iOS чи Android ?

Kalmir2012
  6 636   0    
iOS чи Android ?
iOS чи Android ?

Або допомога тим, хто хоче придбати смартфон.

Розберемось, в перевагах та недоліках двох операційних систем. По своєму досвіду не раз зустрічав, як у магазинах мобільного звязку продавці часто для збуту товарів, розповідають нереальні речі про телефон, розхвалюючи товар і функції яких, або не має, або вони не потрібні покупцю взагалі, граючи на необізнаності громадян, особливо, жінок. Якщо ви не хочете викинути гроші на вітер і не розчаруватись в телефоні на слідучий же день, тоді ця стаття для вас

Вартість

Порівняня Android і іOS

 

Що таке смартфон? Це телефон, який має в наявності операційну систему з широкими можливостями, відкритої для розробки програмного забезпечення сторонніми розробниками (операційна система звичайних мобільних телефонів закрита для сторонніх розробників). Встановлення додаткових програм дозволяє значно поліпшити функціональність смартфонів і комунікаторів в порівнянні із звичайними мобільними телефонами.. Сьогодні межа між поняттям смартфон і телефон стає все меншою і меншою. 

 Швидко щось сфотографувати, знайти за кілька секунд потрібну інформацію в інтернеті, послухати улюблений трек, за допомогою GPSдістатися будь-якого місця без проблем, зробити нотатку, взнати прогноз погоди чи навіть поспілкуватися з іншою людиною в відео режимі - це все сучасний смартфон з легкістю може зробити. Насправді функції смартфона набагато, набагато ширші, але про це далі. Отож, який краще смартфон придбати і зробити своїм надійним помічником, розповім у даній темі.

 

 

В першу чергу  дивитись не на технічні характеристики, а на встановлену операційну систему, адже навіть якщо ваш новий смартфон буде володіти надпотужним процесором, але на ньому буде встановлена ​​стара ОС, ви не зможете насолодитися усіма можливостями вашого апарату.

Тому найбільша доля функціональності і надійності смартфона залежить від операційної системи.

 

На сьогодні у світі постало дві компанії які ділять ринок смартфонів.  Це Google яка анонсувала свою операційну систему Android в 2008, і Apple  зі своєю іOS, яка була представлена світу у 2007.  В даний момент доля ринку смртфонів поділилась ось так: 75% припадає на Android, 15% - на iOS і інші 10% поділені між іншими операційними системами. Чи значить це, що Android краще? Звичайно ні, тому, що оцінка цих двох ОС систем впирається в велику кількість переваг і недоліків. Америка більше схильна до іOS, а  Європа до Android. Я думаю буде доцільно розглянути, не віддаючи пріоритет ні одній з операційних систем, недоліки і переваги, ціну і якість, оформлення і легкість кожної із них.

 Отож, обидві операційні системи підтримують багатофункціональність  і мають свої магазини додатків, завдяки яким можна значно розширити можливості своїх пристроїв. Здавалось все просто, що на андроїді, що на ios, ви спокійно заходити в магазин програм і встановлюєте будь-що - редактор фотографій, книгу, плеєр для перегляду фільмів, нову гру і т. д., так це зробити можна, але є ряд особливостей, який може вплинути на ваш вибір. Google опублікував вихідний код, що привернуло безліч розробників для реалізації нових функцій в платформі, а також створення власних ОС на базі Android, безсумнівно, це дуже важливий момент, тому що в користувача з'являється більше свободи у виборі програмних продуктів. Наприклад, ви зможете встановити абсолютно іншу прошивку і тим самим позбавитися від непотрібних вам додатків від Google, заборонити збір персональних даних, а також оновити операційну систему навіть після припинення підтримки вашого пристрою виробником. З іншого боку багато з цих додатків не на повну силу працюють і можуть вилітати, і магазин програм Googleplayне фільтрує їх, що спричиняє появі вірусів. Операційна система яблука, є закритою від сторонніх розробників і тому додатків там набагато меньше і за велику частину потрібно платити. Проте ці програми вичищені до блиску, плавно працюють без збоїв, ну і звичайно найкращі ігри і додатки спочатку виходять на IOS, після чого імпортуються на Android. 

Операційна система яблука тільки може працювати на її телефонах, тобто на iphone, androidв свою чергу використовують більшість компаній, що виготовляють смартфони, за рахунок цього така велика доля андроїда на ринку. Найпопулярнішими компаніями стали Samsung, Lg, HTC, Sony, Motorola, а також Google, яка останнім часом почала випускати спільні смартфони з різними компаніями, телефони якої стали надзвичайно популярними.

Найкращими представниками ОС Android і iOS  є :

 

Переваги
 Android   іOS

- Google Android має відкритий код на відміну від iOS

- Встановлення програм на Android можлива без використання інтернет-підключення

- Android має можливість прямого перенесення файлів на пристрій без додаткових програм, як наприклад iTunes в iOS

- Телефон на базі Андроїд немає необхідності доплачувати спочатку, при необхідності завжди можна буде вставити додаткову карту пам'яті, і за ціною на порядок менше чим iOS.

- Андроїд містить дуже багато зручних в роботі фішок, яких немає у Apple. Наприклад, в Андроїд зверху екрану можна витягнути панель з кнопками, які включають-вимикають мобільний інтернет, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, вібрацію, звук, а також дозволяють в один клік управляти безліччю інших часто використовуваних настроювань. Порівняйте, два рухи пальця на Андроїд, або 3-й рівень меню налаштувань, де в iPhone розташовується панель управління мобільним інтернетом.

- У Apple наглухо відсутня персоналізація інтерфейсу, стандартні 4 ряди ікон і все. На Андроїд головний екран можна змінювати, як завгодно, встановити фонову заставку, розмістити віджети додатків для перегляду новин, погоди, пробок і т.п. У Андроїд можна винести на екран посилання, щоб запускати різні дії в 1 клік, наприклад, тикаєте на ярличок на екрані - і відразу телефонуйте певній людині, або заходьте на потрібний сайт в інтернет.

- Андроїд повністю інтегрований з аккаунтом Гугл доступ, до якого можна отримати з будь-якого пристрою, в тому числі і із звичайного комп'ютера або ноутбука на базі Windows. Одного разу куплені на маркеті додатки можна використовувати на всіх пристроях, підключених до Гугл аккаунту.

 

- iOS чудово регулює роботу акумулятора. Навіть прихильники операційної системи Android визнають, що в цьому плані обрану ними систему потрібно вдосконалювати, щоб не вдаватися до різноманітних хитрощів для збільшення роботи батареї. На пристроях з iOS акумулятор живе досить довго без будь-якої участі з боку користувача.

- Всі додатки працюють без збоїв і плавно

- Простота в роботі, має інтуїтивний характер

Недоліки

- Автономна робота пристрою менша ніж в конкурента

- Android-виробник відстає від Apple в плані інновацій та технологій.

- Можна собі купити андроїд за 1000, а можна за 7000, у всіх будуть різні тех. характеристики, діагональ екранів і інше. Адаптувати програму або гру під екран айфона 3.5 і 4 дюйми дуже легко, і головне - не дорого. Що стосується андроїда, то адаптація під всі екрани і тих. характеристики варто деколи, як сам додаток.

- Програм, особливо якісних, більше в App Store в рази, тому що там використовується модерація, і ніяких вірусів не має

 

- На відміну від Google Android, iOS не підтримує Adobe Flash

- Ключова проблема Apple IOS - відсутність багатозадачності, коли Ви запускаєте наступну програму, попередня перестає працювати, стає на паузу. У Андроїд одночасно можна запускати кілька додатків і зручно перемикатися між ними, а в останній версії Андроїд додатки взагалі можна згортати і рухати по екрану в плаваючих вікнах.

- В iPhone відсутня безліч сучасних технологій, наприклад NFC - це і програмовані мітки, які дозволяють змінювати режим роботи смартфона, і зручна передача файлів дотиком девайсів, і можливість швидкого конекту і передачі даних між смартфоном і іншими пристроями.

     
 

 

Не бійтеся купувати телефони з інтернет магазинів, це вам вийде і дешевше і йти нікуда не треба, ну і звичайно вибирати інтернет магазини потрібно з хорошою репутацією, я пропоную такі магазини, як aukro.ua і rozetka.com.ua, сам не одноразово там купував, все проходило якісно і швидко.

 

Рейтинг інтернет магазинів

Якщо порівнювати апаратні продукти, то якість Android-смартфонів, в цьому випадку, варіюється в залежності від конкретної марки і моделі. А телефони з іOSвсі якісно зроблені, збірка телефонів на високому рівні. Великим утрудненням є ціна, зараз ви можете знайти androidнавіть за 700-800 грн. , і в принципі він зможе виконати найпростіші функції - пошук в інтернеті, програвання медіа файлів.Iphoneнатомість коштує набагато більше, але ви точно будете знати, що телефон вас не підведе і виконає найтяжчі завдання, наприклад iphone 5 сьогодні можна придбати за 5000 грн, якісний, хороший андроід починається з відмітки 1500 грн. Одним з важливих критеріїв також є батарея. Останнім часом в інтернеті користувачі appleвисміюють автономність роботи дії батареї на android.  Доля правди в цьому є, батарея служать в кращому випадку день, все це впирається в великі дисплеї по 5 дюймів і сильні процесори з 4 ядрами, які батареї потрібно весь час підтримувати. У іOSплавніша роботи системи з меншими характеристиками процесора, опреративної памяті і т д. , що в свою чергу дає протриматись автономній роботі батареї трохи більше, хоча я вважаю різниця між ними не дуже велика, можна і не звертати увагу.

 Останнє оновлення OS Android 4.2.2 на практиці відстає від iOS при роботі з програмами на одну дві секунди, і тому  по швидкості їхніх найкращих представників, вони стоять майже на рівні. Ще одним важливим фактором є те, що всі дії з улюбленими піснями і додатками в iOS потрібно здійснювати з спеціальною програмою iTunes,  і тільки з одного комп'ютера, що є для багатьох користувачів просто на просто незручно, на Android на телефон можна скидувати все, як хочеш і звідки хочеш.  Зараз є великим питанням Джейлбрейк для IOS, корпорація повністю хоче викорінити встановлення додатків на їхні телефони не з магазину iTunes, на андроід це можливо з будь-якого ресурсу.

 

На кінець пропоную вам список телефонів які відповідають своїй ціні і якості:

до 1000 грн - Samsung Galaxy Young, LG Optimus L3

до 2000 грн - Sony Xperia miro, Samsung Galaxy Ace Plus

до 3000 грн - Acer Liquid E1 Duo, Sony Xperia Go

до 4000 грн - LG Optimus 4X HD, HTC One SV

до 5000 грн - HTC One X, Samsung Galaxy S III, Lg nexus 4

6000 грн і більше - Samsung s4, HTC ONE, iphone 5

 

 Що до дизайну, у iphone прекрасний дизайн, компактність, стійке скло, щодо андроід то можна розігнатись - велика кількість телефонів з найрізноманітнішими дизайнами і величиною екранів, це вже на свій смак, "на вкус и цвет, товарища нет".   В питанні вибору телефону на андроід в більшості випадків ціна відповідає якості - чим нища ціна тим буде гірша збірка телефона і начинка,чим вища ціна тим краще він працює, в iosвсі продукти виконані найкращим чином і тому і ціна відповідна. 

 

iOS чи Android?

 

Ключові слова: телефон,андроїд, айфон, iphone, Android, порівняння

Якою системою користуєтесь ви?



Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua