Божа птиця

admin
  90   0    
Божа птиця
Божа птиця

Прозовий твір про божого птаха

Птаха — тварина волелюбна, її серце полонить блакить безкрайня, божествéнна. Крила птиці даровані для польотів довічних, для підкорення горизонтів і висот. Та чи створені вони для того, щоб зло чужеє розрішати? 

Голуб миру ніколи не припаде до долу, де кривавими кайданами стягають поневолений, одурманений народ. Його крила не здіймуть невловимі вітри над головами зневірених рабів, не прошепочуть молодим крилатої молитви за мир на землі. 

Божа птиця не зійде до землі, поки злая віра люд убиває гріховними язиками. Зубами диявольськими шматує ворог окрилених дітей, прогресивную молодь. Слізьми, наче пір'їнами, укривається падол, засіяний багряним маком, мимоволі. Як десь дитина втратила крило у неволі, то не ждати птахи миру в тій поставленій травестії. 

Холодний вітер завива, колише встелені зимові ковдри буревій. Пташка клекоче в небі Божім пісню, гімн свободи урочистий. Прокинувся натовп, не примирений з довговічним рабством своїм, полохати силу нечистивую. Бо коли народ на землі один — тоді й віра одна, і місця ворожій нема. На те і птаха лиш Божа, бо віра у неї однісінька, а тому й вільною залишається споконвіків. 

автор: Козак Дар'я

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua