Форум товариства "Таємна Січ"

 

Як вибрати справжнє кофе

  • 167
  • 0
  • 1-04-2020, 01:49

Кожний із Вас звертав увагу на те, що в магазинах під однією маркою кофе продаються різні види

В цілому фахівці поділяють каву на три види:

- арабіка: м'ягла, пахуча, має багато різновидів. Зерна арабіки - більш подовжені
- робуста: має більш виражений гіркий смак і більший вміст кофеїну. Зерна робусти - більш круглі і меньші.
- ліберіка: дуже рідкісна.


У нас в магазинах в основному продають арабіку, робусту і суміші цих двох видів кави.
Вважається, що чим більше арабіки - тим кава смачніша! Хоча як кому - дехто полюбляє щоб було більше робусти.

Смак кави залежить і від смаження:

chiara - легке обсмаження
media - середнє обсмаження
scura - довге обсмаження


Італійці вижарюють зерна кави дуже сильно, мало не до вуглинки. У нас прийнято середнє обсмажування. Хоча, звичайно, все залежить від сорту кави.
Але навіть краще, вирощене в ідеальних умовах, ретельно відібране і оброблене зерно не завжди гарантує смачну каву у Вашій чашці. Тому що цього зерну ще належить пройти довгий шлях, і є ще багато етапів, на яких його якість може зіпсуватися.

Ваш коментар чи ставлення до цієї теми: