Український портал » Сучасна Україна » Цікаво почитати » Анонс українських фільмів на 2015 рік

Анонс українських фільмів на 2015 рік

admin
  5 035   0    
Анонс українських фільмів на 2015 рік
Анонс українських фільмів на 2015 рік

З кожним роком фільмів українського виробництва стає все більше, незважаючи на все, що відбувається в країні. «Той, хто пройшов крізь вогонь», «Параджанов», «Плем'я», «Поводир» - деякі з них отримали народне визнання, інші - позитивне сприйняття зарубіжної критики. У наступному році нас чекають самі різні емоції: гуцульська готика, блокбастер на $ 5 млн. Повнометражний дебют Марини Вроди та багато іншого.


Незламна

Прем'єра: квітень 2015

Частково бойовик, частково мелодрама, частково військовий епік; «Незламна» - на сьогоднішній день найдорожчий кінопроект (бюджет оцінюється в $ 5 млн. І на 70% профінансований Україною), в якому брала участь Україна. «Незламна» знята спільно з Росією (там вона, до речі, вже перейменована в «Битву за Севастополь»), а дистриб'ютором картини виступить «20 century Fox» - безпрецедентна подія для нашого кіно.

Це історія снайпера Людмили Павличенко, до 25 років знищила 309 нацистів, пораненою потоваришувала з Елеонорою Рузвельт і змінила хід війни. Головні ролі у фільмі грають російські актори Євген Циганов і Юлія Пересільд.

Режисер Сергій Мокрицький все ж наполягає на тому, що це мелодрама, хоча судячи з трейлеру, батальні сцени а-ля «Перл Харбор» нас також чекають.


Брати: остання сповідь

Прем'єра: січень 2015

Картину, яку завдяки естетики та атмосфері вже не раз називали «скандинавською», розповідає історію про письменницю, що приїжджає в маленьке провінційне містечко в Карпатах. Вона стає мимовільним «містком» між двома братами-гуцулами, смертельно хворими і ворогуючими вже багато років. А заодно і розкриває причину їх взаємної ненависті.

На Московському міжнародному кінофестивалі 2014 картина отримала відразу два призи: «Срібний Георгій» за краще виконання жіночої ролі Наталки Половинки та Приз журі російської кінокритики.


Максим Оса

Прем'єра: невідомо

«Максим Оса» - перший фільм-комікс в українському кіно, а ще фентезі, етно, детектив і казка з еротичними сценами. Такий жанровий мікс буде реалізований командою на чолі з режисером Іваном Сауткіном, художником-постановником Миколою Кіщук і художником по костюмах Костянтином Кравцем.

Максим Оса, відвоювавши в Турецькій війні, повертається у своє село. Але ніхто його не впізнає, всі хрестяться, а він не розуміє, що відбувається. Одна старенька посилає його на кладовище. Там Максим бачить могилу зі своїм ім'ям. Чому він у цій могилі, чи помер він насправді або він живий? Ті, хто не читав комікс, спочатку не зрозуміють, що сталося.

Максим Оса ніякими суперздібностями володіти не буде. Він - звичайнісінький козак, з типовими козацькими навичками. Але не все так просто. Протягом фільму герой відкриється з несподіваних сторін.Фільм заснований на однойменному коміксі.

«Жанр дуже важкий і можна упереджено поставитися до нього. Чи впорається наш кінематограф з таким жанром? - Так, 100%. Акторський склад - неймовірний. Сподіваємось, результат буде позитивним.

 

Толока

Прем'єра: березень 2015

Толока, у своєму оригінальному значенні, - згуртована праця односельців для виконання великої роботи. Для українського кіно цей термін набуває й інше значення - це перша велика екранізація Шевченка часів незалежної України. Прем'єра «Толоки» Михайла Іллєнка («Той, хто пройшов крізь вогонь») намічалася ще на березень 2014 до 200-річчя кобзаря. У зв'язку з фінансовими проблемами, показ довелося відкласти.

Історія заснована на творі «У тієї Катерини хата на помості» і має намір по-новому представити творчість письменника. Дії в картині будуть відбуватися протягом 400 років і торкнуться 14 найважливіших подій української історії: від козацтва до нинішніх часів (це складно, дивіться трейлер).

«Мі Хочемо хочемо якісний фільм не лише для тих, хто знає й любить Шевченка, але і для тих, хто впевнений, что Шевченко - це всесвітньо відомій футболіст. Кінострічка знімається за формулою: ми, для нас, про себе » - йдеться на сторінці картини.

 

Гніздо горлиці

Прем'єра: невідомо

«Гніздо горлиці» - одна з найбільш очікуваних українських драм наступного року. Фільм вже встиг засвітитися на міжнародних кінофестивалях: так, режисер Тарас Ткаченко представив проект в Каннах, а на МКФ в Одесі взяв приз секції Work in progress. Головні ролі зіграють Римма Зюбіна, Ірма Вітовська і покійний Віталій Лінецький.

Картина звертається до однієї з найсерйозніших українських проблем - масової еміграції. Головна героїня повертається з Італії, де була на заробітках, в рідну Буковину. І привозить з собою маленьку таємницю, яка б'ється під її серцем. Їй належить складний вибір між батьківщиною і чужою країною, між дитиною і українською родиною.

«Гніздо горліці» інтригує своєю потенційною реалістичністю і начебто лежить на поверхні, але так виразно і не розкритою в українському кіно темою.

 

Степне

Прем'єра: невідомо

«Степне» - повнометражний дебют Марини Вроди, яка здобула «Пальмову гілку» Канн за короткометражку «Крос». «Степне» - переможець пітчинг Одеського кінофестивалю, а також конкурсу Держкіно.

Це історія декількох днів з життя літнього чоловіка, який приїжджає в селище Степне. Його мати доживає свої останні дні. Перед смертю вона розповідає про «скарби», які знаходяться в сараї.

Скарбом виявляються звичайні речі, які викликають масу спогадів у головного героя, нагадують про мрію, яка ніколи вже збудеться. Він, колись потрібний суспільству і сім'ї, тепер є втомленим людиною, розчарований в чому.

Поїздка в Степне - для нього довгий і складний шлях, повний спогадів і одкровень.

 

Казка старого мірошника

 

Прем'єра: грудень 2015

У центрі фільму - боротьба головних героїв Христини та Миколайчика зі злими силами. Чітка грань між добром і злом, мужність, сімейні цінності, вибір життєвого шляху і взаємодопомога - основні складові традиційної української казки.

Що від цього всього очікувати, враховуючи обіцянки знімальної групи «з'єднати комп'ютерні технології і сучасну музику з доброю, повчальною історією», сказати дуже важко. Але залишається сподіватися.

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈


Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua