Форум товариства "Таємна Січ"

 

Як діяти проти беркуту?

  • 210
  • 0
  • 1-04-2020, 16:41
Європейська тактика:
 


1. Екіпірування. Черевики, футбольні щитки, наколінники, боксерські загубники, мотоциклетна або велосипедна каска, рукавиці з обрізаними пальцями, альпіністська маска чи окуляри для плавання, еластичний корсет або бинт під який можна вкласти папку для паперів чи пластикову пляшку. Коли менти бачать розумно екіпірованих, організованих та рішуче налаштованих громадян — їх оптимізм зменшується.

2. З відстані. Проти «Беркуту» доцільно використовувати політеленові пакети з шампунем з водою. Пакети з олією, кинуті в «Беркут» не дадуть міцно тримати слизькі щити та кийки. Доцільно використовувати вувузели (ріжки-сирени футбольних фанатів), хлопавки. Менти не почують команд начальства.

3. Витискання. «Беркут» відтіснює мітингуючих зімкнутою шеренгою, пересуваючись синхронним кроком, іноді, для психологічного ефекту, б'ючи палицями по щитам. Для протидії є прийом подібний до протистояння в американському футболі. Потрібно відбігти назад на кілька метрів. Перший ряд — сильні чоловіки — бере один одного попід руки, наступні 3-4 ряди піднімають і тримають передніх за поперек і плечі, так щоб кожного переднього тримало водночас двоє-троє людей, розміщуючись боком аби не заважати кроку. І всі разом, дрібними кроками, рухаються вперед. Подібна «черепаха» легко відтісняє шеренги та подвійні шеренги ментів навіть зі щитами. Доцільно подібною черепахою атакувати фланг чи тил шеренг «Беркуту», рухатись повільно.

4. Висмикування. Не допускати, аби людей висмикували поодинці. Не віддавати жодної людини. При наближенні ментів відразу змикати ряди в кілька шеренг. Залишати переднім вільну принаймні одну руку для захисту, або піднімати їх щоб могли захиститися ногами. Пам'ятайте що влучний удар кийком може дезорієнтувати або оглушити навіть найбільш дужого чоловіка.

5. В Європі використовують такий вид атаки. Перший ряд, підбігши до шеренги ментів, пригинаються. Другий ряд використовує їх спини для стрибка зверху. Ті, хто стрибнув, двома руками хапаються за підняті щити (їх неможливо втримати) і падають разом з ними, або хапають за шию мента. В той же час перший ряд хапає за ноги, відтягує.

6. Вирваний щит використовується як таран. Жодна людина не витримує удару.

7. У збитих на землю ментів обов'язково відібрати щити, кийки, шоломи, балончики, — зірвати маски і щитки на кінцівках. Без цього вони беззахисні і втрачають бажання порушувати конституційні права громадян. І головне. Не звертайтеся до них ані по доброму, ані по поганому. Це лакеї режиму і ставитися до них потрібно як до лакеїв.

Тактика від Покрови


НЕОБХІДНИЙ ОДЯГ ТА ІНСТРУМЕНТИ:
Вітрівка, куртка з капішоном. Це допоможе захистити обличчя від сльозогiного газу.
Захисні окуляри, які можна купити в крамницях для будівельників.
Хустинку для захисту роту та легень від сльозогiнного газу.
Ще одну хустинку промочену оцтом. Оцет нейтралізує сльозогінний газ.
Порізаний на дольки лимон, яккий слід жувати під час сльозогінної атаки.
Лимон як і оцет нейтралізує слозогінний газ.
Баллон з фарбою, яку використаємо увипадку побиття беркутівцями демонстрантів, — фарбу будемо роспилювати на прозорі забрала шоломів беркутівців та міліції, щоб засліпити їх і зупинити наступ на людей.
Зручне взуття, яке дозволить бігати й швидко пересувуватись.
Щільні перчатри-рукавички, які дозволять захистити руки від жару зарядів із сльозогінним газом.
Кришка від каструлі — її можна використовувати, як щит при побоях кийками, а також для захисту від гумових куль.
Ударним групам слід мати на головах шоломи для мотоциклістів.
Прапори слід чіпляти не лише на спіннігові вудочки але і на довгі древки від лопат. Древки послужать кийками у сутичці з бойовиками «беркуту».

ІНШІ НЕОБХІДНІ ЗАСОБИ

1.Аптечка.

2.Пігулки від болю, серцеві препарати. (обов’язково мати валідол або нітрогліцерин ( серцеві під язик); при високому тискові клофелін (теж під язик).

3.Вода.

4.Оцет. Намочена хустинка оцтом знижує дію сльзоточивого газу.

5.Лимон. (пояснення його вжитку читай вище)

6.Кока-кола. Наші ірландські та німецькі колеги рекомендують вмиватись кока-колою для захисту від сльозогінного газу — діє ефективно і швидко.

7.Вода з милом.Пластикові пакети — будемо наповнювати мильним розчином і кидатимемо їх під ноги «беркуту». Це створить їм справжню ковзанку при груповому нападі на мітингувальників.

8. !!! Балончик - спрей (лак для волосся) і запальничку. При сльозогінній атаці слід на відстані витягнуої руку випустити струмінь лаку для волосся в напрямку беркутівця і підпалити його. Струмінь загоряється і нейтралізує слозогінний газ. ( цей прийом слід попередньо ретельно відпрацювати).

КОЛЕКТИВНА ТАКТИКА
Якщо беркутівці почнуть бити, то першим двом шеренгам мітингувальників треба відступити на кілька кроків, і пропустити шеренгу , яка озброєна щитами, фарбою й прапорами з древками від лопат, аби призупинити напад беркутівців на людей.
Прорив через шеренги беркутівців здійснюються узгоджено групами. Три перші групи одягнуті в шоломи для мотоциклістів з прапорами начепленими на довгі древки лопат зіштовхуються з беркутівцями по черзі, а четверта, резервна, несподівано для сил міліції на них нападє збоку.

Ваш коментар чи ставлення до цієї теми: