Український портал » Сучасна Україна » Цікаво почитати » Красиві дівчата навчаються краще!

Красиві дівчата навчаються краще!

Kalmir2012
  4 948   0    
Красиві дівчата навчаються краще!
Красиві дівчата навчаються краще!

Дослідники з'ясували, що красиві дівчата зазвичай отримують більш високі бали, ніж ті, кого природа не наділила гарними зовнішніми даними. Але чому ж це відбувається?


Стереотип про те, що красивим студенткам легше отримати високий бал, міцно укорінився в таких країнах пострадянського простору, як Росія і Україна. Тим часом на цей феномен звернули увагу і дослідники з США, які представили свої висновки на зборах Американської економічної асоціації. На їхню думку, яскрава зовнішність і високі оцінки дійсно взаємопов'язані.


Соціологи отримали фото 6777 студенток, які навчалися у вищих навчальних закладах з 2006 по 2011 роки. Потім спеціально відібрана група добровольців оцінила жіночу красу за десятибальною шкалою. З'ясувалося, що отримали найвищий бал у добровольців також мають і найкращі показники в плані навчання. У той же час не дуже симпатичні дівчата не могли похвалитися хорошими результатами.
У вчених з'явилося кілька пояснень цьому феномену. Наприклад, викладачі могли приділяти привабливим студенткам більше уваги. Отже, останні отримували більше знань і потім могли гідно скласти іспити. Крім цього, чоловіча частина викладацького складу могла бути і більш лояльніше до симпатичних студенткам і ставити їм високий бал просто «за красиві очі». Нарешті, ще одна версія стосувалася того, що привабливі дівчата більш вимогливі не тільки до своєї зовнішності, але і до підготовки до занять.


Остання версія, здавалося б, могла цей феномен добре пояснити, але висновки дослідження цьому суперечать. З'ясувалося, що симпатичні дівчата отримують нижчі бали на онлайн-курсах в порівнянні з не негарними ученицями. Іншими словами, мова може йти саме про суб'єктивне відношення чоловіків-викладачів до своїх студенткам. Цікаво й те, що у випадку з красивими юнаками подібну тенденцію виявити не вдалося. А ось на роботі, за словами вчених, можна бачити схожу ситуацію, коли начальники більш прихильні до красивих співробітниць.

 

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua