Український портал » Сучасна Україна » Цікаво почитати » Як краще доглядати за безкаркасними меблями?

Як краще доглядати за безкаркасними меблями?

Getman
  3 084   0    
Як краще доглядати за безкаркасними меблями?
Як краще доглядати за безкаркасними меблями?

Безкаркасні меблі почали стрімко завойовувати симпатію у багатьох споживачів. Це дуже зручний і практичний варіант для тих, хто хоче зробити свій будинок максимально стильним і при цьому затишним.


Якщо ви вирішили купити м'який пуф, диван мішок або крісло м'яч дешево, то важливо знати, як за ними правильно доглядати.

 

Чи можна прати крісла м'які?

Багато екземплярів виробники безкаркасних меблів роблять з використанням тканини «Оксфорд». Саме з цього матеріалу чохол буде дуже надійним і зносостійким. Щоб випрати крісла груші, досить зняти верхню оболонку і кинути її в пральну машину.

 

Вибирайте той режим, який не передбачає віджимання, адже інакше можна пошкодити тканину. Також переконайтеся, що всередині чохла більше немає кульок з наповнювача. Варто прати виріб при сорокаградусній температурі, використовуючи при цьому будь-який порошок.

 

Однак будьте уважні до матеріалу, з якого зроблений пуф груша. Якщо це штучна шкіра, то при пранні він може швидко потріскатися. Її досить протерти кілька разів зволоженою ганчіркою. Якщо безкаркасні меблі зшиті з флокової тканини, то є сенс віддавати чохол в хімчистку. Також підійде прання в машинці, але виключно в делікатному режимі.

 

Буває, що мішки для сидіння мають тільки одну оболонку, дубльовану всередині флізеліном. Тоді такі безкаркасні меблі не підлягають звичному повноцінному пранню. Краще доглядати за ними як за класичними м'якими виробами. Можна використовувати вологу ганчірку і спеціальні засоби для меблів, які призначені для особливих тканин.

 

Додаткові рекомендації по використанню і догляду

 

Якщо Ви будете дбайливо використовувати крісло мішок і ретельно доглядати за ним, то зможете істотно продовжити йому термін експлуатації. Наприклад, краще транспортувати дивани мішки в закритій машині, уникаючи стикування з предметами, у яких гострі кути, адже вони можуть легко пошкодити меблі.

 

Перед тим, як приступити до прання, обов'язково перевірте, як тканина відреагує на конкретний миючий засіб. Якщо після нанесення очисної рідини на маленький клаптик не утворилося ніяких плям, то можна приступати до повноцінної процедури.

 

Коли прання позаду, то необхідно попрасувати тканинний чохол і надіти його на внутрішній, де наповнювач. Якщо в цьому є потреба, то висушіть виріб на свіжому повітрі. Така можливість не завжди є, в такому випадку досить перенести виріб в приміщення, яке добре провітрюється. Буває, потрібно провітрити безкаркасний диван від хімічного запаху наповнювача при покупці. Тоді його можна залишити в гаражі або на балконі на кілька днів.

 

Наповнювач через кілька років сяде, від чого крісло груша стане менш комфортним. Щоб зберегти властивості виробу, просто можна окремо наповнювач в крісло мішок купити. Коли це краще зробити - залежить від того, наскільки часто Ви використовуєте виріб. Зазвичай наповнювач міняють раз на один рік.

 

Безкаркасні меблі вважаються дуже практичними завдяки знімному чохлу. При потребі Ви зможете зняти його та попрати або ж замінити. Обережно поводьтеся зі своїми виробами, і тоді вони надійно прослужать Вам довгий термін.

Читай більше анекдотів на сайті з анекдотами українською: 👉 перейти 👈

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua