Український портал » Історія України » Визначні постатті » Чому євреї приїжджають в Умань?

Чому євреї приїжджають в Умань?

Getman
  1 545   0    
Чому євреї приїжджають в Умань?
Чому євреї приїжджають в Умань?

Баал Шем ТовКожного року, наприкінці травня, хасиди зі всього світу з'їжджаються в Умань та Меджибіж помолитися на місці поховання Раббі Нахман (в Умані) та Баал Шем Това (Меджибіж)

  (Володар доброго імені) - народився на Поділлі, в містечку Окопи Святої Трійці у 1698 (за одними джерелами, за іншими — у 1700), мабуть, у бідній сім'ї. У юності перепробував різні «чорні» роботи. У своєму колі став відомим як цілитель, що лікував хворих за допомогою магічних заклинань та амулетів (звідси його ім'я «володар доброго імені»). У кінці 1730-х років Баал Шем Тов перестав вести самітній спосіб життя і виступив у ролі духовного керівника, а у 1740-х навколо нього вже зібралася група учнів, відома під назвою «Свята громада», що сприйняла його шлях служіння Богу.

Чому євреї приїжджають в Умань?

fellow відповідь у відео (бажаєте знати більше - підписуйтесь на мій ютуб канал)

Раббі Нахман - правнук Баал Шем Това.

Раббі Нахман виріс у домі самого Баал Шем Това, який успадкували його батьки. Дитинство р. Нахмана минуло в атмосфері, насиченій хасидськими переказами. Незадовго до бар-міцви (13 років) він склав збірку афоризмів на теми різноманітних проявів єврейського духовного життя «Книга моральних якостей».


Саме чудове в хасидизмі - оптимістичне ставлення до життя і до людей. Адже якщо Бог присутній у всьому, у всіх речах і живих істот, значить, ніхто і ніщо не може бути абсолютно поганим. Бешт вчив ставитися до кожної людини як до праведного:

Ніхто не падає так низько, щоб не бути в змозі піднятися до Бога

Раббі Нахман


Могила - Раббі Нахмана
Могила - Раббі Нахмана

У 1810 р., відчуваючи близьку смерть, вирішив поселитися в Умані, де за декілька років до його народження відбулося гайдамацьке повстання і постраждало чимало євреїв. «На жаль, деякі душі не можуть знайти прихисток і залишаються пропащими, Рабін Нахма вважав, що втрачені душі під час уманської різні — втрачені, тіла тисяч жінок і дітей, коли Раббі Нахман впреше прибув до Умані — він побачив цю могилу, і назвав її садом, він сказав своїм послідовникам, щоб його там заховали — в полі Розправи, як він сказав — його душа — втішить души жертв» .

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua