Український портал » Історія України » 20 століття » Фейк про українські чорноземи

Фейк про українські чорноземи

admin
  3 039   5    
Фейк про українські чорноземи
Фейк про українські чорноземи

U. S. Geological Survey опублікував нове дослідження про світовий розподіл сільськогосподарських земель. І це досить цікаво, тому що там наводиться дуже наочна інформація про місце України серед держав, що володіють чорноземами..

Як виявилося, сукупна площа світових орних земель становить 1.87 млрд Га, що на 15-20% (тобто на 250-350 млн Га) більше порівняно з раніше проведеними оцінками. Як стверджується в дослідженні, більш високі результати пояснюються більшою деталізацією даних, отриманих при вивченні земної поверхні завдяки використанню нових технологій.

1. Фейк про найбільші чорноземи в світі.

  bully Насправді лише 2.3% від світових запасів.
2. Фейк - про еталон чорнозему з України.

У 1900 році російський натураліст В. В. Докучаєв надіслав на Всесвітню виставку в Париж вирізаний з ковилового степу під Воронежем куб (1x1x1 метр) чорнозему (насправді 8 кубів). Воронезький чорнозем став одним з головних експонатів виставки, отримав золоту медаль і був визнаний «царем ґрунтів». Згодом його визначили як еталон родючості грунту і помістили в Міжнародну палату мір і ваг в Парижі. Після закінчення кубічна сажень воронезького чорнозему за жеребом дісталася Сорбонні. Тут же МОНОЛІТ і загинув в 1968 році під час студентських хвилювань. Уламки куба збережені, найбільший шматок має розміри 60 х 40 х 25-30 см. його уламки зберігаються в Національному агрономічному інституті Франції.


3. Фейк - Україна найбільший виробних пшениці у світі. wassat

Насправді Україна виробляє лише 3.3% у Світі!

Виробники пшениці у світі 

am На прохання дописувачів добавляю джерела:

1. Про чорноземні ресурси Держав (для прикладу Укр. 27млн. гек. у Росії 145 млн., китаї - 35 млн, США - 55 млн,)  - джерело

2. Карта чорноземів - дивитись
3. Про лідерів по виробництву пшениці (Україна займає 12 місце bully) - дивитись


Іван
Іван  Сірома 
№:2
А можна прямі ссилки на першоджерела? А то є сумніви щодо даної інфи, нелюблю марнотратних слів..
2   відповісти цитувати скарга
Спадщина Предків
Спадщина Предків  Сірома 
№:3
Автор банально оперуй фактами і джерелами, не "в інтернеті баба сказала...". Ніякий це не фейк... Україна справді - 100% сількогосподарська держава і за своїм потенціалом, наголошую саме за потенціалом, 100% перший експортер і пшениці, і бульби, і соняшникового насіння та оливи, і кукурудзи у світі! Наша земля - неповторна. Наші грунти є найродючішими у світі - це доказаний факт, а не ФЕЙК! Автор, якщо ти справжній КОЗАК - прибери слово ФЕЙК. Не личить.
6   відповісти цитувати скарга
admin
admin  Гетьман 
№:4

Спадщина Предків,  Добавив посилання на джерела.
Якщо я щось напутав - по Вашому - прошу вказати джерела які спростовують ці данні

--------------------
«Юрбу людей перетворюють у націю дві речі: спільне велике минуле і спільні великі плани на майбутнє». Жюль Ренар
1   відповісти цитувати скарга
Гість Світлана
Гість Світлана  Сірома 
№:5

Можливо автор і хотів показати виключно факти - і це й непогано, але СТИЛЕМ своєї розповіді просто спрацював на пониження значимості України і українців, фактично втоптавши нашу Батьківщину в бруд. Прикро!



Можливо автор і хотів показати виключно факти - що й непогано, але СТИЛЕМ своєї розповіді просто спрацював на пониження значимості України і українців фактично втоптавши нашу Батьківщину в бруд. Прикро!

1   відповісти цитувати скарга

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua