Українські шпалери На робочий стіл
 
----

Гіппократ говорив: "Нехай їжа буде Вашими головними ліками". А щоб їжа стала ліками, вона повинна бути природною, тобто найбільш пристосованою для засвоєння ще одним створенням природи - людським організмом. Щоб їжа не ставала отрутою, а служила на користь здоров'ю, треба виконувати кілька правил харчування.

  Правило №1:

 

Дотримання правильного режиму харчування.

 Оптимальною вважається чотирьохразове харчування з інтервалами 4-5 годин, в один і той же час. При цьому:

сніданок повинен складати 25% добового раціону,

обід — 35%, полудень — 15% 

вечеря — 25%. Вечеряти рекомендується не пізніше чим за 3 год до сну.

 

Правило №2:

Найоптимальніші години прийому їжі.

Сніданок (6 – 9 годин)

Обід (12 – 13 годин)

Полудень (16 – 17 годин)

Вечеря (18 – 20 годин)

 

Правило №3:

Відмовтесь від стимулюючої  їжі.

 

Відмовтеся від будь-якої їжі й будь-яких речовин і продуктів, які впливають на нервову систему, - кава, шоколад, чай, какао, ліки, алкоголь, тютюн. Стимулююча дія всіх цих речовин обманчива - спочатку підвищується активність, а потім починається спад, який приводить до депресії.

 

Правило №4:

Роздільне харчування.

 

При одночасному вживанні тільки сумісних продуктів, ми полегшуємо роботу нашому організму. Однорідна по хімічному складу їжа встигає повністю перероблятися протягом 2 годин і самоліквідовуватися з організму. Мінімальна перерва між вживанням білків і вуглеводів повинна складати не менше 3 годин.

 

Логіка роздільного харчування полягає в розділенні столів на білковий і вуглеводний.

 

Вуглеводний стіл включає продукти, основна складова яких вуглеводи ( мучне, солодке, злаки, картопля, крупи). Це так звана енергетична кухня. Вона швидко перетравлюється. Вуглеводи і рослинна їжа повинні складати основу щоденного раціону.

 

Білковий стіл включає білкововмісні продукти ( м'ясо, риба, яйця, горіхи). Для нормальної життєдіяльності організму наявність білків необхідна. Але при роздільному харчуванні вони перетравлюються повністю, тому їх кількість необхідно звести до мінімуму. Вживати м'ясо 1-2 рази на тиждень – цілком достатньо.

 

При одночасному вживанні білків і вуглеводів відбувається вироблення кислотного і лужного секрету. В результаті їжа повністю не переробляється і відкладається в складках товстого кишечника.

 

Роздільне харчування сприяє :

- очищенню кишечника від осаду неперетравлених продуктів, що накопичився;

- позбавляє від неприємного запаху з рота;

- усуває дисбактеріоз і закрепи, очищаючи шлунково-кишковий тракт і травну систему;

- виводить з організму шлаки;

- відновлює баланс в роботі практично всіх органів;

- сприяє позбавленню від зайвої ваги.

 

Правильне співвідношення основних компонентів харчування (білків, жирів, вуглеводів).

 

1:1:4 -  в середньому

1:1:5 - при великих фізичних навантаженнях

1:0.8:3 - для працівників розумової праці

Правило №5:

Розвантажувальні дні.

 

1 раз на тиждень влаштовуйте собі розвантажувальні дні — це як вихідний для організму. До речі, овочевий, фруктовий, ягідний або кефірний день теж краще влаштовувати у вихідний, коли організму не потрібно багато енергії.

 

Правило №6:

Свіжа їжа.

 

Намагайтеся їсти тільки свіжу їжу.

 

Правила харчування





Коментарі:

Залишити свій коментар:
    • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
      laughinglollovenorecourserequestsad
      tonguewassatcryingwhatbully
Останні фото
КозацтвоМайданСловяниІсторичні фотоШпалери перейти у фотоальбом
Фотоальбом словянокЗаставнівські сорочки. Заставнівські сорочки.
Фотоальбом українського одягуКонотоп, десь 1910-1912 рр. Конотоп, десь 1910-1912 рр.
Українське військоФото синьожупанників 1918 Фото синьожупанників 1918
Старі світлини про УкраїнуКозаки з Вінніпегу 1976 рік Козаки з Вінніпегу 1976 рік
Фотоальбом української хатиСтильна українська хата! Стильна українська хата!
Відомі місця в УкраїніКосмач для туриста Космач для туриста
ФотоальбомКарта України 1950 рр. Карта України 1950 рр.
Патріотичний фотоальбомВійна на сході України. Фото. Війна на сході України. Фото.
КозацтвоКозаки в Чикаго Козаки в Чикаго