Рецепт радянського морозива
admin 9 765 2У радянській Україні пломбір готувався згідно ГОСТів: виключно із цільного молока і жирних вершків, найсвіжіших яєць, загусником служив натуральний желатин або агар-агар, замінювати вершкове масло рослинним спорудами було немислимо, втім, як і додавати які б то не було консерванти або відступати від класичної рецептури.
Якщо ти сумуєш по пломбіру за 20 копійок, то ця стаття для тебе. У ній розказано, як можна приготувати морозиво зі смаком справжнього радянського пломбіру!
Рецепт радянського морозива
інгредієнти:
2 ст. цукру
1 л молока
100 г вершкового масла
1 ч. л. крохмалю
5 яєчних жовтків
приготування:
1. Підігрій молоко і опусти в нього вершкове масло. Доведи до кипіння.
2. В іншій ємності змішай цукор, крохмаль і жовтки. Перемішай і розітри до отримання однорідної маси.
3. Додай в цю суміш трохи молока. У тебе повинна вийти маса, схожа за консистенцією на сметану.
4. Коли молоко закипить, даси туди тонкою цівкою жовткова масу, не забуваючи постійно помішувати.
5. Доведи до кипіння. Потім зніми каструлю з вогню і постав її в холодну воду. Постійно помішуй цю масу, поки вона не охолоне і не стане теплою.
6. Залиш морозиво до повного охолодження, не забуваючи періодично помішувати. Потім розлий його по формах і поклади в морозилку для заморозки.
Приготуй його своїм дітям, щоб вони спробували, яким має бути справжнє морозиво!
Морозиво, пломбір, рецепт, як приготувати,