Як почистити гарбуза
admin 5 343 0Інструкція про те як легко і швидко почистити гарбуза...
:smailuk22: Ну що то за козак? Який не любить гарбуза, а особливо гарбузової каші.
Але як же тяжко чистити цей забугорний овоч.
М’якоть гарбуза містить велику кількість клітковини і різних рослинних цукрів, солі кальцію, калію, магнію, заліза, а також мікроелементи — мідь, кобальт, фосфор, вітаміни С, Bi, B2, В5, Е, A, PP.
|
До Європи гарбуз потрапив на початку XVI століття, але отримав визнання тільки в XIX столітті. В Україні він здавна використовувався в різних ритуалах. Під час релігійних свят видовбаний гарбуз із запаленою усередині свічкою носили по селах. З давніх пір існує звичай: невдалому нареченому в будинку дівчини, яка не відповіла на його сватання згодою вийти заміж, вручали гарбуз. Маленькі гарбузики в Україні вирощують і з декоративними цілями: ставлять на підвіконнях на зиму як прикраса.
Ще гарбуз дуже корисний при захворюваннях печінки, нирок і сечового міхура.Звичайно, найкраще вживати сиру м’якоть гарбуза, але якщо Ви вважаєте, що вона несмачна, то її можна відварити. Також завдяки солям калію м’якоть гарбуза має сечогінний ефект. А при запорах завжди рекомендували пити гарбузовий сік.
Чистимо гарбуза за допомогою спеціального ножика: