Рінгтони на телефон для українського патріота
 
➤ Як приготувати український борщ?
----

Як приготувати український борщ?

Рецепт українського борщу – однієї з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі.

Український борщ готують на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні. Також можна приготувати борщ на грибному відварі або курячому бульйоні. Щоб надати борщу специфічного кислуватого присмаку до бульйонів (зазвичай готових) додають квас-сирець, сік квашених буряків, бурякову закваску (настої) тощо.

Завантажити рецепт борщу у форматі ворд для друку.

Завантажити файл: ua_borsh.doc [368 Kb] (Завантажило: 75)
Переглянути онлайн файл: ua_borsh.doc

Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:

  • яловичина - 600-700 гр.
  • буряк - 500 гр.
  • картопля - 500 гр.
  • морква - 200 гр.
  • цибуля - 200 гр.
  • помідори - 300 гр. або 3 ст.л. томатної пасти
  • капуста - 300 гр.
  • часник - 3-4 зубчики часнику
  • лавровий лист - 3-4 шт.
  • оцет - 1-2 ч.л.
  • сіль, перець
Інградієнти для приготування борща
   

М'ясо відварити протягом 1,5 години.

мясо
   

Потім нарізати м'ясо кубиками.

відварене мясо
   

Додати в каструлю.

мясо для борщу
 

Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці.  Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою.

цибуляморквабуряк
   

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
Капусту нашаткувати соломкою. 

різані помідорикапуста
   

Буряк обсмажити на соняшниковій олії.  Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв.

 

Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити.

   

Картоплю нарізати кубиками.
У киплячий бульон додати картоплю, довести до кипіння і посолити.
Потім додати капусту і поварити на невеликому вогні 5 хв.

Картопля
   

Тоді додати буряк і варити ще 10 хв.
Потім додати цибулю і моркву.
Додати лавровий лист, поперчити і якщо необхідно досолити.
Витиснути через часникодавку часник і відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20-30 хв.

   

При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень.


Ось і все. Борщ готовий!
Готовий український борщ
   

 

Цікаво:

У кухнях країн Заходу немає борщу. Культурний шок американців, які вперше куштують український борщ, показаний у фільмі «Поліцейська академія 7: Місія в Москві».

Найсмачніший борщ – борщ, який був приготовлений учора.



Коментарі:

Коментарі 5

Иван

Дуже корисний сайт !!!

2 серпня 2015 13:36 | Відповісти | Цитувати |

Ганна

Є одна серйозна таємниця про борщик. Викажу безкоштовно: скільки господинь, стілки і рецептів борщу. Розповім свої: Борщ буває смачним і без м"яса. В такому разі буряки і моркву потрібно натерти на найбільші вічка в тертушці ( моєї- 4 розміри отворів), моркву підсмажити на олії, бажано на нерафінованій, з початку без кришки, поки трошки підрум"яниться а тоді під кришкою до напівготовності. Буряки теж обсмажити, але без "ентузіазьму"а потім додати перекип"яченої води кілька ложок, перекип"яченої, бо вона не клекотить в розжареній олії на сковорідці а колір бурячка не змінюється.Тут же на сковороду додати кислоту, яка є-лимонна, кислий томат , в трохи гіршому варіанті-оцет, і нехай ще хвилинку-другу покипить. ПЕршими варимо квасою, попередньо замочивши на 10-12 год. Я замочую квасолі багато, варю всю а потім зайву витягаю з води і заморожую. Наступного разу готову вкидаю в борщ. Потім, кладемо капусту і як вода закипить- картопю, підсмажену моркву, сиру цибулю, як усе буде майже варене- буряк. Обов"язково приправи, сіль пізніше, щоб швидше все зварилося, цукор, і невеличкий шматочок (грам 15-30)від кількості варива, старого жовтуватого сала стовчемо з часником. Такий борщ обов"язкок повинен бути дуже густим "щоб ложка в ньому стояла" Смачного!

16 листопада 2015 19:31 | Відповісти | Цитувати |

danielsav

Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.

15 вересня 2016 20:24 | Відповісти | Цитувати |

deraa

Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.

23 листопада 2016 03:12 | Відповісти | Цитувати |

mamo4ki.su

Спробувала приготувати борщ без м яса, дуже смачно вийшло. Тепер завжди буду готувати по цьому рецепту.

5 грудня 2016 09:21 | Відповісти | Цитувати |
Залишити свій коментар:
    • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
      laughinglollovenorecourserequestsad
      tonguewassatcryingwhatbully
Останні фото
КозацтвоМайданСловяниІсторичні фотоШпалери перейти у фотоальбом
Фотоальбом словянокЗаставнівські сорочки. Заставнівські сорочки.
Фотоальбом українського одягуКонотоп, десь 1910-1912 рр. Конотоп, десь 1910-1912 рр.
Українське військоФото синьожупанників 1918 Фото синьожупанників 1918
Старі світлини про УкраїнуКозаки з Вінніпегу 1976 рік Козаки з Вінніпегу 1976 рік
Фотоальбом української хатиСтильна українська хата! Стильна українська хата!
Відомі місця в УкраїніКосмач для туриста Космач для туриста
ФотоальбомКарта України 1950 рр. Карта України 1950 рр.
Патріотичний фотоальбомВійна на сході України. Фото. Війна на сході України. Фото.
КозацтвоКозаки в Чикаго Козаки в Чикаго