Як приготувати домашній квас?
admin 3 673 0Надоїло пити воду з консрвантами зі смаком квасу?
Тоді гайда робити домашній КВАС!....
Так як козак за раз може випити відро квасу то будемо робити цей напій на 10 літрів! :smailuk23:
1) Нарізаємо буханку житнього хлібу на кубики і смажемо його в пічці, міські козарлюги можуть і в духовці.
- Чим більш засмажені сухарі тим більш темніший квас!
2) Коли закипить наших 10 літрів води, знімаємо бодню і кидаємо туди наші сухарі. Після того як вода остигне (30-40хв) проціджуємо воду через сито з марлею.
3) Жбурляємо в проціджену і гарячу воду 2 склянки цукру, вижимаємо туди сік 1 лимона.
4) Коли вода стане майже кімнатної температури сипимо дріжджі,
- якщо сухі, то малу чайну ложечку
- якшо мокрі, то дві чайних.
5) Залишаємо цю бадягу на 3-4 години в кімнаті, щоб забродило.
6) Розливаємо майже готовий квас в бутилки, залишаючи 2-3 см до кришечки, щоб не порвало бутилки нафіг! :smailuk34: і не забуваємо кинути в кожну бутилку по родзинці.
7) Ховаємо наш квас в погріб чи холодне місце та ковтаємо слюньки мінімум 1 день, бажано 2 дні.
Бутилки відкорковуємо дуже обережно!, а то кришечка може і поранити...