Український портал » Сучасна Україна » Культура козака » Як зайнятись перший раз сексом

Як зайнятись перший раз сексом

admin
  338 995   7    
Як зайнятись перший раз сексом
Як зайнятись перший раз сексом

Тут піде інструкція-розповідь про перше кохання, або як зайнятись перший раз сексом для підлітків. Більшість тексту взято з книжечки, що була опублікована в журналі "Однокласник" в 1990-му році. Американський журналіст ділиться з вами  своїми спогадами та досвідом.

- до речі, це мій перший посібник по сексу (адмін).

- Отже, фізіологічні зміни, що відбуваються у твоєму тілі, примушують тебе цікавитися протилежною статтю. Ти бачиш, що відбувається з тобою, і помираєш з цікавості, а що ж відбувається з іншими? У віці від восьми до дванадцяти років діти здебільшого граються в компанії до себе подібних і часто уникають контактів з протилежною статтю. Та років у тринадцять-чотирнадцять все починає змінюватися.

Підліткове кохання.
Треба стати друзями
Що робити, якщо тебе кинули?
Хибні приводи для сексу
Алкоголь і секс.
Як не залетіти!
Аборт чи родити?
Венеричні хвороби:
Побажання на прощання

 

Наскільки я пам'ятаю, в мене рішучий злам стався у шостому класі. Це було як грім серед ясного неба. Кайдани впали, стіни, що відокремлювали хлопчиків од дівчаток, розсипалися, і ми побачили одне одного. Ми несподівано почали грати в дуже цікаві ігри - скажімо, «пляшечку» або «сім хвилин у раю» (мене до цих ігор не запрошували, у них грали лише симпатичні хлопчики). Та я пам'ятаю, як ми йшли додому зі школи, хлопчики й дівчатка - хлопчики незмінно попереду, обговорюючи надзвичайно цікаві теми (спорт і автомобілі), а дівчиська пленталися позаду, шепотілися й хихикали.

- Чекай, ти нічого не плутаєш? Мені здається, все було навпаки: дівчатка- гордо попереду, а ми - позаду, з абсолютно незалежним виглядом, але уважно стежачи, аби вони кудись не втекли.

Перший секс

На перший секс, як правило підштовхують друзі!

Скажи їм - що ти хочеш сексу лише з коханою!

- Нічого не плутаю, оскільки дівчаток раптом почала страшенно цікавити наша хода. Я з цього приводу дуже хвилювався, все думав, чи сексуальна в мене хода (хто б знав, що це означає?), і випробовував різноманітні способи ходи. І один з варіантів досягнув мети. Дівчатка обговорили і повідомили: «Ді, в тебе шикарна хода». Я від щастя не відчував під собою ніг- і слава богу, оскільки п'яти були стерті до крові

- Ну, що ж, напевне, буває і так, й інакше. Тому що в моєму дитинстві саме хлопчики виконували роль охоронців. Страшенно важка, скажу вам, робота. Конвоюєш дівчинку до хати, вона робить ручкою і зникає за дверима, а ти човгаєш назад, натомлений, ніби вагон цегли розвантажив. А найголовніше, абсолютно не розумієш, навіщо. Та наступного дня- знову в кільватер, як на працю.

 

 

Як вперше поцілувати дівчину?

 

Візьми дівчину за плечі, ніжно притягну до себе. Торкнися кінчиками пальців її волосся, скажи що-небудь ласкаве. Не потрібно намагатися відразу ж здивувати дівчину технікою поцілунку. Просто злегка торкнися своїми губами її губ – і ось твій перший поцілунок відбувся. Після нього тобі буде легше, повір. Якщо ти боїшся, що твої губи зісковзнуть з її губ, – ніжно притримуй голову дівчини руками. Якщо поцілувати дівчину в губи тобі поки ще страшно, – поцілунок її у вухо або в шию. Головне – щоб твій поцілунок був ніжним, доводив, що дівчина тобі небайдужа, і ти хочеш, щоб їй було добре з тобою.

 

техніка поцілунку

- Якщо ти почав ходити на побачення раніше, ніж доспів до них, то від таких побачень не одержиш нічого, крім бентежних та поганих спогадів. Я побоювався дівчат і ні з ким не зустрічався. А якщо й зустрічався, то поводився, як цілковитий ідіот, оскільки ні на мить не забував про те, що не повинен поводитися, як повний ідіот. Ось приклад (для ілюстрації) .

Мені було чотирнадцять, її звали Джеккі, і вона була нічого собі. В неї були закохані також два мої приятелі, і ми втрьох ніяк не могли дійти згоди - хто ж їй подобається найбільше? Нарешті ми знайшли таке рішення: кожен з нас по черзі запрошує її на побачення, а вона вже хай сама вибирає, хто з нас їй подобається по-справжньому. До чого ж ми були галантні!

Моя черга припала на ясний, але вітряний осінній день. Ми прогулювалися вулицею, просто базікали, і я поводився, як справжній дурень, намагаючись зображати з себе зовсім не того, ким я був насправді: мені хотілося здаватися самовпевненим і дотепним марнотратником життя. Та, незважаючи на це, шанси мої зростали: я бачив, що Джеккі просто-таки ошелешена мною. Не питайте мене, чому, але вважалося, ніби серед хлопців я плююся найкраще від усіх. І от я вирішив продемонструвати свої здібності. Спеціальний номер для Джеккі.

Я плюнув. Проти вітру. І плювок втрапив якраз їй на блузку. Я остовпів. У паніці я спробував відтерти плювок, але досяг лише того, що вхопив Джеккі за праву грудь на очах усієї вулиці й розтер слину по лівій. Джеккі запінило від жаху,' я, побачивши це, рвонув по вулиці. Мене ніби вітром здуло (нагадую: день був вітряний). На тому все й скінчилося.

- Це для тебе, а цікаво було б знати, чим скінчилося для твоїх приятелів. Та гаразд. Ді, отут народ ось цілий мішок листів! дуже цікавиться: коли, в якому віці слід призначати побачення?

- Взагалі я глибоко переконаний, що НІКОЛИ не зарано і ніколи не запізно. Навіть малюки зустрічаються а істотами протилежної статі і разом ходять до парку або гойдаються на гойдалці. Це, любі мої, вже побачення, хоча ніхто чомусь цю зустріч так не називає.

Перше кохання Що означає «гуляти» стосовно двох дванадцятирічних? У мене була постійна дівчинка в шостому класі, і все, що ми робили разом,- це кілька разів ходили до когось у гості. Ми просто грали у дорослих, писали одне одному записочки, ми навіть, разів зо два поговорили по душах, хоча зараз, хоч убий, не можу згадати, як її звали. А взагалі ж це дуже здорове почуття радіти тому, що в тебе «є дівча».

Ось як? А раніше ти казав інше. Щодо «поганих спогадів», пам'ятаєш?

- Пам'ятаю. Ніколи ні з ким не зустрічайся лише тому, що боїшся бути самотнім (самотньою.) або тому, що інші про тебе можуть щось «не те» подумати. Навіть ритуал побачень буде для тебе огидливим. Однак якщо хтось з ровесниць (ровесників) тобі дійсно подобається і тобі справді хочеться взнати її (його) краще - не відмовляй собі, призначай.

- Еге. Виходить, побачення слід призначати лише тоді, коли відчуєш у собі щось таке, що має назву...

  Підліткове кохання.

- Отож-то. І саме це «підліткове кохання» активно заперечують дорослі. Для них це в найкращому разі «глупота», «дурість перехідного віку».

Підліткове кохання

От іще один приклад, як дорослі люблять ображати твої почуття. Можливо, твоє кохання в п'ятнадцять чи вісімнадцять років відрізняється від того зрілого кохання, яке прийде до тебе пізніше. Але і ваше кохання найсправжнісіньке, друзі, незалежно віл того, веде воно до одруження чи вмирає, саморуйнуючись, за кілька тижнів. Ти закоханий уперше в житті! А скільки рок-пісень написано про це перше кохання, коли руки твої тремтять, а серце бухкає, як паровий молот.

Твоє перше кохання таке ще наївне, але для нього до кінця днів твоїх збережеться у серці особливий куточок. Я, звісно ж, пам'ятаю свою першу «справжній дівчину». Вона перейшла до нашої школи, і вперше я побачив її в хорі. Я був у захваті і, як мені здавалося, закоханий по самісінькі вуха. Ми гуляли по вулицях, і маленькі старі леді посміхалися до нас, чоловіки знімали капелюхи, пташки щебетали - одне слово, всі ті романтичні нюні, що їх можна побачити у фільмах тридцятирічної давнини. Озираючись назад, я розумію, що наш потяг одне до одного був суто фізичним. І все ж це здавалося нам найсправжнісіньким почуттям.

 

Одна з причин усіх цих невдач - те, що навіть в юні роки чимало хлопців та дівчат просто не знають, як любити одне одного.

Так, вони бігають на побачення, деякі з них навіть закохуються, та лише окремі щасливчики здогадуються, що, крім усього іншого, вони можуть бути справжніми друзями, а це куди важливіше за все інше.

 

 

Коли я зустрів свою майбутню дружину Сьюзетт, я зрозумів різницю між фізичним потягом і глибоким духовним коханням.

- Ти мене засмучуєш, Ді. Виходить, шкільне кохання все ж таки ще не справжнє, кохання? А що означає справжнє?

Майте спокій! Про те, що є кохання в наші дні, свідчить кількість розлучень, яка зростає, мов той хмарочос.

- О-о. ще як свідчить!

- Та перш ніж я почну тут розводитися щодо справжнього кохання, мушу попередити одразу і з цілковитою відвертістю, друзі: я був абсолютним кретином! У той час я був Поведений на самому собі, (ображаючи такою собі «справжнього мужчину», рок-зірку з голови до п'ят, придурка, коротше. Незріле кохання егоїстичне, тому що ти нерпі за все турбуєшся про самого себе, ти намагаєшся задовольнити лише свої особисті потреби.

Та перш ніж стати коханими, треба стати друзями.

Найважливіший двигун ваших стосунків не коли вам подобається бути в компанії одне одного. Кохання не виникає в нас ні сіло ні впало: воно в пас виростає.

Кохання потребує праці, але, як будь-яка хороша праця, воно приносить і радість. Треба спілкуватися між собою, бути уважним до потреб одне одного і, най головніше, люби пі людину такою, якою вона є.

Пам'ятаєте ту дівчину, з якою я зустрічався? Ну, з хору? Ми казали «Я тебе кохаю», аніскільки не "уявляючи, що таке кохання. Вона весь час намагалася переробити мене примусити одягатися інакше, стригтися інакше і таке інше. Це досить поширена ознака незрілого кохання. Після школи вона поїхала до іншого міста, і ми почали віддалятися одне від одного. Підлітки часто змінюються, коли змінюється навколишнє середовище. Коли ми знову зустрілися, вона була зовсім іншою людиною, і перше її зауваження було: «Що ти зробив з тими черевиками і брюками?» свої о часу вона примусила мене придбати відповідні шмотки. Потім вона почала атакувати те, що раніше їй у мені найбільше подобалося: «Навіщо ТИ носиш цей ланцюжок? і що з твоїм волоссям? Тобі варто підстригтися». Та справа не в тому, що вона заперечувала мою зачіску- вона заперечувала мене самого. А за кілька тижнів я одержав листа: «Я тебе більше не кохаю».

Перше кохання

У зрілому коханні тебе люблять зовсім не через те, який вигляд ти маєш, а за те, яка ти людина, з усіма твоїми сильними рисами і вадами. Кохання сповнює нас енергією, і, кохаючи, ми починаємо краще себе почувати. Письменник-фантаст Роберт Хайнлайн дав, на мій погляд, найкраще визначення кохання: «Кохання- це такий стан, при якому ти не можеш бути щасливий, якщо не щасливий коханий». (Викрути носовичок, подружко,)

- Зажди, повернемося до тієї дівчини з хору. Отут у мене лантух листів... ні, два лантухи... ох, три... п'ять... збився. Одне слово, все про одне: «Ми розлучилися з коханим (коханою), жити не хочеться. Як бути?» Що скажеш, Ді?

 

Що робити, якщо тебе кинули?

- Коли тебе кидають, особливо вперше, це дуже боляче. Та одночасно ти відчуваєш і розгубленість: що ж це сталося насправді? Чому тебе розлюбили? Адже людина, яка розлюбила тебе, рідко може пояснити, чому це сталося. А почуття підлітків взагалі змінюються надзвичайно різко.

Та навіть найболючіший досвід - це досвід. Спробуй гарненько помізкувати: а що могло спричинити розрив? Може, ти сам винен, може, через тебе все так сталося? І намагайся не повторювати своїх помилок наступного разу. Бо якщо ти покладеш всю провину на того, хто покинув тебе, якщо ти скажеш: «Мені себе ні в чому звинувачувати»,- тоді, вибач, ти просто дурень. А дурні завжди б'ються об одні й ті самі кути.

- Ти кажеш- «наступного разу»??? Ніякого наступного разу я не хочу! Як мені відновити саме це кохання?!

- Можеш ти мене вислухати? Постарайся. Ось що я тобі скажу: якби це було справжнє кохання, воно б не скінчилося. Воно витримало б усе. А з тобою все буде гаразд. Ти знову почнеш бігати на побачення, тільки, Борони тебе боже, не намагайся порівнювати свого нового друга чи нову подругу з попередніми. Оплакавши і проаналізувавши невдалий роман, поховай його. У спогадах попередня любов має значно кращий вигляд, ніж була насправді. І ці спогади заважають. Запам'ятай: нове кохання не визнає ознак минулого.

- Але, розумієш,- тут я знову можу почати махати мішком листів,- іноді ознаки минулого кохання неможливо сховати. Маю на увазі дівчат, які внаслідок першого кохання втратили цноту. Нині підлітки вступають у статеві стосунки і раніше, і частіше, ніж дотепер.

На жаль, чимало підлітків починають статеве життя, керуючись абсолютно хибними мотивами, а потім потерпають від наслідків. Один мій друг створив теорію «А чим при цьому мотивують?». При цьому «чим мотивують?» здебільшого стосується дівчат, бо саме їм, починаючи сексуально активне життя, доводиться жертвувати багато чим, у той час як хлопці й не замислюються, якщо не сказати більше, про відповідальність.

 Хибні приводи для сексу:

Щоб відчувати себе не такою самотньою або стати популярною. Що при цьому проголошується вголос? «Я кохаю тебе», «Ти мені подобаєшся». Що насправді мається на увазі? «Я страшенно хочу подобатися». Оскільки такі дівчата вступають у статеві стосунки з хибних причин, то готовий битися об заклад, що їхні партнери теж керуються думками хибними, і дівчата, які шукають у сексі порятунку від самотності, згодом починають відчувати себе ще самотнішими і, що найгірше, використаними.
   
Аби продемонструвати свою незалежність від батьків. А статеве життя, яке починають, керуючись почуттями ворожості, не приносить ніякого задоволення чи радості.
   
Підсвідомий заклик про допомогу. Те, що донька «зірвалася з ланцюга» або «пішла по кривій дорозі»,- це привід для батьків уважніше придивитися до самих себе: може, це ознака того, що вона з вами глибоко нещасна? Розбещені люди взагалі рідко бувають щасливими. Вони намагаються виявити своє «я» через секс лише тому, що дуже невпевнені, відчувають себе беззахисними, вони хочуть у такий спосіб підкреслити свою привабливість.
 Аби утримати кохання. І знову хибний привід. Хлопець, який загрожує розставанням, якщо ти з ним «на це» не підеш, насправді цікавиться зовсім не тобою, люба моя, він цікавиться виключно сексом. Це для нього спорт. Крапка.
Тому що «всі це роблять». Тискові однолітків опиратися справді важко. Я знав одну п'ятнадцятирічну дівчину, яка твердо вирішила втратити цноту, бо всі її подружки, цю заваду вже втратили. Часом підлітки з цього приводу відчувають такий тиск, що деякі вступають у сексуальні стосунки, аби лише виконати свій «обов'язок». Що за безглузда ситуація! І як взагалі міг виникнути такий погляд?

Тільки не думай, що я взагалі проти сексу. Але я не вважаю, що всі зазначені вище причини достатні для того, аби вступати в сексуальні стосунки- особливо, коли йдеться про тиск однолітків.

Я швидше за все романтик, який вірить у кохання, в те, що займатися слід коханням, а не сексом, і якщо ти з тих дівчат або хлопців, які ще не переконані, що зустріли саме ту людину, то й не поспішай. Чекай навіть хоч до одруження. Лише тоді це тобі сподобається, і потім ти згадуватимеш про свій перший раз з любов'ю і ніжністю. Не вступай у статеві стосунки тільки тому, то не можеш знайти приводу для відмови або тому, то «всі це роблять». Ти не всі.

 Ти - це ти Крім того, половина з «усіх» швидше за все брешуть.

Мені здасться, секс став якимсь... недбалим. Для багатьох не щось на зразок природного завершення приємно проведеного вечора. Вечеря була класна, група грала відмінно, вино приємне. Та й ти. сподіваюсь, на висоті і виходить, що секс по завершенню побачення теж нібито щось очікуване, необхідне. Обов'язкове.

 

 

Окремо хочу звернутися до тих «розумників», які гадають, ніби кохання можна взяти силою.

 

Не буде ніякого кохання! Буде страшенне горе. Ти не тільки спаплюжиш життя дівчині, але й неминуче познайомишся з 117-ю статтею Карного кодексу, котра визначає зґвалтування як тяжкий злочин.

 

 

- Термін «випадковий секс» бентежить мене, тому що в ньому підкреслюється, що секс може бути без кохання. В мене було і те, й інше, і секс випадковий, і секс інтимний, справжня близькість,- і можете мені повірити, дорогі модні хлопчики й дівчатка, це порівнювати неможливо. Замолоду й мені вдавалося «підчепити» жінку, і потім у мене було до краю погане почуття. Мені навіть важко було з нею після цього розмовляти, я все позирав на годинник коли вона вже забереться? Зараз, коли в тобі виграють гормони, тобі навряд чи хочеться слухати всі ці розмови про те, що секс може бути неприємним, порожнім, але, можливо, все ж зрозумієш їхню справедливість, і значно раніше, ніж ти гадаєш.

Наслідки випадкового сексу

Ще до того, як я вперше «зробив це»- мені було тоді сімнадцять років, - я розумів, що праг ну чогось більшого, ніж просто втратити невинність. Та сталося так, що... мене просто спокусили.

Перше побачення

Це відбулося з тією самою моєю першою «постійною дів чиною», яка співала в нашому хорі. Тоді ми ще були «просто друзями». (Читай: вона мені була дуже потрібна, я їй аніскільки не потрібний). Вона знала, що я з цього боку цілком певніший, і одного вечора ми сиділи у неї вдома, а батьки кудись поїхали на уікенд вона вирішила трошки розважитися. «Я втомилась», сказала вона.

«Мені теж спати хочеться, повідомив я продемонструвавши безмежну мудрість. А що, ха-ха, як я залишусь у тебе?» - заявив я нібито жартома.

Вона (граючись): «А ти хочеш?»

Язик мене приклеївся до горлянки. Вона взяла мене за руку і повела нагору, до спальні. Коліна в мене тремтіли, і не тільки від передсмаку. Відверто кажучи хлопці, я був наляканий до смерті. Вона не казала, що ми «зробимо це», але це було зрозуміло. Нарешті я зможу раз і назавжди відчути, що секс це не просто «бути близькими». На що ж це було схоже? Ну, нібито я іду босоніж по розжареному вугіллю. Я навіть не переконаний, що виявився на висоті становища. Міль й о її думок проносилися в голові, я панікував. «Може, спочатку треба було подивитися, як це робиться в лабораторіях, мишей, у щурів або з ляльками... Допоможіть!»

Це мало стати незабутньою подією, правда ж? Але ми вирушили до ліжка з різними передбаченнями і сподіваннями. Для мене «це» завжди асоціювалося з чимось зовсім особливим, мені здавалося, що тепер ми вже не «просто друзі». Для неї це була дешева розвага: їй цікаво було подивитися, як поводитиметься цілковито недосвідчений хлопчисько. Ця подія аніскільки не здавалася їй чимось значущим у наших стосунках. А як вже на те пішло, вона ж їх і зруйнувала.

Наступного разу, коли я її по бачив, я чекав, що вона кинеться до мене в обійми, я вже приготувався, розкинув руки: «Бебі! От і я!» Та натомість...

«Що з тобою? Що, власне, сталося?» - заявила вона вельми зневажливо. Я остовпів.

«Як це що сталося?» Вона була така холодна. Нарешті вона зрозуміла, що я мав на увазі: «А, це. Це нічого не міняє».

«Нічого не міняє? Але ж це змінило все моє життя!» Отакою була розплата -лише уявіть: те, що означало для мене все, для неї не означало анічогісінько!

Ну й ну, неприваблива картинка. Є сенс замислитися і уважніше придивитися до об'єкту свого кохання. Інакше з горя й захворіти можна. Що. до речі, часом і трапляється з підлітками Число підлітків, які скаржаться на сексуальні розладнання, зростає, іронія долі полягає в тому, то соціальний тиск підштовхує підлітків до ТОГО, аби займатися сексом, але він же позбавляє цю справу будь-якої радості.

 

Перше кохання

Підлітки проводять свої сексуальні експерименти у найнеймовірніших обставинах. Ти вовтузишся з ґудзиками та «блискавками» у мінливому світлі телевізора і прислухаєшся швидше до звуків, що долинають від вхідних дверей - а чи не дзвенять ключі? ніж до ніжних слів. Ну як тут думати про задоволення, коли перед твоїм носом стирчить рульова колонка татусевого автомобіля або якщо ти прислухаєшся до кроків якогось дідугана, що вигулює в парку кульгавого собаку?

Та якщо навіть вам страшенно пощастило - маєте і час і місце (батьки вирушили у відпустку до Антарктиди) і з програвача долинає ніжна музика, все одно ви не гарантовані від поразки. Чи то один з вас, чи то обидва ви можете відчувати пригніченість, переживати комплекс провини, а вельми складно бути «сексуальним», коли ти знервований або не впевнений у собі.

- Особливо бувають розчаровані дівчата: тебе переконували, що це «неймовірно», що моря розступаються перед тобою, а що насправді?..

-  Хлопець може так само боятися сексу, як і дівчина. Від хлопців чекають сексуальної агресії, вважається, ніби вони мають бути вельми досвідченими і освіченими у цих питаннях, хоча вони швидше не впевнені у собі і сором'язливі. Посилюється все це додатковим страхом- а що як... Твій перший сексуальний досвід впливає на твоє ставлення до сексу. Хлопець, який «провалився» в перший раз, боїться зазнати поразки вдруге, починає уникати дівчат, він переконаний, ніби ще одна невдача просто викреслить його з життя. Цей страх запускає в дію так званий механізм само-виконання пророцтва, оскільки цей страх здатний постійно підживлювати самого себе.

Алкоголь і секс

- Тут от «спеціалісти» підказують: «Пропусти скляночку для хоробрості, і все буде о'кей!»

 

Алкоголь і секс.

- Відповідаю одразу: алкоголь і наркотики- небезпечний шлях!

Я не п'ю, не палю, не вживаю наркотиків. Я прийняв таке рішення самостійно, без будь-якого тиску збоку, тому не збираюся вмовляти тебе бути цяцею. Однак я вважаю, що люди мусять знати, яка небезпека чатує на них.

Алкоголь впливає на психіку цілою зграєю різних засобів. Він нападає на органи травлення і кровообігу, на головний мозок і спинний мозок. Твої кровоносні судини розширюються, ти відчуваєш приплив тепла. Сигнали з тієї дільниці мозку, яка керує твоїми рухами, потрапляють до місць призначення у вельми спотвореному вигляді, внаслідок чого язик починає заплітатися, в очах двоїться й троїться, ходити прямо ти вже не здатний, а руки тремтять. Та, ніби всього цього ще не досить, деякі коліщатка у твоїй голові гальмують, а саме ці коліщатка відповідають за здоровий глузд.

- На жаль, коли в голові тьмяніє, можливі будь-які трагедії: абсолютну більшість усіх злочинів підлітки здійснюють, перебуваючи в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, це правда і це жахливо. Але зараз ідеться лише про якусь одну скляночку, для хоробрості.

презервативи і секс

- Май на увазі, ми зараз говоримо про надзвичайно серйозні речі. Аби звалити підлітка, потрібно куди менше алкоголю, ніж для здорованя-ковбоя. Мене просто жахають люди, котрі напиваються або «ширяються», щоб весело провести час: наступного дня вони анічогісінько згадати вже не можуть. Отож цікаво!

Під час вечірок не дуже впевнені у собі члени компанії спочатку ковтають «пару Скляночок» і тільки після цього наважуються на спілкування. Вони гадають, що алкоголь допоможе їм позбутися скутості, розслабитися, і внаслідок- хто занадто розслаблюється, а хто дубіє ще більше і, аби відчути себе впевненіше, їм треба висмоктати ще скляночку віскі або потягти «косячка». Отоді вже вони напевне стануть привабливішими. Сміливішими. Кмітливішими. Бовдури!

Звісно, алкоголь і наркотики можуть зламати опір партнерші, але один маленький нюанс, джентльмени. Як казав про алкоголь Шекспір: «Він провокує бажання, але погіршує виставу». Якщо перекласти з мови поезії на мову суворої прози, це означає ось що: гарненька випивка або двійко сигарет з «травичкою», безумовно, послаблять стримуючі рефлекси, але те ж саме станеться з однією важливою деталлю твоєї анатомії.

Звичайно, ти маєш усі можливості стати кумиром місцевих дегенератів, котрі захоплюватимуться тим, як чудово ти вмієш створювати собі проблеми. Та невже це найцікавіше, що ти можеш розповісти про себе?

- Ні, чому ж? У мене все гаразд і без випивки. Я відчуваю найніжніші почуття до своєї подружки, вона теж закохана в мене... А батьки дійсно поїхали у відпустку... Та знаю я, що не можна, але так хочеться! Тож бувай здоровий. Ми пішли.

- Гей, розумнику, зажди хвилиночку! Якщо ти ретельно проаналізував усі факти і всі свої відчуття і дійшов думки, що вже готовий до сексуального життя, значить, ти вже достатньо доросла людина, аби зробити це життя безпечним.

 

Як не залетіти!

Вагітність у підлітків

- Засоби контролю над народжуваністю. Якщо твоє дівча підзалетить, то ти теж будеш у цьому винний.

Ми, можливо, живемо у вік сексуальної свободи, але до сексуальної освіченості нам ще далеко. Щороку 1,1 мільйона дівчат-підлітків опиняються в дуже неприємному становищі.

- Так то у вас, у США. Ми тут не так часто цим займаємося.

- Це вельми популярна відмовка. Дехто навіть вважає, що перші експерименти «безпечні». Брехня, юні генії! Близько 500 тисяч дівчат вагітніють протягом першого півріччя сексуально активного життя, а приблизно 200 тисяч- у перші чотири тижні. Хто наступний?

- Це що ж виходить? Практично кожна друга і кожна шоста?.. Еге... Та нічого, я буду дуже обережний- може, минеться. Мені тут приятелі дещо порозказували.

- Впевнений, що кожен з вас зустрічався з погано поінформованими, хоча й сповненими найкращих намірів друзями, які давали творчі поради, як уберегтися, від вагітності.

Я також вважав, що метод під назвою «вчасно вийти» абсолютно безпечний. Мені й на думку не спадало, що якась частина сім'яної рідини, яка містить активні сперматозоїди, просочується ще до еякуляції, тож мені просто страшенно щастило- ті історії обійшлися без наслідків.

- То що ж- усі поради друзів- дурниці? Але є якісь способи контрацепції, захисту від небажаної вагітності?

Для дівчат:

Найефективніша і найзручніша форма - протизаплідні пілюлі. Кожна пілюля містить синтетичним або хімічним шляхом вироблені гормони, в цілому вони призначені для того, щоб запобігти овуляції.

Ці протизаплідні гормональні таблетки, на думку лікарів, дають чи не стопроцентну гарантію контрацепції. Звичайно, якщо приймати їх до того, а не після. (А ще краще - замість того: тоді можна, й не приймати нічого.) Таблетки можна придбати в аптеці, щоправда, за рецептом лікаря. Та краще відвідати гінеколога з власної волі, ніж опинитися в нього з волі нещасливого випадку. І повір, люба подружко, випадок цей буде дійсно нещасливий.

Так, тепер черга хлопців:

 Медична наука ще не вигадала достатньо надійних і перевірених пілюль для чоловіків, залишивши їм єдиний старий засіб, що має недобру фольклорну славу, презерватив, або гумку, або - втім, називайте як хочете.

- Зате, купляючи його в аптеці, ти влаштуєш собі додатковий іспит на витримку і справжню мужність: спершу треба дочекатися, щоб біля прилавку не залишилося інших покупців, а потім, не почервонівши, як найнедбаліше сказати: «дайте мені парочку оцих...»

- Крім того, що презервативи на 85 процентів зменшують ризик, вони також захищають від венеричних захворювань (та про це трохи згодом).

Тож, братці, не виходьте з дому без презерватива. О, ледь не забув: якщо наповнити презерватив водою і скинути з п'ятого поверху на перехожого, відмінний вийде жарт!

- Але- якщо ні мені, ні їй вже не до жартів? Якщо вони тільки те і робить, що плаче? Хоч щось скажи їй, Ді.

- Останнім часом ти якось дивно почуваєшся: швидко втомлюєшся, тебе часто нудить, груди набрякли і болять, тій роздратована, то їси безупину, то зовсім бачити їжу не можеш. Місячні цього разу не з'явилися або були надто слабкими, і ти всерйоз стурбована - а чи не стала ти однією з тих десяти старшокласниць, які щороку поповнюють список ранніх вагітностей?

Найперший крок- розібратися, чи справді є в тебе приводи для стурбованості. Відсутність місячних ще не основна ознака, та й не єдина.

- Але якщо затримка триває вже два тижні- мерщій до ЖІНОЧОЇ консультації, там визначиш, що сталося. Або до лікаря-гінеколога. Боїшся чуток- тоді в міську платну консультативну поліклініку або медичний кооператив. А ліс не до подружок, не до «бабки» - тільки до спеціаліста!.. І якщо вже він скаже «так»...

 

Аборт чи родити?

- Вибір може бути такий або ти зробиш аборт, тобто хірургічно перервеш вагітність, або народиш дитину.

  Зачекай, поки мине, перший шок й до тебе повернеться здатність зважувати всі «за» і «проти».

Від 33 до 40 процентів дівчат-підлітків обирають аборт. Аборт- знищення зародка ще до того, як він почне жити самостійним жиг тям, тобто достатньо розвинеться. Сьогодні це одна з досить безпечних хірургічних процедур. Правду кажучи, це навіть безпечніше, ніж самі роди. Більшість дівчат відчувають після, аборту дуже гіркі почуття. Хлопець теж може бути дуже засмучений. Однак це не означає, що ти прийняла хибне рішення, це значить, що ти доволі чутлива й совісна, аби зрозуміти всю трагічність та кого рішення >

- Мушу жалем визнати що в наших умовах аборт для молодих дівчат часто-густо стає причиною безпліддя або інших серйозних хвороб. Тому 6агато дівчат наважуються зберегти дитину.

- І в цій книзі, і в моїх піснях я часто кажу тобі: роби, що хочеш, коли хочеш і ш хочеш. Але це не означає, що ти можеш бути егоїстом: ти - вільне людина, тому маєш право на свої вчинки, але ці вчинки не повинні ущемляти чиїсь права. Вирішивши народити дитину, ти приймаєш рішення і за іншу живу істоту, не тільки за себе. Ти маєш повне право піддавати випробуванням своє власне майбутнє ї своє право на щастя, але подумай про те, як воно буде твоїй дитині.

Малюк вимагає постійної турботи і уваги. Це така відповідальність, з якою ти раніше ніколи не стикалася. Діти не завжди чарівні: вони бувають примхливими, можуть годинами плакати. І ти зможеш упоратися з такою ситуацією сама? Повторюю: сама, тому що лише дві з десяти вагітних дівчат виходять заміж за батька дитини, і зовсім не завжди тому, що цей тип утік з міста. Опитування показує, що лише 13 процентів юних майбутніх матусь бажали б побратися з автором їхніх проблем. Гарнесенької ж вони про нас думки, так, хлопці?

Діти, народжені від батьків-підлітків, удвічі частіше вмирають у ранньому дитинстві, ніж діти народжені матерями, які мають двадцять років.

 Річ у тому, що остаточна статева зрілість настає у дівчат приблизно у двадцять років, у юнаків десь на два роки пізніше. Найбільш здорові, життєздатні і добре розвинені діти народжуються у 20-30-річних матерів і 25-30-річних батьків. Такий закон природи, нічого не зробиш.

- Жінки, які завагітніли за власним! бажанням і в достатньо свідомому віці, навіть через роки зберігають найтепліші й найщасливіші спогади про те, як вони носили дитину. І такі спогади повинна мати кожна. А які спогади чекають на тебе? Про складності, проблеми та істерики?

- То що ж тільки аборт?

- Я аніскільки не хочу запевнити тебе, що в юних батьків не повинно бути дітей. Якщо ти твердо вирішила, якщо ти людина зріла й відповідальна, якщо ти щиро піклуєшся про своє дитя, що ж, ти можеш знайти вихід з цієї складної ситуації. Щасти тобі.

 

Венеричні хвороби:

- Секс - це не тільки задоволення, але і ціла куча венеричних захворювань.

- Чверть усіх, хто щороку захворює на гонорею,- підлітки від 15 до 19 років. Ще її кличуть тріпером, французькою нежиттю або «тим самим Джеком» (як у пісні «АС/ДС»).

Венеричні хвороби

Щороку три тисячі підлітків захворюють на сифіліс - хронічну і надзвичайно заразну форму венеричного захворювання, яке, якщо його не лікувати, здатне і вбити людину.

СНІД- синдром набутого імунодефіциту- порівнюють з сучасною чумою. Це найсмертельніша з усіх хвороб, що передаються статевим шляхом.

А ще є Уретри, Герпес, Кандиломи, Молочниця,  Паразити (з яких найсумніше знамениті лобкові воші)... Отепер я готовий присягтися, що слово «утримання» стало для тебе найулюбленішим, а я ж іще не доповів тобі про всі існуючі венеричні хвороби, самі лише назви яких (вагініт, хламідіа трахоматіс, гранулома інгуінале, моллюскум контагіозм) примушують мене чухатися.

Уяви собі ситуацію - у тебе на коханому органі з'являється багато прищиків, чи шкіра вкривається слизом, чи просто важко мочитися і ти змушений все це хазяйство показувати лікарям, звичайно, у присутності батьків!  Хочеш випадкового сексу?

 

Побажання на прощання:

 

Гей, дівчата...

І чоловіки, і жінки можуть діставати від сексу рівну радість, хоча в чоловіків потяг сильніший, особливо в період дорослішання, коли в них усе, вважай, постійно працює на максимальних обертах Дівчата в основному шукають у сексі ніжність, у той час як хлопців цікавить лише самий процес. Любі дами, послухайте поради колишнього підлітка: хлопці обіцятимуть що завгодно, аби лише дістатися ваших трусиків. Є старе прислів'я: чоловіки використовують кохання, аби отримати секс, жінки користуються сексом, щоб одержати кохання. На жаль, процент успіху у чоловіків більший.

Ще одне спостереження: кожний хлопець, на якого дівчина хоча б скоса позирнула, цілком переконаний, що вона з ним не проти. А коли вже дівчина посміхнулася, тут його «его» починає просто вулканізувати: «Ха, та я гарний, мов Аполлон! Вона до мене посміхнулася, виходить, вона хоче цього!» Ми, хлопці, маємо тенденцію переоцінювати свою привабливість. Врахуйте це.

І, любі мої дівчата, знайте: щодо сексу існує подвійний стандарт. Я знаю, що це несправедливо, але коли в хлопця багато партнерш, його називають «жеребцем», якщо дівчина має багато партнерів, її йменують... Цілком правильно- «повією»...

 

- Побажання хлопчикам?

- Тссс! Гей, хлопці... Часом сексуальне бажання може бути таким гострим, що ви взагалі нічого не тямите. Запам'ятайте одне важливе правило: не дозволяйте цій штуковині морочити вам голову, приймати рішення замість вас. Вона зацікавлена тільки в тому, аби якнайшвидше одержати свою нагороду, тому може бути вельми переконливою. Давайте подивимося правді в очі: відповідальність у неї надто обмежена, тож якого біса їй про щось там хвилюватися? А от ваша справжня голова потім розколюватиметься від болю, бо за наслідки відповідати ж їй!

Чоловіки заради цього діла здатні на абсолютно божевільні вчинки. Я це знаю по собі. Та якщо ти не відчуваєш добрих почуттів до людини до того, навряд чи ти відчуватимеш ці почуття потім.

Секс - важливий крок

 

КІНЕЦЬ

 Вчені вирахували тривалість ідеального сексу

 

 Як правильно цілуватися

Norens
Norens  Сірома 
№:2
Чудова стаття тільки нажаль молодь вбільшості даже прочитати її не захоче так як вона довга, ну взагалі повчальна і цікава)
0   відповісти цитувати скарга
aten
aten  Сірома 
№:3
передрук з журналу чи то «піонерія» чи «ровесник», якогось з номерів початку 90х. Включно з ілюстраціями. Я це малим пацаном читав ше. Сексу тоді ше не нюхав, якшо не разувати того що самим з собою.
0   відповісти цитувати скарга
Едуард
Едуард  Сірома 
№:5
Стаття супер! Автору велике дякую!
Norens,
Чому ти так думаєш!
Ось мені 16 років цю статтю прочитав усю !
доречі два рази !
0   відповісти цитувати скарга
Андрюха КПИ
Андрюха КПИ  Сірома 
№:7
хаха какая хрень, особенно это:
"Ще одне спостереження: кожний хлопець, на якого дівчина хоча б скоса позирнула, цілком переконаний, що вона з ним не проти. А коли вже дівчина посміхнулася, тут його «его» починає просто вулканізувати: «Ха, та я гарний, мов Аполлон! Вона до мене посміхнулася, виходить, вона хоче цього!» Ми, хлопці, маємо тенденцію переоцінювати свою привабливість."
0   відповісти цитувати скарга

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua