Що буде з людьми у Раю?

admin
  2 647   0    
Що буде з людьми у Раю?
Що буде з людьми у Раю?

У 1968 році вчений-етолог Джон Келхун, на базі Американського національного інституту психічного здоров'я, поставив вражаючий експеримент. Келхун, провів аналогію соціуму мишей з людським суспільством і на цій подібності спробував передбачити майбутнє для всього людства. Для цього вчений створив так званий «рай» для білих мишей.

У лабораторії створили вадратний бак два на два, заввишки півтора метра. Їжа, помірний клімат, чистота, гнізда для самок, горизонтальні і вертикальні ходи для самців.
Гризуни перебували під безперервним контролем ветеринарів, які відстежували стан їх здоров'я. Були вжиті всі необхідні заходи безпеки: виключалася присутність хижаків і поширення масових інфекцій. Загороду очищали раз на тиждень і підтримували в постійній чистоті. Тобто, для мишей було створено ідеальний життєзабезпечуючий простір. Вчений описував свою конструкцію як «мишачу утопію», а свій експеримент назвав «Всесвіт-25». Загорода була розрахована на 3840 мишей. Забіжимо наперед і відзначимо, що максимальна чисельність популяції під час досліду досягла рівня 2200 особин і після тільки скорочувалася.

рай для мишей

рай для мишей

Коли для експерименту було все підготовлено, в мишачий рай запустили 4 пари гризунів. З цього моменту відраховується стадія А - період освоєння. Через 55 днів мишачі сім'ї почали давати потомство. З моменту появи перших дитинчат почалася фаза - В. Кожні наступні 55 днів, чисельність гризунів подвоювалася. Вже через 315 днів швидкість розмноження зменшилась, тепер кількість популяції множилася в двоє кожні 145 днів - фаза С. На цьому етапі в загоні стало набагато менше місця, а кількість мишей перевалило за 600 штук. У них встигла сформуватися своя ієрархія і певне соціальне життя.

 

1) З'явилася каста «знедолених», що складалася в основному з молодих особин, вони були загнані в центр бака і постійно ставали жертвами агресії. Викликано це було тим, що в ідеальних умовах загороди миші довго жили і старіючі покоління не звільняли місця в соціальній ніші для молодих особин. Саме тому, агресія була спрямована в основному на молодих гризунів. Дізнатися їх можна було по покусаним хвостам і видертим хутром. Після вигнання самці ламалися психологічно і не бажали захищати своїх вагітних самок.

Дослідник у раю

Дослідник у раю

2) Самки стали більш агресивними, оскільки їм самим доводилося захищати своє потомство. Пізніше, їх агресія перекинулася і на дитинчат, яких вони вбивали і перебиралися в верхні гнізда, стаючи відлюдниками і відмовляючись від розмноження.

В результаті народжуваність впала, а смертність молодняку ​​досягла високих результатів. У фазу вступила стадія D - смерть мишачого раю. На цій стадії з'явилася нова категорія мишей - «красиві».

 

3) «Гарними» - назвали мишей, що виявляли не характерне для свого виду поведінку. Вони не вступали в боротьбу за самку і територію, не виявляли бажання до розмноження. Вони тільки їли, пили, спали і чистили свою шерстку.

У наслідку «красиві» і самки-самітниці, стали більшістю. Середня тривалість життя мишей склала 776 днів, що на 200-ті днів перевищило межу репродуктивного віку. Кількість вагітностей в останній фазі «мишачого раю» дорівнювала нулю.

 

4)Девіантна поведінка спровокувала у мишей гомосексуалізм. Також в мишачому соціумі, не дивлячись на достаток їжі, процвітав канібалізм.

 

5) Популяція вимирала і на 1780 день експерименту помер останній мешканець «мишачого раю». Мишачий соціум самознищився. Рай перетворився на пекло.

рай

Експеримент назвали «Всесвіт-25», тому що це була 25 (остання) спроба створити мишачий рай, результат якої був як всі попередні.

Таким ось чином, на прикладі мишачого соціуму, вченому вдалося відстежити поведінку «суспільства» в умовах ситого безпроблемного життя. Виявити прямий зв'язок з людьми не складало труднощів. Ось вам приклад люмпенів, матерів-одиначок, насильства в сім'ї, безпричинної агресії, злиденних громадян, содомії та соціального виживання.

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈


Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua