Український портал » Сучасна Україна » Українські рейтинги » Рейтинг сайтів з українськими шрифтами

Рейтинг сайтів з українськими шрифтами

admin
  13 475   0    
Рейтинг сайтів з українськими шрифтами
Рейтинг сайтів з українськими шрифтами

Українська культура має притаманні лише їй риси в письмі, відповідно і українські шрифти є специфічними і малопоширеними, як правило через букву "І", що відсутня в  неякісних шрифтах.

В Інтернеті на торрентах та файлообмінниках пропонують завантажити збірки, що засмічені кривими та неякісними шрифтами, із двох сотень шрифтів можна вибрати лише один десяток.

До вашої уваги рейтинг сайтів де можна завантажити якісні кирилізовані та чисті українські шрифти.

Кому впадло шукати шрифти - може завантажити мою збірку, в яку включені шрифти з переглядом.

  Завантажити українські шрифти

Кожний з сайтів має он-лайн перегляд шрифтів, деякі  сайти використовуються як рекламний майданчик для дизайнерів початківців чи дизайн студій, що займаються розробкою шрифтів. Тобто деякі свої шрифти (один-два) дизайнер дає на загальний огляд, а вже інші — платні, як то наприклад на сайті type.org.ua.

 

На сайті зібрано понад 2500 українських шрифтів, які ви можете скачати безкоштовно. На сайті постійно поновлюється база новими українськими шрифтами. При бажанні ви можете додати свій шрифт до бази. Після перевірки він обов’язково буде доданий до каталогу.

http://ukrfonts.com/

     
 

Чимала колекція якісних шрифтів. Якщо вам потрібно підібрати український / російський шрифт, то даний сайт безумовно стане у нагоді. Шрифти розбиті по категоріях, окремими тегами виділені ті, що підтримують українські / російські літери. В наявності — рейтинг кращий шрифтів.

http://freefonts.org.ua/

     
 

Український шрифтовий блоґ. Коли я вперше відвідав даний веб-ресурс, то сильно зрадів  — «Ось, воно, те, що я шукав! Навколо такі красиві українські букви». Але… Подана на сайті інформація  про шрифти надається лише з метою ознайомлення.  А, от, завантажити безкоштовно шрифти тут не можна, вони — платні. Шкода, але дивуватися не варто. Гарний шрифт — це чимала праця митця, якому також треба за щось жити.

http://type.org.ua/

 

     
 

Ще один хороший сайт з шрифтами, які розбиті по розділам, але чомусь цих розділів не має в меню...

Але взагалому складається враження, що сайт створенно більше для реклами ніж для демонстрації шрифтів.

http://fonts.net.ua/

     
 

Невеличка збірка повністю українізованих шрифтів - аж 42 українських шрифта. правда тут шрифти — це лише один з його розділів.  Також тут є графічні та японські шрифти, адже назва ресурсу, самі розумієте, зобов’язує.

http://uanime.org.ua/

 

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua