Український портал » Сучасна Україна » Культура козака » Як бути красивою. Посібник для дівчат.

Як бути красивою. Посібник для дівчат.

admin
  9 975   1    
Як бути красивою. Посібник для дівчат.
Як бути красивою. Посібник для дівчат.

Часом дзеркальце таке покаже, що стає трохи сумно. І в чому ж річ? Начебто ще вчора очі були ясні, як зорі, щоки рум'яні, губи червоні. А сьогодні? Під очима темні кола, губи сухі, очі потьмянілі... Та й в усьому тілі якесь дивне відчуття дискомфорту. Може, захворіла? Ні. Що ж усе-таки сталося?

А-а, вчора ввечері відбулась неприємна розмова з мамою. Наче й причин для сварки не було. А так, слово за словом — і зірвалася грубість. Мама промовчала, але якось одразу поникла. З вами таке трапляється?

Так, і, на жаль, нерідко. Спробуймо розібратися. Ні, ні, не у ваших стосунках з батьками. Це інша тема й інший предмет розмови. А спробуймо побалакати про таке: ЩО Є КРАСА?

Існує думка, і вона цілковито підтверджується життям: невродливих жінок не буває.

Гарний настрій - запорука краси.

Блискуче і гарне    Невродливих не буває

Ви наче два великих птаха

Язик мій - ворог мій!      Хода легесенька

Абетка краси          Практичний бік справи.

 

Хочеш бути гарною — будь нею! Передусім мобілізуй свою волю! Тепер, коли тобі 15-17 років, може видатися зайвим усе, про що піде мова далі. Але повір, якщо ти зумієш привчити себе до порядку замолоду, тобі набагато легше буде жити, бо для жінки відчуття своєї зовнішньої привабливості дуже багато важить протягом усього її життя: і в побуті, і в сім'ї, і в кар'єрі.

А тому спробуймо бодай коротко сформулювати ті вимоги, дотримуючись яких, ви завжди матимете добрий вигляд. Існує безліч літератури з усіх питань, що будуть тут дуже коротко висвітлені, і все ж гадаю, що цей невеличкий посібник-помічник стане тим відправним пунктом, після якого ви замислитеся про багато речей (а вже як допомогти собі стати красунею, то напевне зрозумієте!), зумієте зберегти свою індивідуальність і красу впродовж усього життєвого шляху. Бо людина гарна в будь-який період життя (точніше, може бути гарною, якщо, звичайно, постарається і захоче).

 

  Гарний настрій - запорука краси.

Щоранку, прокидаючись, ми ніби народжуємося наново (так кажуть учені). А тому не поспішайте схоплюватися з ліжка і не дозволяйте сумним думкам і турботам заволодіти вами. Прислухайтеся до звуків довкола, всміхніться новому дню, подумайте, який неоціненний дарунок підносить вам природа — і цей день, і все, що в ньому. А тоді виконайте таку вправу: повільно поверніть голову на подушці наліво, випростайте шию, тоді те саме — направо. Так зробіть декілька разів. Ця вправа поновить кровообіг, поставить на місце м'язи. Тепер вставайте. Запам'ятайте ще одне правило інтелігентної людини: ніколи зранку не нагадувати про те, що сталося вчора (звичайно, ця порада доречна, коли йдеться про пересічні буденні прикрощі та негаразди), не зосереджуватися на ньому і знову все це не переживати... Від того, що ваше обличчя буде похмурим, світ нічого не надбає і не стане кращим, а от про вас складається думка... А втім, хоч би скільки ви повторювали, ніби вам байдуже до того, що про вас думають і говорять інші, це не так, бо не від вас це залежить, ваш внутрішній світ побудований так, що йому не байдуже (а надто коли вам близько 16 і більше). Ви повинні твердити собі: «Я оптимістка». І старайтеся бути нею. Не забувайте: не було в світі людини, якій би не личила усмішка.

Щоб бути гарною, треба:

 

Мати велику силу волі.

Ніколи не забувати, незалежно від умов, у яких перебуваєш, про елементарні правила гігієни.

Завжди пам'ятати, що доглядати треба не тільки обличчя, а й руки, ноги — все тіло.

Стежити за фігурою (з роками ця проблема все-таки постає перед багатьма, та якщо людина веде правильний спосіб життя з дитинства, в неї рідко порушується обмін речовин).

Знайти свій стиль в одязі, макіяжі, а головне — у поведінці (з роками потрібне коректування всього цього).

Також необхідно навчитися не тільки правильно вмиватися і мити голову, але й: а) приготувати вітамінний відвар; б) вітамінні страви; в) робити (враховуючи гострий дефіцит і шалені ціни) лосьйони і т. ін.

А ще — нічого не вийде з твоїх добрих намірів, якщо ти не вмієш читати (не просто бездумно ковтати сторінку, а розмірковувати над прочитаним), слухати музику (не тільки дуже модну, а й класичну), відчувати...

 

 

Але щоб усміхатися широко й відкрито і не соромитися своєї усмішки, передусім треба мати здорові міцні зуби. Це складно? Ні, якщо ви не тільки доглядаєте за ними щоденно, а ще й не лінуєтеся ходити на профілактику до лікаря. Трапляється, що страх перед зубним болем «узагалі» змушує піти до лікаря «просто так», коли нічого не болить, «перевіритись», а там, дивись, і яке-небудь незначне захворювання підлікують непомітно. Вже плюс. (Ну, приміром, закриють манюсіньку дірочку або знімуть зубний камінь).

Дуже часто ми впадаємо у відчай з причин, не вартих виїденого яйця. Добру пораду дала нам з цього приводу всесвітньовідома вчена, філософ і мислитель Олена Іванівна Реріх: «Власне, все те, що може вивести нас із рівноваги,— все це таке дрібне і незначне, що не варто дратуватися. Дратівливість породжує в організмі спеціальну отруту, тому давайте усвідомимо, що всі ці дрібниці вартують значно менше, як дух і здоров'я нашого тіла. Адже досить невеликого зусилля волі, незначного напруження, самої думки, що ми маємо бути вищі й сильніші від цих дрібних обставин, тому що з часом нам самим буде і смішно, і соромно від того, що ми витратили стільки енергії на такі дрібниці. Енергії, такої потрібної нам...»

вічливість

Ось знову трохи відхилились від теми. Тож повернімось до нашої розмови. Наприклад, входить у вагон метро дівчина — очей не відведеш. Сідає. На наступній зупинці входить старий чоловік. Ви гадаєте, наша «красуня» хоч бровою повела? Де ж там! І на очах тьмяніє краса: ось уже помітна непропорційність окремих рис обличчя, та й грим не дуже приховує пористу шкіру... А поряд підводиться дівчина, садовить старенького якнайзручніше. І на очах із сіренької мишки перетворюється на красуню. Не яскрава, але яка гарна! Не замислювались? А даремно. Це дуже простий приклад, як із красуні стати негарною і навпаки. Бо добра, лагідна вдача — окраса будь-якої людини. А тепер поговоримо конкретно про те, як дотримуватися всіх правил, щоб бути завжди «у формі».

 

Майте на увазі... Відомі психологічні досліди, поставлені з метою з'ясувати, що впливає на симпатії й антипатії п'ятнадцятирічних підлітків до своїх ровесників. Виявилося, що однією з найсерйозніших причин, які відштовхують хлопців, є неохайність. Своєрідний тест на несумісність Розум, краса, привабливість жінки одразу меркнуть у наших очах від її неохайного вигляду Є чудові добрі люди — можна їх поважати, бути прихильним до них, та навряд чи захочеш опинитися з ними в одній кімнаті, купе вагона, готельному номері. Мимоволі думаєш, скільки на їхню долю випадає в житті зайвих прикрощів, скільки разів їх сторонилися люди з причини до смішного простої: вони не в ладах з водою і милом.

запахМи легко зносимо будь-які запахи природи, миримося з виробничими (навіть якщо доводиться працювати в телятнику). Єдине, що завжди і безумовно діє негативно,— дух людської нечистоти - Звичайно, щоранку всі чистять зуби і вмиваються. Але це мінімум. Митися з милом, а ще краще — прийняти душ вранці та ввечері, частіше міняти білизну — начебто не так уже й важко. Але наші закоренілі звички надзвичайно стійкі. За давно усталеним звичаєм сільського життя по суботах слід ходити до лазні й міняти білизну. Проте сучасне життя вносить корективи. Бавовну і льон змінила синтетика, спимо на синтетичних матрацах, ходимо по синтетичних килимах. А сукні, колготи, взуття!.. Усі наші залози внутрішньої секреції працюють з максимальним навантаженням. І якщо бавовна справно служить тиждень, то сучасні тканини з цією службою не справляються. Тим більше синтетика. В неї є свої переваги: легко переться, швидко висихає, майже не потребує прасування. Та, незалежно від складу волокон, носити синтетичну білизну і блузки слід 1-2 дні. І ще одне: не шкодуйте грошей, якщо вони у вас з'явилися, саме на освіжаючу косметику (лосьйони, дезодоранти, добре туалетне мило). Будь-яка «декорація» прикрасить, вас, якщо тільки буде нанесена на бездоганно чисту основу.

 

  Блискуче і гарне

Блискуче і гарно укладене волосся прикрашає кожного. А волосся потребує не менш ретельного догляду, ніж шкіра. Хоч би тому, що на стан і вигляд волосся впливають різні фактори і передусім — стан здоров'я. Втома, безсоння, недостатнє перебування на свіжому повітрі, неправильне харчування, куріння і, звичайно ж, неправильний догляд неодмінно позначаться й на вигляді волосся.

Правильний догляд за волоссям є для деяких дівчат серйозною проблемою. Слід сказати, що волосся буває нормальне, жирне і сухе. Спірним лишається питання, як часто треба мити голову: від щоденного миття до одного разу на тиждень. Найправильніше, мабуть, мити волосся тоді, коли в цьому є потреба. І навіть раз на два дні, якщо через якісь обставини воно припало пилом.

Перед миттям корисно розчесати ВОЛОССЯ ЩІТКОЮ.

 

І все ж — тобі зараз шістнадцять і запевняти тебе, що це найкраща пора — даремно.

Тобі неодмінно хочеться виглядати старшою від своїх літ, і тільки пройшовши свій шлях спроб і помилок, зрозумієш, що нема такого крему, який зробив би твою шкіру персиковою, як у шістнадцятирічної дівчини, і нема таких тіней і туші, які повернули б тобі цей юний вигляд.

Тепер на тебе нишком поглядають тридцятилітні жінки — а ти заздриш їхньому вбранню, незалежності й вроді. Та повір, усе це не за горами, все прийде.

Але зберегти стан душі, як у шістнадцять, мабуть, набагато важче, ніж зовнішність, і все ж таки треба спробувати не втратити закладені від природи в нас доброту, лагідність, жіночість, смак і ще безліч чеснот, які визначають нашу духовність, бо без неї нема краси!

Рідкий" шампунь ніколи не лийте прямо на голову, розведіть його у невеликій кількості води або розітріть на долонях, тоді рівномірно втирайте у волосся.

Під час миття кінчиками пальців масажуйте шкіру голови круговими рухами, починаючи від маківки у напрямку до чола. Масаж шкіри дуже важливий, він сприяє кращій циркуляції крові і завдяки цьому — кращому живленню коренів волосся.

Після миття дуже ретельно прополощіть волосся, адже, якщо на ньому лишається шампунь, воно стає ламким і не блищить.

Не можна мити голову надто гарячою водою. Мити волосся треба теплою водою, а прополіскувати — ледь прохолодною.

Важливо також правильно сушити волосся. Сильно терти голову рушником не рекомендується. Краще витирати її, злегка віджимаючи волосся, а ще краще — обгорнути махровим рушником у вигляді чалми.

Розчісуючи волосся, притримуйте однією рукою шкіру на голові, щоб не висмикувати волосся з корінням.

Найправильніше сушіння волосся — поступове їх висихання за кімнатної температури, сушіння гарячим повітрям шкідливе.

Якщо ви користуєтесь феном, не радимо цього робити частіш як два рази на тиждень, дотримуючи достатньої відстані фена від волосся.

Регулярний догляд за волоссям передбачає ще й регулярне розчісування його щіткою. Спочатку розчісують волосся ззаду наперед, нахиливши голову вниз, а потім — спереду назад.

У наведеній нижче «Абетці здоров'я» ви знайдете рецепти догляду за волоссям.

 

Невродливих не буває

 А тепер перейдемо до обличчя. Протерли очищувальним лосьйоном шкіру. Добре, якщо ви вже зрозуміли, який тип обличчя подарувала вам природа. Слід відповідно добирати й ваш індивідуальний макіяж. Коли ви станете трохи старшими, то знатимете, що перед миттям голови рекомендується зробити маску — одну з обраних вами з «Абетки косметики». Вдало підібраний грим дозволяє підкреслити справжню суть кожної людини. Вроду можна конструювати, і часом вада перетворюється на оригінальну рису. Як обличчя буває різної форми — овальне, кругле, довгасте, квадратне,— так і брови бувають: круглі, прямі. Виправляються, за бажанням, пінцетом, контур підкреслюється олівцем, кущуваті — теж піддаються пінцету, ріденькі підфарбовуються олівцем, а іноді, щоб вони виглядали густими, їх підмальовують тушшю.

очіОчі — це окраса людини. Від їх виразу залежить і вираз усього обличчя. Більше того, вони — дзеркало душі, тобто відбивають внутрішнє єство людини. Тому макіяжу очей надається особливе значення. Відстань між очима має дорівнювати довжині очей. Завелику чи замалу відстань між очима візуально можна змінити за допомогою косметичних засобів. Очі теж бувають різної форми. Круглим можна надати мигдалеподібної форми — для цього їх обводять контурним олівцем, біля зовнішніх кутиків накладають темні тіні, затушовуючи їх вгору, до брів.

 

Маленькі очі можна змінити, збільшивши відстань від повік до брів — для цього нижня частина брови видаляється пінцетом, внутрішні кутики очей оформляються світлішими тінями — й очі здаються більшими.

Глибоко посаджені очі обводяться олівцем, ущільнюючи контур біля зовнішніх кутиків очей і продовжуючи його у напрямку до внутрішніх. Темні тіні накладаються тільки під бровами.

ніс   Ніс. Мало знайдеться на світі людей, задоволених формою свого носа. Скажімо, довгий ніс (частіше так вважають самі власниці, ніж це є насправді) можна візуально зменшити. Для цього на бічні частини, крила і кінчик наноситься темна крем-пудра, а по спинці проводиться світла смужка. Якщо ж, навпаки, ніс замалий, бічні його частини та крила слід притемнити, а кінчик і центральну частину навпаки — зробити світлішими. Вузький ніс вимагає, щоб бічні частини, крила і спинка були світлими. Широкий — стане вужчим, якщо його бічні частини і крила вкрити темною крем-пудрою, а посередині провести тонку світлу смужку і розтерти.

 

Губи. Ідеальна форма губ зустрічається досить рідко. Помада відповідних кольорів і косметичний олівець дозволять змінити форму губ. Спершу на губи наноситься тонкий шар крем-пудри, який припудрюється розсипчастою пудрою. Олівцем наводиться бажаний контур, форма, а вже потім помада. Якщо губи дуже широкі, контур не повинен досягати природної лінії, на тонкі губи наноситься контур, що виходить за межі природного контуру на 1-1,5 мм. губиГуби з опущеними кутиками надають обличчю сумного виразу. В такому разі кутики нижньої губи заокруглюються контурним олівцем. Запам'ятайте: рожеві та рожево-бежеві відтінки роблять тоншими пухкі губи, блиск, наведений білою помадою в центрі губ, візуально їх збільшує, надає об'ємності, червоні й лілові відтінки створюють враження, наче губи повніші, а перламутрові й блискучі помади ніби збільшують їх. Але ні в якому разі не застосовуйте помаду просто тому, що це модно, пам'ятайте — ви індивідуальність і маєте застосовувати тільки те, що личить саме вам, а не улюбленій поп-зірці!

Рум'яна. Добре й без них. Але буває, що ти блідіша, ніж звичайно, а так хочеться добре виглядати. Ну що ж, від центра шоки (визначається ця умовна точка так: подумки проведи лінію від крила носа до мочки вуха і перпендикулярно їй — вертикальну через зовнішній кутик ока розтирай нанесені рум'яна залежно від форми обличчя: у напрямку до скронь — на овальному обличчі; трикутником до вух, щоб візуально затушувати видовженість; трикутником з вершиною, скерованою до рота, щоб округле обличчя здавалося овальним; трапецією до вуха і зовнішнього кінчика брови — при прямокутному; трикутником, видовженим до скронь,— якщо обличчя квадратне; ромбом до скронь, а також по краю лоба — по лінії росту волосся — при трикутній формі обличчя з вершиною внизу; трикутником до скронь — якщо обличчя трикутне з вершиною вгорі.

  Шия. Мабуть, з віком це найуразливіше місце в жінки (хоч як молодо виглядає жінка, шия неодмінно «зрадить» її). Поки що вам про це думати зарано, та все ж візьміть до уваги й запам'ятайте (можливо, ви зумієте делікатно підказати мамі чи старшій сестрі рецепт догляду за шиєю): шия — це єдина частина тіла, де немає жирових залоз. Тому, підживлюючи шкіру обличчя, ніколи не забувайте про шию. І все ж нехитрий рецепт на майбутнє: невелику кількість рослинної олії налити на пласке блюдце й підігріти. Пензликом чи ватяним тампоном нанести теплу олію на попередньо вимиту шию, а тоді обгорнути її складеною вчетверо м'якою бавовняною тканиною, можна для зручності зав'язати ще старенькою хусткою. Тримати компрес треба півгодини. Коли знімете, шкіра буде м'якою, піддатливою, а рештки олії навіть витирати не доведеться: розігріта шкіра повністю вбере її, як губка. Процедуру бажано повторювати щовечора протягом 3-4 тижнів.

 

Ви наче два великих птаха.

Руки. Саме про них піде мова. Про них треба дбати чи не з ранньої юності. Пам'ятаєте, звичайно, як ви прибігали додому з червоними ципками на руках, і мати й бабуся «лікували» їх? Звичайно, догляд за руками є предметом великої розмови. Проте декілька порад усе ж спробуємо дати. Відомо, що здорова неушкоджена шкіра є бар'єром на шляху проникнення в організм хвороботворних мікробів. Садна, подряпини можуть стати причиною деяких гноячкових захворювань, від яких може бути багато неприємностей. Тому ніколи не нехтуйте першою медичною допомогою самим собі. Не полінуйтеся змастити подряпинку, поріз, наривчик зеленкою, йодом чи (це ще краще) рідиною Новикова. Остання не тільки знезаразить ранку, а й вкриє її захисною плівкою від забруднення. Ранки й подряпини на шкірі загоюються швидше, якщо після миття змастити шкіру кремом «Календула» чи іншим, до складу якого входять протизапальні засоби. Руки треба завжди витирати не абияк, а насухо. Якщо з'являється шерехатість, треба змащувати кремом. І ще — «цілком поважним можна бути й плекати нігті водночас». Тому не забувайте і про догляд за нігтями. (Гортайте наші підшивки, а передплативши журнал, будете мати надійного помічника щодо косметичних порад.)

 

Язик мій - ворог мій!

А може, навпаки?!

Чи хто з вас замислювався, як ви говорите?! Ні? Ну й даремно. Адже ідеал жіночої вроди включає в себе й уміння спілкуватися. Якщо ви згадаєте, як українські класики змальовували дівчат та жінок, то стане ясно, що мова була однією з основних чеснот жінки. Гармонійна мова, що поєднувала в собі і мелодійний голос, і веселий і сумний тон, і співучість вимови, і задушевний зміст.

Ну от, скажімо, прийшли ви на день народження до подруги. На вас гарна романтичного покрою сукня, модне взуття, приємний макіяж, але якщо при цьому у вас переважатимуть крикливий тон, вульгарні фрази й кострубаті жести ви НІКОЛИ не виглядатимете красиво. Хлопцям начебто до вподоби такі самі «свої» дівчата. А проте — так уже влаштована людина, що вона завжди потребує лагідності, щирості, жіночності й тягнеться душею передусім до красивого й доброго. І про це дівчатам не варто забувати ніколи!

Ви можете заперечити, що, мовляв, красивий голос — це дар природи. Так воно і є, але ж багато залежить і від нас самих. Адже такі поняття, як настрій, вираз обличчя, забарвлення голосу, настроєність усього єства, характер вимови і, нарешті, загальне враження від людини поєднуються в ланцюжок. Дівчинка, виростаючи в жінку, цієї чудової пори свого життя приваблює не тільки свіжістю молодості, але й гармонією єдності вроди юного личка і його привітного, милого виразу, чистотою молодого голосу (але якщо ви палите, про це доведеться забути), пом'якшеними і відшліфованими навичками вимови, вмінням володіти своїм голосом. На перший погляд,усе сказане небезперечне. Та, мабуть, вам відомі випадки, коли перше враження від появи людини руйнувалося цілком, як тільки людина розтуляла рота і мова її виявлялася гіршою, ніж можна було припустити, судячи з одягу й зовнішності. Ви зробили зачіску, вдяглися, підправили макіяж (підійдіть до книжкової полиці й погляньте у словнику, що ж це таке — макіяж!), останній раз подивилися в дзеркало. Згадайте в цей момент давній крилатий вислів: «Заговори, щоб я тебе побачив!» — і постарайтеся заговорити так, щоб вас усі побачили прекрасною!

 

Хода легесенька

Легка хода й красиві ноги — це важлива складова частина жіночої вроди. За допомогою вправ можна змінити форму литок, а ходу можна виробити. Не забувайте і про те, як ви стоїте. Чи спадало вам на думку, яке навантаження несуть ноги: це маса вашого тіла, всіх речей, що на вас, плюс усе, що ви несете в руках. Тому передусім треба думати про взуття, щоб воно було зручним. Часто на догоду моді, аби ноги здавалися менші, ви носите тісне взуття. Та наслідки неодмінно дадуться взнаки набагато пізніше: болючі мозолі, викривлені пальні, великий палець, що стирчить убік, і ще безліч неприємних дрібниць. Вам подобаються високі підбори? Але не захоплюйтеся таким взуттям щодня. При першій-ліпшій нагоді походіть босоніж по траві, по піску і вдома.

ногиТе, що ноги треба мити щодня, відомо всім. А ось як боротися з пітливістю ніг: щодня міняти шкарпетки, панчохи. Бажано, якщо це можливо, міняти і взуття, щоб та пара, яку ви зняли, встигла добре висохнути. Бажаний ефект дають також ванночки з відвару дубової кори або хвоща польового. Ще одне правило: ні в якому разі не фарбуйте нігті на пальцях ніг, якщо вони не доглянуті. (До речі, лак на руках і ногах має бути однакового кольору).

Інколи відчуття дискомфорту буває пов'язане із зайвою волосатістю окремих частин тіла.

Передусім у такому разі слід звернутися до лікаря. Якщо лікар-ендокринолог визначить, що у вас все гаразд у ньому плані, то, найвірогідніше, що надмірна волосатість — спадкова. В такому разі можна скористатися деякими «маленькими хитрощами». Як-от: видаляння волосся під пахвами електробритвою (крім усього іншого, це полегшить вам догляд за тілом). Виправити форму брів, а також видалити зайві волосинки на обличчі можна з допомогою пінцета. (І все ж майте на увазі, що занадто рано починати висмикувати волосинки на обличчі не варто. Спробуйте їх відбілити перекисом водню, щоб були малопомітні. Видалення волосся призводить до того, що воно, виростаючи знов і знов, стає дуже шорстким, кількість його збільшується. Тому, якщо вже почали так робити, то стежте за цим постійно.) Також видаляти волосся можна спеціальними кремами для епіляції, які містять речовини, що розкладають керотин, рогову речовину. Перед уживанням кожного препарату необхідно перевірити, як ви його переносите (найкраще випробувати його на згині ліктя).

 

Абетка краси

Дочасну появу зморшок можна і треба передбачити, тому починати боротьбу з ними треба якомога раніше, поки вони ще непомітні. Тому що доглянута шкіра навіть при наявності зморшок приємніша, ніж недоглянута. Одним з перевірених засобів боротьби із зморшками є крем, але не тільки він, а й маски. Є ще й інші засоби.

приймати душСміх — це здоров'я. Він продовжує життя. Не варто утримуватися від сміху, побоюючись, що з'являться зморшки, хоча першими звичайно й з'являються зморщечки-смішинки навколо очей. А просто старайтеся «придушити» свій поганий настрій, роздратування, зняти втому. Уникайте мімічних гримас, не насуплюйте брови. Старайтеся не мружитись. Якщо потрібні окуляри з корекцією — не соромтеся їх носити, захищайте очі від сонячних променів сонцезахисними окулярами. Особливо помітні зморшки на інтенсивно засмаглому обличчі. Урізноманітнюйте своє харчування. Може, ви мало гуляєте на свіжому повітрі, палите, погано спите? Брак руху часто відбивається на настрої, з'являються симптоми депресії, від чого втрачається відчуття радості життя, з'являється апатія, небажання спілкуватися з іншими. Утворюється якесь зачароване коло. Необхідно вийти з нього. Це важко, але можливо І якщо ви навчитеся керувати своїм настроєм замолоду, то в житті це вам стане в пригоді. А профілактика зморшок бере свій початок, знову ж таки, з внутрішнього світу людини. Ніякі кілограми косметики вам не допоможуть, якщо у вас поганий настрій.

Груди, плечі, їх обриси і форма разом з умінням гарно рухатися чималою мірою зумовлюють вроду жінки. Нема нічого дивного в тому, що кожна жінка хотіла б мати ідеально красиві груди. Але тут уже — що природа дала, те й маємо. Проте їх треба доглядати, незалежно від того, якого вони розміру і форми. Адже поняття красивих грудей мінялося, і в різні часи еталон «краси» грудей був різним. А от зберегти груди тугими й гарними — вам під силу. Щоденний холодний душ чи обтирання грудей холодною водою (під душем стежте, аби струмінь не потрапляв безпосередньо на сосок), а також контрастний душ мають стати правилом для вас на довгі роки життя.

Спірним лишається в останні роки питання — носити чи не носити ліфчик. Це маєте вирішити ви самі. З медичної точки зору проти цієї моди нема заперечень, бо ж тугі груди не треба підтримувати. Крім того, м'язи зміцнюються з підвищенням навантаження на них і тренування.

 

Практичний бік справи.

Маска «фінська». Хлібну закваску (тісто) нанести на обличчя шаром до 1 см. Через ЗО хвилин змити гарячою водою, а потім кілька разів обполоснути холодною. (Для сухої і нормальної шкіри.)

маски

Маска «американська» (з картопляної маси). Зварити одну середнього розміру картоплину «в мундирі», почистити, розрізати, розтерти, змішати з невеликою кількістю свіжого молока та одним жовтком. Одержану суміш підігріти на водяній бані і якомога гарячішою нанести на обличчя. Щоб тепло зберігалося довго, обличчя накрити рушником. Через 20 хвилин маску змити гарячою водою, обполоснути холодною. (Ре-комендується для всіх видів шкіри.)

Маска з вівсяних пластівців. 2 столові ложки вівсяних пластівців залити 4 ложками сметани чи молока. Коли пластівці набрякнуть, нанести маску на обличчя. Через 20 хвилин змити гарячою водою, обполоснути холодною. (При шерехатій і дуже сухій шкірі.)

Лосьйони для обличчя. З столові ложки ромашки лікарської залити 200 г соняшникової олії, закрити, настоювати 40 днів (у темному місці). Не зціджувати, а відливати невеликими порціями. Ромашкова олія придатна до використання протягом кількох років.

столову ложку листя суниць залити 100 мл. окропу, закрити, настоювати 5 хвилин, процідити, розлити у формочки для льоду, заморозити. Льодяними кубиками протирати обличчя. (Для сухої шкіри вода не є добрим засобом догляду.)

столові ложки квітів алтеї лікарської залити 100 мл. окропу, закрити, настоювати 30 хвилин, процідити, розлити у формочки, заморозити. Протирати обличчя.

столові ложки жасмину залити 150 мл. окропу, закрити, настоювати 15 хвилин, розлити у формочки, заморозити, кубиками протирати обличчя.

Якщо жирна шкіра

 

Якщо маєте проблеми з лупою, втирайте в шкіру голови кефір. З столові ложки бадилля моркви і 1 столову ложку м'яти залити 200 мл окропу. Закрити, настояти 20 хвилин, процідити. Ватяним тампоном, змоченим у настої, протерти шкіру голови. Після цього долити у настій ще 200 мл теплої води і 1 столову ложку кислого розчину (лимонна кислота з водою, на смак — як лимонний сік). Намочити цією сумішшю волосся і, не втираючи, сушити.

Узяти 2 столові ложки коренів лопуха, 2 столові ложки коренів кропиви дводомної, 0,4 л соняшникової олії. Все змішати, настоювати 14 днів, процідити, втирати у шкіру голови. Споліскувати підкисленою водою.

Взагалі радимо мити голову добре збитим яйцем з додаванням до нього невеликої кількості соди. (Звичайно, якщо шкіра здорова, це роблять не часто.)

 

Та до того ж іще вугрі, ви повинні передусім звернутися до лікаря. Самостійно видушуючи їх, ви погіршуєте стан шкіри. Найперше за допомогою дієти слід відрегулювати обмін речовин і травлення. Треба повністю відмовитися від гострих прянощів і приправ, спиртних напоїв, сигарет, солодких страв, віддавати перевагу овочам, житньому хлібові грубого помолу та ін. (Докладніше ця тема висвітлювалась і буде висвітлюватись нашим журналом у наступних номерах.)

Маска з квашеної капусти. 100 г квашеної капусти нанести рівним шаром на обличчя. Через 15-20 хвилин змити холодною водою. (Рекомендується при жирній шкірі, ураженій вуграми.)

З столові ложки натертого на тертушці гарбуза (без шкірки) перемішати з 2 столовими ложками крохмалю, щоб вийшла однорідна маса. Зробити маску на 15-20 хвилин, змити підкисленою водою. (Гарбуз годиться будь-якого сорту.)

2 столові ложки м'якуша помідора змішати з 1 столовою ложкою крохмалю, зробити маску на 15-20 хвилин. Змивати контрастною водою (по черзі: гарячою — холодною).

2 столові ложки ромашки лікарської залити склянкою окропу, настоювати у закритій посудині, процідити. Протирати обличчя. (Цим настоєм добре користуватися після гоління. Якщо шкіра дуже суха, в настій додають 5-6 крапель рослинної олії.)

ПІТЛИВІСТЬ. Вона завдає прикрощів. Крім води, помічниками у боротьбі проти цієї халепи стане ще настій з дубової кори чи листя горіха. Запарити також пелюстки троянди, ромашки, листя суниці. Охолодженим настоєм натирайте тіло. Дуже допомагає.

Навесні навіть у молодих дівчат шкіра стає прив'ялою, втрачає свою пружність, здоровий рум'янець, тьмяніє волосся. Робите щось на кухні — змастіть обличчя шматочком картоплини, буряка, огірка. Треба дати шкірі живлення після зими та весни.

Подбайте і про шкіру рук. Півлітрову пляшку наповнити квітами нагідок, залити олією і постави ти в темне місце. Змащувати шершаву обвітрену шкіру рук. Можна робити «олійні» рукавички: обгорнути просякнутими олією полотнинами руки і потримати так якомога довше.

2 столові ложки пелюсток нагідок перемішати з100 г несолоного вершкового масла. Змастити шершаву шкіру рук, починаючи з кінчиків пальців до зап'ястків.

Сік алое змішати з медом у рівній пропорції, настоювати 2 дні в темному місці при кімнатній температурі, тоді 1 столову ложку суміші розвести у 100 мл. теплої води. Змочити у цій рідині руки (кілька разів).

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ: маски і суміші для масок, а також змивки слід міняти, щоб не було процесу звикання.

«У доброї господині п'яти гладенькі»,— говорить народне прислів'я. Часом дивишся на дівчину — все в ній ніби й чудово, але... але... одне маленьке але... п'яти розтріскалися і мають дуже непривабливий вигляд, а ще й, напевне, завдають прикрощів: болять, чіпляють колготки. Ця проблема особливо актуальна буває після літа і навесні. Тому трохи займіться собою і в цьому плані. Допомагають ванночки, які бажано робити щодня по 10-15 хвилин перед сном.

1 столова ложка питної соди на 2 л води. Після ванночки обережно зняти ороговілі місця. Змастити кремом стопи і особливо п'яти.

3-4 столові ложки ромашки лікарської залити 2 л окропу. Настояти 15 хвилин. Після ванночки обов'язково змастити стопи кремом.

 

Отже, наша розмова закінчується. Сподіваємося, дещо ви запам'ятали, дещо візьмете на озброєння на майбутнє.

Гарний настрій - запорука краси.

Блискуче і гарне    Невродливих не буває

Ви наче два великих птаха

Язик мій - ворог мій!      Хода легесенька

Абетка краси          Практичний бік справи.

 

Ключові слова:  Дівчатам, поради, виглядати, красива, обличчя, волосся, шкіру, водою, голову, настоювати

Olexandr.O
Olexandr.O  Сірома 
№:1
Для того, щоб гарно виглядати жінкам та бути їм красивими, то потрібно використовувати нові методи нанесення макіяжу. Серед нових методів присутній перманентний макіяж. З таким методом нанесення е можливість ознайомитись на одному сайті http://www.uzarska.com.ua/#!tatubrovi/z7z71, де предоставлений перманентний макіяж. Серед послуг цього нового методу нанесення макіяжу можливо зустріти таку послугу, як татуаж бровей растушевка.
0   відповісти цитувати скарга

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua