Український портал » Сучасна Україна » Культура козака » Як зробити свій під'їзд красивим та затишним

Як зробити свій під'їзд красивим та затишним

admin
  4 403   0    
Як зробити свій під'їзд красивим та затишним
Як зробити свій під'їзд красивим та затишним

Якщо Вам набридло жити в свинюшнику і Ви готові витратити кілька тижнів свого життя щоб перетворити свій під'їзд на затишне та красиве місце починайте діяти.

Перед Вами плани дій для перетворення вашого під'їзду:

Сенс у тому, щоб зробити двір « напівприватним», тобто створити відчуття, що цей простір належить саме мешканцям будинку, а не просто «незрозуміло кому». Крім того, необхідно, щоб жителі самі хотіли проводити у дворі час - тоді вони будуть далі піклуватися про території і продовжувати її покращувати.

Головна ідея - вийти з порочного кола, коли жителі у дворі не бувають, тому що він жахливий, а значить їм наплювати, і тому двір далі деградує.


П'ять простих кроків щодо поліпшення власного двору :


1. Створити простір для спілкування та позначити межі власної території
На першому етапі ми відособлялося територію біля під'їзду, наскрізний прохід біля стіни закриваємо. Біля входу ставимо лавку або розкладни столик і стільці.


2. Покласти плитку, поміняти двері і освітлення, зробити велопарковку
Коли жителі освояться у дворі, можна зайнятися обробкою: доріжка з плитки, красива вхідні двері (замість « тюремній», як зараз), нове освітлення і місце для паркування велосипедів.


 
3. Оновити фасад першого поверху будинку
Жителям захочеться зробити затишніше саме місце біля під'їзду. На цьому етапі можна обробити стіни цокольного і першого поверху приємними оку теплими тонами. Щоб вода з козирка або балконів не бруднила і не руйнувала обробку, потрібно встановити зливні труби там, де збирається вода - на козирку і балконах нижніх поверхів.


 
4. Створити тротуар уздовж огорожі
Тротуар не тільки дасть пішоходу можливість пройти, не лавіруючи між машинами, але і дозволить спілкуватися тим, хто сидить на лавці, з перехожими з сусідніх під'їздів.


 
5. Зробити якісний косметичний ремонт
Тут зібрані всі можливі подальші зміни, які здаються нереальними зараз, але випливають логічно з попередніх кроків, і при активній позиції мешканців цілком здійсненні: балкони - веранди на першому поверсі; двері зі скляними вікнами ; фарбування будинку у виразні, але спокійні тони.

Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua