Як приготувати домашній квас?

Надоїло пити воду з консрвантами зі смаком квасу?

Тоді гайда робити домашній КВАС!....

Так як козак за раз може випити відро квасу то будемо робити цей напій на 10 літрів! :smailuk23:

 

1) Нарізаємо буханку житнього хлібу на кубики і смажемо його в пічці, міські козарлюги можуть і в духовці.

 - Чим більш засмажені сухарі тим більш темніший квас!

 

2) Коли закипить наших 10 літрів води, знімаємо бодню і кидаємо туди наші сухарі. Після того як вода остигне (30-40хв) проціджуємо воду через сито з марлею.

 

3) Жбурляємо в проціджену і гарячу воду 2 склянки цукру, вижимаємо туди сік 1 лимона.

 

4) Коли вода стане майже кімнатної температури сипимо дріжджі,

- якщо сухі, то  малу чайну ложечку

- якшо мокрі, то дві чайних.

 

5) Залишаємо цю бадягу на 3-4 години в кімнаті, щоб забродило.

 

6) Розливаємо майже готовий квас в бутилки, залишаючи 2-3 см до кришечки, щоб не порвало бутилки нафіг! :smailuk34: і не забуваємо кинути в кожну бутилку по родзинці.

 

7) Ховаємо наш квас в погріб чи холодне місце та ковтаємо слюньки мінімум 1 день, бажано 2 дні.

 

Бутилки відкорковуємо дуже обережно!, а то кришечка може і поранити...

 

 


------
оцінило: 0 люд.