Український портал » Історія України » 20 століття » Історію створював клімат а не людство!

Історію створював клімат а не людство!

admin
  1 932   0    
Історію створював клімат а не людство!
Історію створював клімат а не людство!

Людина ніколи не творила історію, вона весь час пристосовувалася до життя в нових кліматичних умовах. Клімат і тільки клімат творив історію планети Земля!


А Ви знали, що сучасний клімат, із зміною пір року, встановився лише в 1850 році?, а поділу на пори року не існувало до 1000 року?.

536-660 - малий льодовиковий період.

У 2015 році було встановлено, що похолодання 536 року було всього лише початком пізньоантичного малого льодовикового періоду, що тривав до 660 року нашої ери і що співпала з істотними змінами в житті багатьох народів Європи, Азії та Америки.


І в цьому році відбулося найбільше чудо: весь рік сонце випускало світло як місяць, без променів, як ніби воно втрачало свою силу, переставши, як раніше, чисто і яскраво сяяти. З того часу, як це почалося, не припинялися серед людей ні війна, ні моровиця, ні будь-яке інше лихо, що несе смерть. Тоді йшов десятий рік правління Юстиніана.

— Прокопій. Історія війн (книга IV [Війна з вандалами (II)], глава 14. 5—6)


"Сонце потемніло, і залишалося темним протягом 18 місяців. Кожен день воно світило лише чотири години, і світ цей був не більше, ніж слабкою тінню, - повідомляв єпископ Іоанн Ефеський і додавав: - Усі казали, що сонце ніколи не поверне собі колишнього сяйва ".


Головним наслідком цієї події стала зміна їх світогляду людства і поява абсолютно нової культури, з новими поглядами на життя, мораллю і традиціями. До цього, при циклічної зміни пір року, звернення священиків для богам сприймалися як річ необхідно важлива. Жерців поважали, адже саме їх дії гарантували порядок, який здавався всім непорушним. І раптом все перевернулося з ніг на голову! Ні молитви, ні багаті жертвопринесення не давали ніякого ефекту, і, поза всяким сумнівом, авторитет жрецтва в цих умовах сильно постраждав. А ось авторитет воїнів, навпаки, тільки зміцнився, бо тепер вижити можна було тільки з мечем в руці, силою добуваючи собі і своїм дітям матеріальні блага.


1250 році - настало велике похолодання через вулкан.

Полювання на відьм забрало до 60 00 людей.


1815 Вулкан в Індонезії  "Тамбора" забрв життя в 70—90 тисяч людей його виверження, яке відбулося у квітні 1815, оцінюється у сім балів за Шкалою вулканічних вивержень (VEI), а масивний викид попелу в атмосферу, що становив 150 км³, викликав ефект вулканічної зими в північній півкулі, який відчувався протягом кількох років.

1816 - рік без літа

request Саме цікаве те що ніяких відомостей про аномальні холоди в 1816 році в Україні нема. Навпаки, відомо що того року в Україні було спекотне літо. Зміна напрямків вітрів, яка призвела до катастрофічних холодів в Західній Європі та Америці, в Україні дала підвищення температури.

 

1850-х Клімат став подібним до сучасного.


===

Джерела:

- У Вікіпедії про похолодання 535-536 року

- У Вікі про 1816

Пропоную подивитись 2 серії Хісторі Віасат про Клімат та його вплив на людство.
Наша ера в 2 серії.
[media=https://youtu.be/lgbPbEOxCyY]



Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua