Український портал » Державні свята » Травень » День героїв України. 23 травня

День героїв України. 23 травня

admin
  4 571   0    
День героїв України. 23 травня
День героїв України. 23 травня

День героїв України.

23 травня Україна відзначає День Героїв. Цього дня ми вшановуємо видатних діячів українського визвольного руху, воїнів, які боролися за Україну впродовж її історії та всіх живих і загиблих героїв сучасної російсько-української війни.

Відзначення Свята Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.

 

Як святкують:

- Сьогодні День Героїв широко святкується передовсім у Галичині, де до нього приурочуються офіційні урочистості, але останніми роками відбулось значне поширення святкування в центральні та східні регіони України.

- Проводять автопробіги українськими містами.

- Організовують патріотичні концерти.

Націонал-патріотичні організації домагаються встановлення Дня Героїв офіційним державним святом.

 

З історії свята:

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як Свято Героїв, адже у травні загинули провідники українського національного руху Симон Петлюра, Євген Коновалець та Микола Міхновський.

До здобуття Україної незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу.

Станом на 2013 рік не є офіційним державним святом.

 

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua