Готуємо вареники

дмитро Гайдамака
  5 912   0    
Готуємо вареники
Готуємо вареники

Вареники - українська національна страва.

Суто українські начинки для вареників — вишні, сир, цибуля, вишкварки тощо. Як начинку використовували також капусту, картоплю, гречану кашу, мак, варені і дроблені сухофрукти, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий з калиною. Готову страву подають зі сметаною чи олією зі смаженою цибулею. Вареники з вишнями, маком, яблуками та сливами посипають цукром, або подають в ягідних сиропах, або в меді. Сметану подають окремо.

:smailuk3:  Подають вареники гарячими.

Інгредієнти:

  • 3,5-4 склянки борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 склянка рідини ( молоко + вода),
  • 1 ч. л. солі,
  • Картопляне пюре.
  • Вершкове масло.

робимо вареники Спосіб приготування:

Відміряти в миску борошно, додати сіль і все добре перемішати.

В склянці виделкою збити яйце.

Сюди ж додати тепле молоко і воду (води трохи більше, ніж молока), перемішати виделкою.

Виливаємо цю суміш в борошно і замішуємо руками тісто. Можливо внаслідок різниці в сортах борошна доведеться додати ще трохи води або ж зменшити кількість борошна.

робимо вареники

І на пару годин розмістити тісто в поліетиленовий пакет (нехай полежить на столі при кімнатній температурі).

 

Воно там добре вiдлежиться, стане м'якше і після цього вимісити до однорідності його буде простіше. М'яке тісто виходить, еластичне.

робимо вареники

Все тісто розділити на порції ( можна ковбаску скачати і розрізати її на 4-5 частин ) і знову відправляємо в пакет.

Потім з кожного порційного кусочка зробити корж.

І після цього качалкою розкатати його в пласт і чашечкою чи стаканчиком вирізати кругляшки. Робити їх великими ( діаметром 8-9 см ) , оскільки при защіпі "косичкою" розмір вареників зменшиться.

робимо вареники

Накладаємо начинку і ліпимо вареник як звичайно.

робимо вареники

 

Потім ще раз пройдемося по защипу вареника, роблячи його (защипами ) ширше і тонше . Це для того, щоб косичка дуже товстою і грубою не вийшла .

робимо вареники

 

Однією рукою тримайте вареник, а іншою робимо косичку. Працюють великий (зверху вареника ) і вказівний (під вареником ) пальці.

Великим пальцем піднімаєте куточок вгору.

Придавлюйте його добре!

 

Щоб новий защіп не був товстим ще раз придавіть його подушечками пальців і одночасно відтягує вушко (назвемо його так умовно ) .

робимо вареники

 

Великим пальцем піднімаємо вушко вгору, загортаємо.

робимо вареники

 

Притискаємо.

робимо вареники

 

Після загинання куточка, притискаєте його сильно як би раздавлюючи подушечками вказівного і великого пальців , одночасно відтягуючи його в бік . Виходить як би вушко, що вам знову треба загортати . І не забувайте, що рухається не рука, яка плете кіску, а рука, що тримає вареник повертає його.

робимо вареники

 

Коли всі вареники зліплені, відварюємо в киплячій підсоленій воді кілька хвилин та змащуємо маслом.

робимо вареники

 



Залишити свій коментар:

  Особистий кабінет

  • Український портал
  • Тільки українською
  • Слідкуй за новинками
kampot.org.ua