Як приготувати український борщ?
admin 11 890 3
Як приготувати український борщ?
Рецепт українського борщу – однієї з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі.
Український борщ готують на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні. Також можна приготувати борщ на грибному відварі або курячому бульйоні. Щоб надати борщу специфічного кислуватого присмаку до бульйонів (зазвичай готових) додають квас-сирець, сік квашених буряків, бурякову закваску (настої) тощо.
Завантажити рецепт борщу у форматі ворд для друку.
Інгредієнти на 3,5 - 4 л. води:
|
![]() |
М'ясо відварити протягом 1,5 години. |
![]() |
Потім нарізати м'ясо кубиками. |
![]() |
Додати в каструлю. |
![]() |
Цибулю подрібнити. Моркву натерти на крупній терці. Буряк помити, трохи відварити (приблизно 30 хв.) очистити від шкірки і нарізати соломкою. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками. |
|
![]() ![]() |
|
Буряк обсмажити на соняшниковій олії. Потім додати помідори (чи томатну пасту), оцет і тушкувати протягом 5-7 хв. |
|
![]() ![]() |
|
Цибулю обсмажити на соняшниковій олії. Додати моркву і обсмажити. |
|
![]() ![]() |
|
Картоплю нарізати кубиками. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
Тоді додати буряк і варити ще 10 хв. |
|
При подачі в тарілку додати сметану, січену зелень. Ось і все. Борщ готовий! |
![]() |
Цікаво:
У кухнях країн Заходу немає борщу. Культурний шок американців, які вперше куштують український борщ, показаний у фільмі «Поліцейська академія 7: Місія в Москві».
Найсмачніший борщ – борщ, який був приготовлений учора.