Український портал » Сучасна Україна » Футбольні команди » Формат проведення турніру Ліга Націй

Формат проведення турніру Ліга Націй

Getman
  1 161   0    
Формат проведення турніру Ліга Націй
Формат проведення турніру Ліга Націй

Допомагаємо розібратися в тому, що за формат у нового турніру від УЄФА — Ліги націй.


Ліга націй стартувала у вересні 2018 року, і досі не для всіх зрозумілі її цілі та формат, хоча він гранично простий.

  1. турнір складається з чотирьох дивізіонів

на першому етапі дивізіони сформувалися згідно з рейтингом УЄФА. В Лігу А потрапили 12 найсильніших команд Європи, в Лігу B — 12 наступних. Потім 15 — в Лігу С. І нарешті залишилися 16 слабких — в Лігу D.

Кожен дивізіон розбитий на чотири групи по 3 або 4 команди. Етап проходить протягом осені.

  1. У Лізі А визначається переможець турніру

Переможець кожної групи в Лізі А вийде в «фінал чотирьох», де з 5 по 9 червня визначиться переможець.

Господарем «фіналу чотирьох» стане один з його учасників. Переможець отримає 4,5 мільйона євро. Наскільки привабливий сам статус чемпіона Ліги націй — покаже час.

  1. Між лігами існує система обміну

Тут все дуже просто. Той, хто займе перше місце в своїй групі & mdash; в наступній Лізі націй буде грати в дивізіоні вище. Той, хто займе останнє місце в своїй групі-опуститься на дивізіон нижче.

Зрозуміло, що це не стосується невдах груп Ліги D, тому що нижче падати вже буде просто нікуди, і переможців груп Ліги А — для них не просування заготовлено, а участь в «у фіналі чотирьох».

  1. З Ліги націй можна потрапити на Євро-2020
Що якщо, наприклад, з Ліги а на Євро проб'ються всі або майже всі і залишиться команд менше чотирьох? До них у плей-офф діставатимуться команди з нижчих ліг. Таким чином, на Євро-2020 точно за пільговою путівкою потрапить хтось з найслабшою Ліги D.

До четвертого пункту весь формат був дуже простий: перемагаєш у групі — береш участь в «фіналі чотирьох» (для Ліги А) або просуваєшся на дивізіон вище (для інших), займаєш в ній останнє місце — вилітаєш на дивізіон нижче (крім Ліги D).

протягом 2019 року пройде звичний для всіх відбір на чемпіонат Європи, але визначить він не всіх 24 учасників, а тільки 20. Інші чотири будуть визначені за допомогою Ліги націй.

Як саме? У кожній лізі з чотирьох найсильніших команд, які не потраплять на Євро-2020 через кваліфікацію будуть сформовані раунди плей-офф. Переможець цих раундів і стануть учасниками Євро-2020.


Готові до Люксембургу на чемпіонаті Європи?

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua