Український портал » Державні свята » Серпень » 9 серпня. День працівників ветеринарної медицини

9 серпня. День працівників ветеринарної медицини

admin
  4 045   0    
9 серпня. День працівників ветеринарної медицини
9 серпня. День працівників ветеринарної медицини

День працівників ветеринарної медицини

День працівників ветеринарної медицини — професійне свято України. Відзначається щорічно у другу неділю серпня.

 

Уже традиційно в День працівника ветеринарної медицини керівництво країни вітає представників галузі з професійним святом. Найбільш відзначилися з них нагороджуються почесними грамотами та подяками, а в якості заохочення отримують премії та пам'ятні подарунки.

 

Крім професійного свята національного масштабу ветеринари України можуть відзначати також Міжнародний день ветеринарного лікаря (він припадає на 29 квітня), а багато з них — і Православний день ветеринара. Він з'явився в календарі в 2011 році і випадає на 31 серпня — день святих Флора і Лавра, які вважаються покровителями домашньої худоби. Також свій захисник у ветеринарів є і в католицькій церкві. Їм прийнято вважати святого Еліг, день пам'яті якого відзначається 1 грудня.

 

Статус офіційного свято отримало відносно недавно — на самому початку тисячоліття. 1 листопада 2001 другий президент України Леонід Кучма підписав відповідний Указ.

У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про День працівників ветеринарної медицини

Відзначаючи вагомий внесок працівників ветеринарної медицини  у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля та підтримуючи ініціативу Міністерства аграрної політики
України, п о с т а н о в л я ю:

Установити в Україні професійне свято - День працівників ветеринарної медицини, яке відзначати щорічно у другу неділю серпня.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 1 листопада 2001 року
N 1035/2001

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua