Український портал » Традиції та звичаї » Український одяг » Українське народне мистецтво. Вбрання

Українське народне мистецтво. Вбрання

admin
  5 551   0    
Українське народне мистецтво. Вбрання
Українське народне мистецтво. Вбрання

Альбом "Українське народне мистецтво. Вбрання" — другий з п'яти альбомів, які випускає Державне видавництво образотворчого мистецтва і музичної літератури УРСР.

У цьому альбомі показано українське народне вброння XIX—XX ст. ст. До нього також включені документальні матеріали, що стосуються більш раннього періоду, і спеціальний розділ, який показує освоєння народних традицій в моделях сучасного одягу.

Матеріал в альбомі розташовано в хронологічному порядку з врахуванням харак терних особливостей народного вбрання різних районів України.

В процесі роботи питання розташування матеріалу та етнографічного районування обговорювалися у відділі етнографії Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографи АН УРСР

Формат: .djvu

Розмір: 23.1 mb

Видано: Київ, 1961р.

Завантажити альбом. Одяг.

При впорядкуванні альбома були широко використані експозиції і фонди: Київського державного музею українського мистецтва і його філіалу. Київського державного історичного музею, Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії АН УРСР, Центральної експериментальної лабораторії Управління художніх промислів УРСР. Центрального будинку народної творчості УРСР, Київського будинку моделей. Львівського державного музею українського мистецтва. Українського державного музею етнографії і художнього промислу АН УРСР у Львові. Харківського державного історичного музею і Державного музею етнографії народів СРСР у м. Ленінграді.

Скріншот сторінок альбому "Українське народне мистецтво. Вбрання"

 


------ Книги

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua