрмах нквд Сестер Оксану та Марту-Марію у 1941 р. було заарештовано і заслано до Сибіру (Красноярський край).

[media=https://www.youtube.com/watch?v=oFeysKptrR4]

Керівництво СРСР десятиліттями не дозволяло їм повернутися до України — Марта-Марія Бандера померла на чужині у 1982 році, а літня Оксана Бандера повернулася на Батьківщину лише у 1989 році після майже 50 років життя у Сибіру. Вона померла 24 грудня 2008 року. Ще одна сестра — Володимира — перебувала у радянських виправно-трудових таборах від 1946 до 1956 року.а приблизними підрахунками істориків кількість депортованих із західних земель України протягом 1939--1941 рр. досягає 700 тис. осіб. Протягом 1939--1941 рр.

На Західній Україні було заарештовано близько 60 тис. осіб, 50 тис. з яких розстріляли. За перші два тижні від початку німецько-радянської війни 22 червня 1941 р. у тюрмах Західної України більшовики розстріляли понад 24 тис. в'язнів



 
 

Реклама:

 
Залишити свій коментар: