DataLife Engine / Як добути талу воду?

Як добути талу воду?

Спосіб перший - з снігу

Якщо ви живете в горах-просто можна розтопити сніг. При цьому сніг береться чистий, сухий, свіжовипавший. Розморожують його в емальованому відрі, закритим кришкою. Для прискорення можна поставити відро в таз з гарячою водою - але не на плиту. На стінках відра не повинно бути смолистої осаду, якщо він є. то вода для вживання не придатна. Щоб позбавитися від рослинних смітинок, отриману воду треба профільтрувати через 2-3 шари марлі. Потім воду можна злити в скляний посуд і щільно закрити. Термін зберігання - не більше одного тижня.

 

Спосіб другий - заморозити

Налити в скляну банку (не до верху) холодну воду з-під крана.

Я беру воду з свого колода, в будь-якому випадку дізнайтесь де вода залишилася відносно чиста. Щоб вода змогла рахувати з мене певну інформацію. я тримаю баночку поки не відчую що скло стало теплим в місці зіткнення з долонями. Іноді примовляючи молитву-звернення до води, іноді просто посміхнусь.

Закрийте кришкою і поставте в морозильну камеру холодильника на підкладку, наприклад, з картону (для теплоізоляції дна) і краще якщо в цей час в морозилці не буде різних продуктів.

Коли вода замерзне приблизно в половині банку, вийміть лід, а те, що залишилося, - викиньте (саме ця частина містить небажані домішки).

Практично обсяг, що видаляється з "розсолу", може становити 30-70% усього обсягу налитої води.

 

Спосіб третій - кип'ятіння

Воду швидко доводять до +94 ... +96 градусів Цельсія, тобто до температури так званого "білого ключа" - коли утворюється дрібні бульбашки, але вода ще не кипить. Після досягнення цієї температури ємність знімаємо з вогню і швидко охолоджують, розміщуючи, наприклад у Вану з холодною водою. Після чого охолоджену воду переливають в скляну банку і заморожують.

У талу воду рекомендується додавати натуральну морську сіль: 1 ст.л. солі на 10 літрів води. Це збагатить воду необхідними організму мікроелементами.

Приготувати це півбіди. Але є моменти які впливають на якість води і ваш стан.

- Тала вода зберігає придбану структуру приблизно протягом доби, але найбільший благим ефектом володіє тільки що розтанута, вода, коли в посуді ще плавають окремі крижинки.

- Тала вода втрачає свої властивості при нагріванні.

- Посудина для заморожування води повинен щільно закриватися. Не слід наповнювати посуд повної, її просто "порве".

- Не слід заморожувати воду в металевої та пластикової посуді.

- Для того щоб організм не відчув шок від перенасиченості талу воду починаю приймати порційно.

Кількість вживаної талої води слід довести до 1% від ваги вашого тіла.

Наприклад. якщо ваша вага 50 кг, то добова доза - 500 мл. талої води. Для цього дозу талої води поступово, починаючи з 50-100 мл на день, збільшувати на 50 мл 1 раз на 2-3 дні, поки не доведете до потрібного обсягу (у нашому випадку - 500 мл). Потім дозу знижують до половини необхідної (у нашому прикладі - 250 мл). У подальшому для профілактики свіжу талу воду потрібно приймати в половинній дозі.

6-05-2010, 16:35
Вернуться назад