"Іллічівець" Маріуполь

Іван Сірко
  3 264   0    
"Іллічівець" Маріуполь
"Іллічівець" Маріуполь

 "Іллічівець" Маріуполь

"Іллічівець" — український футбольний клуб з міста Маріуполь, заснований у 1936 році. Клуб одного разу брав участь в кубку УЄФА, але далі другого кваліфікаційного раунду не пройшов. У сезоні 2010/11 «Іллічівець» став автором антирекорду чемпіонатів України — поступився у виїзному матчі київському «Динамо» з рахунком 0:9.

В 1936 році на маріупольському заводі ім. Ілліча була створена футбольна команда, яка 18 липня 1936 провела свій перший офіційний матч у 1/64 фіналі Кубка СРСР (програв 0:5 з криворізьким Динамо). У 1938 році клуб отримав назву «Сталь». У 1960 році команда «Авангард» (Жданов) об'єдналася з командою «Шахтар» (Рутченкове — зараз район міста Донецька), створивши команду «Азовсталь» (Жданов). Протягом 60-х років клуб виступав в класі «Б» і другій групі класу «А», а в наступні десятиліття в українській зоні другої ліги. Колишні назви:

1936–1937: Завод ім. Ілліча

1938–1948: «Сталь»

1949–1958: «Металург»

1959–1960: «Авангард»

1961–1964: «Азовсталь»

1966–1970: «Азовець»

1971–1973: «Металург»

1974–1975: «Локомотив»

1976–1992: «Новатор»

1992–1996: «Азовець»

1996–2002: «Металург»

17 грудня 2002—дотепер: «Іллічівець»

 

 Фото команди:

Повна назва: Заснований: Форма:
«Іллічівець»
український футбольний клуб, що представляє місто Маріуполь.
1936 рік.
     
 Шарф вболівальника:  Перелік фансайтів:  

 

 http://sport.bigmir.net/footballclubs/ilichivec

 http://vk.com/illichivets

 http://vk.com/illichivetsmariupol

"Фан-рух маріупольських уболівальників виникл вельми хаотично й спочатку був неорганізованим. Це трапилося, коли міська футбольна команда грала у другій і першій лізі. Активізувалися фанати, коли команда стала грати у вищій лізі і на новому сучасному стадіоні почали проводитися матчі. 8 лютого 2003 р. з ініціативи вболівальників команди в місті була створена громадська організація «Фан-клуб ФК« Іллічівець », на загальних зборах якого було прийнято Положення про таку організацію. У березні цього ж року міським виконавчим комітетом вона була внесена до Книги переліку легалізованих об'єднань громадян. Фан клубу  виділявся транспорт на виїзні матчі команди. На стадіоні було виділено один з кращих секторів для цих вболівальників, які стали відвідувати матчі безкоштовно. У спортивному комплексі ПДТУ, обладнано приміщення Фан-клубу: зроблено ремонт, придбано меблі, а також теле-відео апаратура. На стадіоні «Іллічівець» вивішений красивий кольоровий рекламний щит Фан-клубу. Незважаючи на те, що в даний час членство Фан-клубі в основному складається із студентів ПДТУ, в ньому все також продовжує брати активну участь і надавати практичну допомогу у всьому і «стара гвардія» Фан-руху. З числа безпосередньо працюючих на комбінаті робітників і службовців був створений другий Фан-клуб підтримки команди «Іллічівець» з юридичною особою під назвою «Ілліч-сталь». Як і для членів Фан клубу «Іллічівець», членам другого такого клубу спонсорський виготовляється відповідна екіпіровка." - Ось так повідомляє про фан рух офіційний сайт маріупольців. Саме таким чином футбольний клуб намагається взяти під контроль фанатів. Проте, ультрас "Іллічівця" не пішли на повідку у керівництва і й надалі самі себе всім забезпечують. Катають виїзди, палять піротехніку, співають, те, що самі забажають. Словом, незалежні ні від кого.

"Маріки"

 

Чемпіонат України:

Кубок України:

Чемпіон 1-ої ліги:

Кубок УЄФА:

4 місце

півфінал(2 рази)

2007-08р.

2-ий квал.раунд

 

Головний тренер "Іллічівця"

Микола Павлов

 Видатні гравці: 
Віталій Хмельницький
Віктор Фомін
Ігор Бєланов
Богдан Бутко
Геннадій Зубов
Сергій Закарлюка
Богдан Шуст

Домашній стадіон:

 

  «Іллічівець»   

Загальний вигляд 

"Бачити ціль, не бачити перешкод" (напис на банері)

"Маріки"

     

 

 

 

 Найкращі відеомоменти:

Нещодавня гучна перемога над "Дніпром":

[media=https://www.youtube.com/watch?v=4DRoXO2R9Mk]

 

 Офіційний сайт клубу http://fcilich.com

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua