Український портал » Історія України » 20 століття » Бійня на Майдані - фільм-розслідування

Бійня на Майдані - фільм-розслідування

admin
  2 962   0    

"Бійня на Майдані" (Maidan Massacre) - фільм-розслідування, повна версія

"Бійня на Майдані" (Maidan Massacre) - фільму-розслідування американського режисера про трагічні події минулої української зими "Бійня на Майдані", який отримав Гран-прі глядацьких симпатій на XVIII міжнародному кінофестивалі в Сієні, Італія.

Світова прем'єра відбулася 3-го жовтня в рамках конкурсної програми фестивалю на екрані стародавнього «Театро дель Роцці». Знятий в одному з найбільш затребуваних на сьогоднішній день жанрів документалістики, фільм-розслідування легко знайшов шлях до сердець відвідувачів кінофестивалю. Разом з незалежними експертами з різних країн світу режисер Джон Бек-Хофманн показав події не упереджено і без політичної цензури і, як завжди, люди відчули і оцінили чесність оповідача.

Не раз під час показу експресивна італійська публіка вибухала оплесками, а по закінченні перегляду глядачі влаштували справжню овацію. Кращим доказом того, що фільм викликав жвавий інтерес публіки, стало тривале обговорення порушеної теми - професора Сієнського університету один за іншим брали слово і піднімалися на сцену, щоб розповісти про історію Східної Європи та України, допомогти публіці краще зрозуміти історичне підґрунтя подій і відповісти на численні питання.




------ Майдан

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua