Український портал » Державні свята » Червень » 28 червня. День конституції України

28 червня. День конституції України

admin
  2 926   0    
28 червня. 	День конституції України
28 червня. День конституції України

День конституції України.

Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону - 28 червня - є державним святом - Днем Конституції України.

Відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом. Прийняттям даного документа в 1996 році ознаменувався початок становлення і розвитку нової демократичної і незалежної країни.

 

У 2009 році Кабінетом Міністрів України за дорученням Президента було затверджено план заходів з відзначення Дня Конституції України. У числі останніх — покладання квітів до підніжжя пам'ятників державним діячам України, організація конференцій, офіційних зустрічей та круглих столів, метою яких є обговорення Основного Закону, проведення в освітніх та культурних установах, а також дипломатичних представництвах Україна святкових тематичних заходів.

 

З історії:

У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.

 

Конституційні традиції, притаманні нашій державі з давніх-давен. Саме український народ першим у Європі створив конституцію, яка відома під назвою «Конституція Пилипа Орлика» (1710 рік.)

 

  Завантажити привітання до Дня конституції

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua