Сирна запіканка з персиками

Хочеш вразити свою дружину кулінарним шедевром, спробуй приготовити сирну запіканку з персиками.

Запіканка з сиру підходить як для дитячого, так і для дієтичного харчування.

 

Так як запіканка в процесі випікання піднімається, заповнювати форму краще на 2/3.

:smailuk23:  Оптимальна температура запікання складає 180 градусів.

 

Рецепт приготування сирної запіканки з персиками.

 

Інгредієнти:

  • персики - 500 гр.
  • кисломолочний м’який сир - 500 гр.
  • яйця - 4 шт.
  • вівсяні пластівці - півсклянки
  • цукор - 70 гр.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • кориця (порошок) - 1 ч. л.

А також (для змащування форми):

  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі
Вівсяні пластівці підсмажити на сковорідці до коричневого кольору (як на фото ).
Яйця збити з цукром до світлої пишної маси.
До яєць додати сир, корицю і ванільний цукор. Добре перемішати міксером.
До яєчно-сиркової маси висипати вівсяні пластівці. Перемішати.
Персики очистити від шкірки, видалити кісточку, нарізати невеликими шматками.
Форму змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями чи борошном.
На дно форми викласти персики.
Персики залити яєчно-сирковою масою.
Запікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 50 хв. Сирна запіканка з персиками та вівсяними пластівцями готова. До столу подавати запіканку краще теплою.
   

 

 

На теренах Україні персик росте у Криму, Закарпатті, Наддністрянщині, у степовій зоні і південних районах Лісостепу.


------
оцінило: 0 люд.