Рецепт радянського морозива

У радянській Україні пломбір готувався згідно ГОСТів: виключно із цільного молока і жирних вершків, найсвіжіших яєць, загусником служив натуральний желатин або агар-агар, замінювати вершкове масло рослинним спорудами було немислимо, втім, як і додавати які б то не було консерванти або відступати від класичної рецептури.

 

 

Якщо ти сумуєш по пломбіру за 20 копійок, то ця стаття для тебе. У ній розказано, як можна приготувати морозиво зі смаком справжнього радянського пломбіру!

Рецепт радянського морозива

інгредієнти:

2 ст. цукру
1 л молока
100 г вершкового масла
1 ч. л. крохмалю
5 яєчних жовтків

 

приготування:

1. Підігрій молоко і опусти в нього вершкове масло. Доведи до кипіння.

2. В іншій ємності змішай цукор, крохмаль і жовтки. Перемішай і розітри до отримання однорідної маси.

3. Додай в цю суміш трохи молока. У тебе повинна вийти маса, схожа за консистенцією на сметану.

4. Коли молоко закипить, даси туди тонкою цівкою жовткова масу, не забуваючи постійно помішувати.

5. Доведи до кипіння. Потім зніми каструлю з вогню і постав її в холодну воду. Постійно помішуй цю масу, поки вона не охолоне і не стане теплою.

6. Залиш морозиво до повного охолодження, не забуваючи періодично помішувати. Потім розлий його по формах і поклади в морозилку для заморозки.

 

Приготуй його своїм дітям, щоб вони спробували, яким має бути справжнє морозиво!

Морозиво, пломбір, рецепт, як приготувати,


------
оцінило: 0 люд.