DataLife Engine / Як приготувати український борщ?

Як приготувати український борщ?

Завантажити рецепт борщу у форматі ворд для друку.

ua_borsh.doc [368 Kb] (Завантажили: 95) Переглянути онлайн: ua_borsh.doc

Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:

  • яловичина - 600-700 гр.
  • буряк - 500 гр.
  • картопля - 500 гр.
  • морква - 200 гр.
  • цибуля - 200 гр.
  • помідори - 300 гр. або 3 ст.л. томатної пасти
  • капуста - 300 гр.
  • часник - 3-4 зубчики часнику
  • лавровий лист - 3-4 шт.
  • оцет - 1-2 ч.л.
  • сіль, перець
Інградієнти для приготування борща
   

М'ясо відварити протягом 1,5 години.

мясо
   

Потім нарізати м'ясо кубиками.

відварене мясо
   

Додати в каструлю.

мясо для борщу
 

Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці.  Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою.

цибуляморквабуряк
   

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Капусту нашаткувати соломкою. 

різані помідорикапуста
   

Буряк обсмажити на соняшниковій олії.  Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.

 

Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити.

   

Картоплю нарізати кубиками.
У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити.
Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв.

Картопля
   

Тоді додати буряк і варити ще 10 хв.
Потім додати цибулю і моркву.
Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити.
Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.

   

При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень.


Ось і все. Борщ готовий!
Готовий український борщ
   

 

Цікаво:

У кухнях країн Заходу немає борщу. Культурний шок американців, які вперше куштують український борщ, показаний у фільмі «Поліцейська академія 7: Місія в Москві».

Найсмачніший борщ – борщ, який був приготовлений учора.

11-07-2013, 11:38
Вернуться назад