Український портал » Новини України » Новини закордону » Фінляндія дозволила "Північний потік-2"

Фінляндія дозволила "Північний потік-2"

admin
  1 131   0    
Фінляндія дозволила  "Північний потік-2"
Фінляндія дозволила "Північний потік-2"

Регіональне адміністративне управління Південної Фінляндії видало у відповідності з законом про воді дозвіл на будівництво газопроводів Nord Stream 2 у виключній економічній зоні (ВЕЗ) країни, повідомляє відомство.

Газопровід Nord Stream 2 пройде по дну Балтійського моря, з'єднавши постачальників в Росії з споживачами в Європі, його протяжність складе понад 1,2 тис. км. Передбачається, що пропускна спроможність газопроводу складе 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Партнери по проекту: "Газпром", Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії BASF і Uniper.


374-кілометрової фінської ВЕЗ труби пройдуть у 20-метровому коридорі поблизу від вже прокладеного газопроводу Nord Stream.

Раніше, 5 квітня, дозвіл на будівництво газопроводу Nord Stream 2 видало міністерство економіки та зайнятості Фінляндії.

Читайте також: "Нафтогазу" сподобалося заяву Меркель про "Північному потоці"


Першою країною, в якій компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво, стала Німеччина. Зараз тривають процедури отримання дозволів в інших країнах вздовж маршруту газопроводу - Швеції, Росії та Данії.

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua