Український портал » Українське » Для дітей » Леонардо да Вінчі для дітей

Леонардо да Вінчі для дітей

admin
  4 083   0    
Леонардо да Вінчі для дітей
Леонардо да Вінчі для дітей

Леонардо да Вінчі був живописцем, скульптором, музикантом, письменником, але і вченим, архітектором, техніком, інженером, винахідником. З'явився на світ він неподалік від Флоренції - Італія, в невеликому містечку Вінчі (звідси його назва).

Після переїзду їх з батьком у Флоренцію (1469) Леонардо влаштовується підмайстром в майстерню Андреа дель Верроккіо, одного з найбільш відомих флорентійських живописців того періоду. Після знайомства з Паоло Тосканеллі, астрономом, у Да Вінчі серйозного пробуджується інтерес до різних наук. Відомо, що в 1472 р. він був членом Флорентійської Гільдії художників, а до 1473 р. відносять його першу датовану самостійну художню роботу. Через кілька років (в 1476 або 1478 р.) у да Вінчі з'являється власна майстерня. Буквально з перших полотен («Благовіщення», «Мадонна Бенуа», «Поклоніння волхвів») він заявив про себе як великий живописець, а подальша творчість лише збільшувала його славу.

Леонардо да Вінчі дуже багато працював тому йому  завжди катастрофічно не вистачало часу, тому він розбив звичайний нічний відпочинок на кілька частин, зробивши його поліфазним. Він спав по 15 хвилин через кожні 4 години. У результаті загальна тривалість сну скоротилася всього до півтори години на добу. Час, що звільнився від відпочинку, Леонардо міг тепер витратити на творчість. 

Да Вінчі належить заслуга численних відкриттів в області теорії мистецтва, механіки, природничих наук, математики, зробили вагомий внесок у розвиток наук і інженерної думки.

Леонардо да Вінчі став втіленням ідеалу італійського Ренесансу і наступними поколіннями сприймався як своєрідний символ творчих устремлінь.

 

Завантажити у форматі Ворд:

davinchhi.docx [180.08 Kb] (Завантажили: 42) Переглянути онлайн: davinchhi.docx

Леонардо да Вінчі для дітей - Текст в школу

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua