Український портал » Українське » Графіка » Картонна модель танка Hummel

Картонна модель танка Hummel

admin
  3 756   0    
Картонна модель танка Hummel
Картонна модель танка Hummel

Самохідні гармати-танки Hummel отримали позитивну оцінку в ході експлуатації за свою надійність і високу рухливість. А велика кількість випущених машин та їх інтенсивне використання на всіх фронтах, Другої світової, зробили їх найбільш відомими з усіх німецьких САУ, що використовувалися в другій світовій війні.

Назва: Модель з картону SdKfz 165 Hummel

Масштаб: 1:25

Формат: RAR

Вміст архіву: Проста модель, Складна модель, журнал з фотографіями Hummel.

Розмір: 58,3 МБ

 Оновлено!

 

У передній частині розміщувався відсік управління, в центрі - руховий відсік, а бойове відділення розміщувалося в задній частині машини.

Корпус самохідки був зварений з катаних бронеплит з поверхневим зміцненням. Відносно невелика товщина броні - 15-30 мм корпус, 10 мм - надбудова, забезпечувала захист екіпажу тільки від рушнично-кулеметного вогню і осколків артилерійських снарядів. Відкрите зверху бойове відділення також не сприяло підвищенню захищеності екіпажу, але зате дозволяло обійтися без вентиляції під час ведення вогню і спрощувало заряджання гармати. Під час руху і на стоянці вверх бойового відділення міг закриватися брезентом.

У передній частині корпусу під невеликою «надбудовою» розміщувався двомісний відсік управління - ліворуч містився водій, а праворуч - радіотелеграфіст. Водій стежив за дорогою крізь щілину в бронелюку, закриту вкладкою з бронескла. У бічних стінках надбудови також були прорізані щілини для спостереження. Крім того, на даху надбудови, над місцями водія і радиста були зроблені круглі люки, що відкриваються вперед. Радист обслуговував КВ-радіостанцію FuG Sprfo, що забезпечує дальність зв'язку до 1 км в русі і до 3 км на стоянці з виносної антеною.



Решта чотири члени екіпажу самохідки - командир, двоє заряджаючих і навідник, розміщувалися у відкритому бойовому відділенні. Вхід і вихід з машини, а також завантаження амуніції здійснювалися через дверки в задній стінці машини.

Озброєння самохідки становила гаубиця ВДМ 18 / 1 калібру 149,1 мм. Ствол гаубиці мав довжину 4400 мм (L29 / 5). Для стрільби використовувалися боєприпаси роздільного заряджання. Основним типом боєприпасу був фугасний снаряд, але часом використовувалися також димові і протитанкові снаряди (кумулятивні і підкаліберні).

Кумулятивні снаряди забезпечували пробивання броні товщиною 160 мм на відстані 1000 м, а підкаліберні - броні товщиною 126 мм на тій же дистанції. При стрільбі фугасними снарядами максимальна дальність стрільби досягала 13 325 м

Кут обстрілу гаубиці по азимуту становив 15 градусів від осі машини, а по куту місця - від -3 до +42 градусів.

Практична скорострільність складала 45 пострілів на годину. Боєкомплект, що перевозиться на машині, становив 18 снарядів.

Додаткове озброєння Hummel, призначене для самооборони - це кулемет MG 34 або MG-42 калібру 7,92 мм з боєкомплектом 600 патронів. Екіпаж також був озброєний особистою зброєю - двома автоматами MP40 або MP 38 калібру 9 мм та пістолетами.

У рух САУ Hummel наводилася 12-циліндровим V-подібним двигуном бензиновим двигуном Maybach HL 120 TRM. Планетарна коробка передач передбачала 6 швидкостей переднього ходу і одну задню. Управління та гальмування здійснювалося за допомогою планетарного механізму повороту.

Випуск САУ було розпочато в лютому 1943 року і тривав до кінця війни. Всього було побудовано 714 машин, а також випущено 157 машин для підвозу боєприпасів.

 

 

Основні тактико-технічні дані:

Довжина - 7170 мм

Ширина - 2970 мм

Висота - 2810 мм

Кліренс - 400 мм

Максимальна швидкість - 42 км / год

Запас ходу - 215 км (шосе), 130 км (поле)

Бронювання корпусу - 15-30 мм

Броня бойового відділення - 10 мм

Озброєння - гаубиця s.F.H. 18 / 1 L 29,5 калібру 149,1 мм з боєкомплектом 18 снарядів, кулемет MG 34 (MG 42) калібру 7,92 мм з боєкомплектом 600 патронів

Екіпаж - 6 осіб

 

Параметри моделі:

Розміри моделі - 286 * 119 * 112 мм

Масштаб - 1:25

Інструкція по збірці - детальна, покрокова

Ступінь складності:  простий та складний

Теги: модель, з картону, Hummel, танк


------ Моделі з картону, танки

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua